Pagina 1 van 1

Pre shoot Nude & Shadow

Geplaatst: ma feb 09 2015 3:30 pm
door Rinaldo Wolvers
Zoals als de titel al aangeeft. Een pre shoot om de do & dont's te ontdekken van low key artistiek naakt. Persoonlijk vind ik het een behoorlijk klusje. Iedere mm in belichting en pose telt immers. Onderstaande foto vond ik wel redelijk geslaagd, maar wat wat vinden jullie? Ben natuurlijk op zoek naar tips om de "echte" shoot nog beter te doen :wink:

Dank voor het bekijken en evt feedback...

Afbeelding

PS. Foto is in een snelle bewerking getrokken om het beoogde eindresultaat weer te geven

Re: Pre shoot Nude & Shadow

Geplaatst: ma feb 09 2015 3:45 pm
door Remco v/d Sanden
Ziet er op het eerste oog goed uit, goed concept. Alleen zou ik ook nog wat vorming van het lichaam onder de ellebogen willen zien. De navel/buik loopt zo wel erg dicht. Klein spotje/reflectieschermpje om wat contouren te krijgen zou imo de plaat net wat krachtiger maken.

Re: Pre shoot Nude & Shadow

Geplaatst: ma feb 09 2015 3:57 pm
door MarcoEos70D
Dit is totaal niet mijn tak van sport, maar ik vind de foto erg mooi. Het enige puntje wat ik zie, is dat ik iets meer licht op de rechterhand (die dus ook rechts op de foto staat) zou willen zien, zodat die iet smeer loskomt van de arm waar de hand op rust.

Re: Pre shoot Nude & Shadow

Geplaatst: ma feb 09 2015 4:03 pm
door Rinaldo Wolvers
Dank je Remco. Wat invulling vanuit de onderzijde is zeker een aandachtspuntje. Of ik dat met reflectie op kan lossen?(2 x striplights vanaf schuin boven gebruikt) Ik gok een kleine inflits vanaf de onderzijde.En dan zal het nog best lastig worden om alleen de contouren eruit te krijgen. Mooi experiment weer


Marco: Dat is het gevolg van de pose. Wellicht is dit nog aan te passen tijdens de echte shoot, maar het model schoot nu al in de kramp :wink:

Re: Pre shoot Nude & Shadow

Geplaatst: ma feb 09 2015 4:11 pm
door Rinaldo Wolvers
Ter verduidelijking: Dit is een soort pose waardoor het model 2 x fysio per week nodig heeft na de shoot :wink:

Re: Pre shoot Nude & Shadow

Geplaatst: wo feb 11 2015 6:36 am
door Bert vD
Beste Rinaldo, ik heb geen ervaring in dit soort fotografie. Vind de schaduwwerking/ belichting prachtig. Alleen is de hals van het model wel heel erg prominent in beeld en wordt mijn blik in deze mooie symmetrie steeds getrokken naar de wat frommelige neus "bovenop".


Groet Bert.

Re: Pre shoot Nude & Shadow

Geplaatst: wo feb 11 2015 10:42 am
door ArjanL
Dit soort fotografie vraagt geduld. Zorg hierbij voor een 'veilige' en ontspannen sfeer en aangename temperatuur in de studio.
Wacht met fotograferen tot de striemen van ondergoed en sokken verdwenen zijn.
Pre-visualiseer de beelden die je wilt maken; maak een tekeningetje o.i.d. van de beelden die je voor ogen hebt. Ga vanuit vooraf doordachte beelden te werk;
Zorgvuldig uitlichten en poseren. Beiden aanpassen naar behoefte, en dan opnieuw en net zolang tot het beeld goed is. Gebruik instellicht.
Mijn ervaring is dat je het best kleine lichtbronnen kan gebruiken omdat deze een hoger contrast geven; de schaduwrand is scherper en het verlichtte oppervlak is kleiner.
Meet alleen het licht, in ieder geval het hoofdlicht. Gebruik reflectieschermen (zilveren; hoog contrast), maar ook zwarte schermen.
Kruip dicht op het model; suggereer een lichaam(shouding). Een verlichtte achtergrond geeft goed de lichaamscontouren weer.

Ik vind de foto niet verkeerd en goed voor de eerste keer(?). Storend vind ik de schaduw midden over het model z'n gezicht (neus!) en hals. Dit is het gevolg van de plaatsing van de verlichting.
Schroom niet om het beeld flink te bewerken; schaduwen verdiepen, lichten ophalen, etc.
Het vraagt heel veel inspanning van model en fotograaf, maar het geeft zoveel voldoening als je geslaagde beelden hebt!!

Veel plezier met de verdere uitdieping!!

Re: Pre shoot Nude & Shadow

Geplaatst: wo feb 11 2015 10:43 am
door Vincent
ArjanL schreef:Wacht met fotograferen tot de striemen van ondergoed en sokken verdwenen zijn.


Vooral vooraf even vragen of het model hiermee rekening wil houden met de keuze. Sommige striemen zijn namelijk niet zo snel verdwenen als je zou willen :wink2:

Re: Pre shoot Nude & Shadow

Geplaatst: ma jan 22 2018 5:32 pm
door Josfoto
waarom zijn de foto's steeds weg?????

Re: Pre shoot Nude & Shadow

Geplaatst: ma jan 22 2018 5:35 pm
door Patrick
Dit draadje is bijna 3 jaar oud. Als de plaatser van de foto's verwijderd heeft, dan zijn ze niet meer zichtbaar. Naarmate het draadje ouder is wordt dat natuurlijk waarschijnlijker...