Mededeling over commentaar op foto's

Plaats hier je vragen en opmerkingen over dit forum.

Onderwerp:

Mededeling over commentaar op foto's

Berichtdoor Patrick » wo jun 19 2013 8:25 pm

Beste forumbezoekers,

De laatste tijd zijn er regelmatig discussies over de manier van commentaar geven op geplaatste foto's. Het gaat er helaas lang niet altijd vriendelijk aan toe. Het moderatorsteam heeft op de achtergrond een discussie gevoerd hoe we de situatie kunnen verbeteren. De conclusie is dat we op zich niets gaan veranderen aan het forum, maar wel strakker gaan modereren. Dit betekent bijvoorbeeld dat commentaar verwijderd kan worden. Reacties die niet over de foto's zelf gaan lopen ook het risico te sneuvelen als een moderator het beter acht voor het draadje. Jullie gaan dit als het goed is direct merken.

Nog even de regels. De bedoeling van dit forum is een platform te bieden om ervaringen en kennis aangaande Nikon spullen uit te wisselen. Foto's zijn daar logischerwijs een onderdeel van. We hebben een scheiding gemaakt tussen presentatiedraadjes en beoordelingsdraadjes zodat de stap om wat te plaatsen niet te groot is voor mensen die nog niet zo bedreven zijn of gewoon niet zitten te wachten op dat soort commentaar.

We hebben derhalve maar één plek waar commentaar op de technische en creatieve prestaties welkom zijn: foto beoordelingen. Daar wordt het ook juist NIET op prijs gesteld als het al te gezellig wordt; het moet hier juist inhoudelijk blijven. Alle andere secties waarin foto's geplaatst worden zijn presentatiedraadjes en daar is het dus niet gepast om dat soort commentaar te geven en dient het gewoon gezellig te blijven. Dit geldt dus ook voor de verzameldraadjes!

Er wordt natuurlijk wel een uitzondering gemaakt voor draadjes in secties als "Vragen en tips over foto's en fotograferen". Daar wordt wel eens gevraagd hoe een bepaalde foto beter had gekund en dan ontkom je er natuurlijk niet aan.

Ik ga nu de diverse draadjes met discussies hierover sluiten en laten we er samen voor zorgen dat het forum weer gezellig en toegankelijk is voor zoveel mogelijk mensen.
Patrick Flickr Nikon D700 en diverse Fujifilm camera's met veel te veel glas
Gebruikersavatar
Patrick

Technisch Beheerder
Berichten: 25224


Locatie: Velserbroek
Ervaringsniveau: *****
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Terug naar “Het Forum”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast