Pagina 1 van 1

Ervaring met Meike battery grip voor D750

Geplaatst: wo apr 25 2018 7:31 pm
door Marceld
Overweeg een battery grip voor mijn D750 aan te schaffen. Kan kiezen uit ééntje van Meike of de originele Nikon. Bij mijn vorige camera had ik een originele.

Graag informeer ik of er anderen zijn die de Meike battery grip hebben en wat hun ervaring hiermee is.
Alle informatie is welkom!

Alvast bedankt!

Groet,

Marcel

Re: Ervaring met Meike battery grip voor D750

Geplaatst: wo apr 25 2018 7:56 pm
door Henk
Geen ervaring met Meike, wel met Jupio op de D750. Heb twee keer probleem gehad dat bij een lege accu in de grip, de camera blijft "hangen". Kennelijk werd het signaal niet goed doorgegeven aan de camera om te switchen naar de accu in de camera zelf. Grip er af of accu uit de grip halen en het probleem is opgelost, maar duurde wel even voordat ik in de gaten had dat het aan de (lege accu in de) grip lag.

Re: Ervaring met Meike battery grip voor D750

Geplaatst: wo apr 25 2018 9:25 pm
door Benjamin Wassink
Heb de Meike er nu 1 jaar onder zitten en kan niet anders zeggen dat het gewoon een perfect ding is voor het geld. Heb de set gekocht met draadloze remote en batterij.

Re: Ervaring met Meike battery grip voor D750

Geplaatst: do apr 26 2018 5:25 pm
door JerryBig
Heb sinds kort de Jupio en kan niet anders zeggen dat alles perfect werkt. Vooralsnog geen problemen ondervonden met lege accu's. En hij kostte geloof ik maar 75 euro bij KE (actieprijs), grofweg de heft van de Meike.

Re: Ervaring met Meike battery grip voor D750

Geplaatst: do apr 26 2018 5:39 pm
door golden-eye
Benjamin Wassink schreef:Heb de Meike er nu 1 jaar onder zitten en kan niet anders zeggen dat het gewoon een perfect ding is voor het geld. Heb de set gekocht met draadloze remote en batterij.


Ook bij mij werkt ie perfect.

Re: Ervaring met Meike battery grip voor D750

Geplaatst: vr apr 27 2018 9:14 am
door Benjamin Wassink
JerryBig schreef: En hij kostte geloof ik maar 75 euro bij KE (actieprijs), grofweg de heft van de Meike.


Hier een leuke set met duallader en 2 batterijen. Ben je voor 95 euro klaar.
https://m.ebay.de/itm/Meike-MK-DR750-Wi ... SwJtZazcV1

Re: Ervaring met Meike battery grip voor D750

Geplaatst: ma aug 20 2018 9:51 am
door wil
Mijn ervaring met de accu die meegeleverd werd met de meike batterygrip voor de D750 slecht is. Als ik volledig oplaad en de camera een week niet gebruik geeft de accu nog maar 15% aan.
De grip zelf en afstandbediening werkt goed en ben er tevreden over.

Re: Ervaring met Meike battery grip voor D750

Geplaatst: ma aug 20 2018 3:22 pm
door MartinT
Meike, Jupio en wat is er nog meer. Ze komen net als de originele allemaal uit China. En je ziet hier gemengde reacties op de niet originele. Dat komt omdat ze de eindcontrôle niet gegarandeerd op orde hebben. Het kan goed gaan, maar als je pech hebt glipt er eentje (of een heel stel) tussendoor die off-specs zijn. Dat laat Nikon natuurlijk niet gebeuren, die controleert ze allemaal. Dus het is aan jezelf: neem je het risico of niet?

Overigens staat er op Marktplaats een Nikon MB-D16 te koop voor € 175,- bij een leverancier die regelmatig Nikon spullen aanbiedt. Persoonlijk zou ik voor het verschil in prijs het risico niet nemen!