Pagina 1 van 1

DIY L plate voor Z 6

Geplaatst: ma feb 18 2019 11:08 am
door RVK
Voor de Z 6 heb ik gezocht naar een L plaat zodat ik snel, zonder afstellen, kan wisselen tussen portret en landschap stand.
Nu zijn er wel platen te koop maar de meeste voldoen niet aan wat ik wil, zo gebruik ik Manfrotto koppelingen en daar kan ik er maar een van vinden.
Verder zijn er platen die de aansluitingen blokkeren en is het belangrijk dat bij wisselen de optische as boven het draaipunt blijft.

Voor de D850 heb ik zelf wat gefröbeld dus ook nu maar weer een poging gedaan om iets te maken.

Na opmeten van de Z 6 heb ik een tekening gemaakt en een plaatje laten snijden en zetten, schroefdraad getapped en zwart gespoten.

Twee Manfrotto plaatjes (neppers) er op gezet en een knop als verstelbare aanslag gemonteerd.

In het plaatje onder de camera zit een extra schroef die precies past in het register gaatje van de camera, de camera zelf zit vast met een boutje.

Om de USB aansluiting beter bereikbaar te houden past er een haaks USB stekkertje tussen de plaat en de camera, dat gefixeerd wordt door een M 3 schroefje.

Afbeelding


Het is natuurlijk nog maar een prototype maar tot nu toe voldoet de plaat redelijk en zijn er eigenlijk alleen nog maar wat kleine aanpassingen nodig.

Voor het geld hoef ik het niet te laten, ondanks dat het eerste plaatje altijd duurder is komt het complete ding op ca. EUR 36,=.

Wordt vervolgd

RVK

Re: DIY L plate voor Z 6

Geplaatst: ma feb 18 2019 12:22 pm
door imaginary_nl
Kijk, hier houd ik van!
Praktisch en overgedimensioneerd (5mm staal!), top.

Groet,
Patrick

Re: DIY L plate voor Z 6

Geplaatst: ma feb 18 2019 1:29 pm
door Nikkormaat
Wauw! Wat een prachtig doordacht en uitgevoerd idee.

Re: DIY L plate voor Z 6

Geplaatst: ma feb 18 2019 1:59 pm
door EdvandeZilver
Degelijk staaltje van DHZ vakmanschap!
Met betrekking tot de verstelbare aanslag, zou je daar niet een lange moer voor kunnen gebruiken die draait op een verankerd stukje draadeind in je plaat?
Heb je nu geen last dat het uiteinde van de schroef te ver doorsteekt in je snelkoppeling?