Aantal opnames wordt aangegeven voor 2e sleuf

Discussies over fotografie met de D600, D610 en D750. Nikon's semi-pro lijn met een FX-formaat sensor.

Onderwerp:

Aantal opnames wordt aangegeven voor 2e sleuf

Berichtdoor Hosep » za jun 01 2019 9:56 am

Goedemorgen, sinds kort geeft mijn bedieningspaneel van mijn D850 het aantal nog te maken opnames aan voor de 2e sleuf. Zodra ik het kaartje van die 2e sleuf eruit haal geeft ie wel het aantal nog te maken opnames van de 1e sleuf aan. Ik heb de handleiding bekeken, maar kan niet vinden hoe ik dit kan wijzigen. De 1e sleuf (XQD kaart) staat ingesteld op RAW (zou moeten staan op 1.2k) en de 2e sleuf (SD kaart) staat op JPG. Het aantal nog te maken opnames staat op 632. Beide kaarten zijn leeg. Iemand een idee hoe ik dit kan wijzigen?
Bedankt alvast.
Hosep

Forumlid
Berichten: 5


Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Aantal opnames wordt aangegeven voor 2e sleuf

Berichtdoor mozes » za jun 01 2019 10:27 am

Volgens mij geven alle nikons de weergave van het active kaartje weer.
Dus al je bv eerst het 2e kaartje plaatst, en dan het eerste.
dan word het 2e kaartje als eerste weergegeven.
* D3s * D5 * Nikon D7100 * 18-105mm VR * jupio grip * Tamron AF SP 90 mm f/2.8 VC USD Macro * Tamron 70-200mm SP F2.8 Di VC USD * SB600 * Nikkor 200-400 F4 G ED VR *
Gebruikersavatar
mozes

Forumlid
Berichten: 893


Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Aantal opnames wordt aangegeven voor 2e sleuf

Berichtdoor Hosep » za jun 01 2019 10:35 am

mozes schreef:Volgens mij geven alle nikons de weergave van het active kaartje weer.
Dus al je bv eerst het 2e kaartje plaatst, en dan het eerste.
dan word het 2e kaartje als eerste weergegeven.



Nee, dat dacht ik ook. Maar welk kaartje ik ook als eerste plaats, hij blijft het aantal van het 2e kaartje aangeven.
Pas als ik alleen de XQD kaart plaats geeft hij het aantal daarvan aan. Maar zodra de SD kaart erbij komt gaat ie meteen daarop over qua aantal.
Heel vreemd, want dat is nooit zo geweest.
Hosep

Forumlid
Berichten: 5


Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Aantal opnames wordt aangegeven voor 2e sleuf

Berichtdoor JvdKooij » za jun 01 2019 11:38 am

volgens mij kan je dat zelf selecteren (niet in het menu maar door een bepaalde toetsencombi), maar ik ben even kwijt hoe, ik heb al een tijdje geen Nikon meer. Volgens mij een toets indrukken en dan kun je met 1 van de instelwielen switchen tussen de kaarten, je ziet dan het driehoekje naast de kaartaanduiding verspringen
Groetjes,
Jaap
Gebruikersavatar
JvdKooij

Clublid
Berichten: 3039


Locatie: Dorst
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Aantal opnames wordt aangegeven voor 2e sleuf

Berichtdoor gijs sandberg » za jun 01 2019 12:09 pm

Hosep,
Als ik in het engelstalig handboek blader staat op pg 250
Shooting menu-primary slot selection.
Groeten, Gijs
Overigens ben ik van mening dat G-lenzen verboden moeten worden. (vrij naar Cato de oudere)
Gebruikersavatar
gijs sandberg

Clublid
Berichten: 6533


Locatie: Zuid Holland
Ervaringsniveau: *****
Foto's bewerken toestaan: Nee


Terug naar “D600, D610 en D750”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten