Tamron SP 35mm f/1.8 Di VC USD - FTZ Adapter

Discussies over fotografie met het spiegelloze camerasysteem Z6 & Z7

Onderwerp:

Tamron SP 35mm f/1.8 Di VC USD - FTZ Adapter

Berichtdoor Ronaldnikon » zo jan 26 2020 7:08 pm

Ik lees dat Nikon met de FTZ adapter bestaande F-vatting objectieven kan blijven gebruiken zonder dat er kwaliteit of functionaliteit verloren gaat, bij bestaande AF-S en AF-I objectieven.
Valt de Tamron SP 35mm f/1.8 Di VC USD ook daaronder?

Verder is mijn vraag of het echt zo is dat er geen verlies aan kwaliteit is met zo'n adapter?
Ronaldnikon

Forumlid
Berichten: 73


Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Tamron SP 35mm f/1.8 Di VC USD - FTZ Adapter

Berichtdoor EdvandeZilver » zo jan 26 2020 7:18 pm

Tamron vraag:
https://www.tamron.eu/service/compatibi ... non-eos-r/

FTZ vraag:
Ja het is echt zo dat de FTZ optisch geen kwaliteitsverlies oplevert. Het corrigeert alleen de registerafstand van de lensvatting tot het sensorvlak en geeft wat elektronica door.
Qua AF performance kan het in sommige gevallen wel wat minder werken.
Gebruikersavatar
EdvandeZilver

Clublid
Berichten: 1960


Locatie: De Liemers
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Tamron SP 35mm f/1.8 Di VC USD - FTZ Adapter

Berichtdoor Ronaldnikon » zo jan 26 2020 7:41 pm

EdvandeZilver schreef:Tamron vraag:
https://www.tamron.eu/service/compatibi ... non-eos-r/

FTZ vraag:
Ja het is echt zo dat de FTZ optisch geen kwaliteitsverlies oplevert. Het corrigeert alleen de registerafstand van de lensvatting tot het sensorvlak en geeft wat elektronica door.
Qua AF performance kan het in sommige gevallen wel wat minder werken.


Bedankt voor het antwoord.
Ik lees in het artikel dat de lens past.. Ik mag aannemen dat de AF ook dan werkt
Ronaldnikon

Forumlid
Berichten: 73


Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Tamron SP 35mm f/1.8 Di VC USD - FTZ Adapter

Berichtdoor henkk » zo jan 26 2020 7:54 pm

Ronaldnikon schreef:
Verder is mijn vraag of het echt zo is dat er geen verlies aan kwaliteit is met zo'n adapter?


Het is optisch een lege huls dus er is geen effect op de afbeelding. Nikkor-s lenzen kunnen natuurlijk wel beter zijn dan eerdere types met een adapter.
dan maar geen D900 FX meer afwachten
Online
henkk

Moderator
Berichten: 3420


Locatie: Zuidwest Veluwe 37+ NAP
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Tamron SP 35mm f/1.8 Di VC USD - FTZ Adapter

Berichtdoor Richard » zo jan 26 2020 7:55 pm

Ronaldnikon schreef:Ik mag aannemen dat de AF ook dan werkt

Met firmware 3.0 en hoger zoals op de Tamron pagina staat.
Groeten,

Richard
Gebruikersavatar
Richard

Serverbeheerder
Berichten: 2657


Locatie: Westfriesland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Tamron SP 35mm f/1.8 Di VC USD - FTZ Adapter

Berichtdoor Ronaldnikon » ma jan 27 2020 5:52 pm

Richard schreef:
Ronaldnikon schreef:Ik mag aannemen dat de AF ook dan werkt

Met firmware 3.0 en hoger zoals op de Tamron pagina staat.


Ik heb niet een tool om het objectief bij te werken, zou Kamer express dat hebben?
Ronaldnikon

Forumlid
Berichten: 73


Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Tamron SP 35mm f/1.8 Di VC USD - FTZ Adapter

Berichtdoor EdvandeZilver » ma jan 27 2020 6:01 pm

Gebruikersavatar
EdvandeZilver

Clublid
Berichten: 1960


Locatie: De Liemers
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Tamron SP 35mm f/1.8 Di VC USD - FTZ Adapter

Berichtdoor Ronaldnikon » ma jan 27 2020 6:22 pm

EdvandeZilver schreef:https://lmgtfy.com/?q=klantenservice+kamera+express+contact


Bedankt. Ik heb gezocht maar zo te zien moet je zelf een console aanschaffen.
Ronaldnikon

Forumlid
Berichten: 73


Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Tamron SP 35mm f/1.8 Di VC USD - FTZ Adapter

Berichtdoor PeterWeter » di jan 28 2020 7:30 am

Ik heb al mijnTamron lenzen weg gedaan (35mm en 85mm), de lensen werken niet goed op mijn Z6. Ik heb nu de
Zelfde lengtes in de S versie en die zijn uitmuntend.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Nikon FX body's met het nodige lichtsterk glaswerk ervoor.

Flickr : http://www.flickr.com/photos/petercdejong/
Facebook : https://www.facebook.com/peter.c.dejong
Gebruikersavatar
PeterWeter

Forumlid
Berichten: 120


Locatie: Lelystad
Ervaringsniveau: *****
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Tamron SP 35mm f/1.8 Di VC USD - FTZ Adapter

Berichtdoor jan » di jan 28 2020 8:02 am

Kan de importeur, Transcontinenta, je niet verder helpen?
Jan
I got a Nikon camera. I love to take a photograph.
Gebruikersavatar
jan

Bestuurslid
Berichten: 3876


Locatie: Vaassen
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Tamron SP 35mm f/1.8 Di VC USD - FTZ Adapter

Berichtdoor Ronaldnikon » di jan 28 2020 8:07 am

PeterWeter schreef:Ik heb al mijnTamron lenzen weg gedaan (35mm en 85mm), de lensen werken niet goed op mijn Z6. Ik heb nu de
Zelfde lengtes in de S versie en die zijn uitmuntend.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk


Wat werkte dan niet en had je de nieuwe firmware?
Ronaldnikon

Forumlid
Berichten: 73


Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Tamron SP 35mm f/1.8 Di VC USD - FTZ Adapter

Berichtdoor jan » di jan 28 2020 8:37 am

Op de site vanTamron staan toch alle type nummers die in aanmerking komen voor een update en hoe te handelen met en zonder TAP-in console en ook de contact gegevens van Transcontinenta.
Jan
I got a Nikon camera. I love to take a photograph.
Gebruikersavatar
jan

Bestuurslid
Berichten: 3876


Locatie: Vaassen
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Tamron SP 35mm f/1.8 Di VC USD - FTZ Adapter

Berichtdoor PeterWeter » di feb 04 2020 7:51 am

Ronaldnikon schreef:
PeterWeter schreef:Ik heb al mijnTamron lenzen weg gedaan (35mm en 85mm), de lensen werken niet goed op mijn Z6. Ik heb nu de
Zelfde lengtes in de S versie en die zijn uitmuntend.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk


Wat werkte dan niet en had je de nieuwe firmware?

Autofocus werkte niet en toen Tamron eindelijk een firmware update had was ik al over gestapt.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Nikon FX body's met het nodige lichtsterk glaswerk ervoor.

Flickr : http://www.flickr.com/photos/petercdejong/
Facebook : https://www.facebook.com/peter.c.dejong
Gebruikersavatar
PeterWeter

Forumlid
Berichten: 120


Locatie: Lelystad
Ervaringsniveau: *****
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:


Terug naar “Nikon Z6 & Z7”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten