focuspunt

Discussies over fotografie met het spiegelloze camerasysteem Z6 & Z7

Onderwerp:

focuspunt

Berichtdoor pietsw » zo mar 08 2020 6:25 pm

wie weet of ii het focuspunt bij een z6 kan vast zetten.
waar kan ik dit vinden inde gebruik aanwijzing kan ik het niet vinden.
pietsw

Clublid
Berichten: 3


Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: focuspunt

Berichtdoor Skippy » zo mar 08 2020 7:21 pm

Nee dat kan niet. Je kunt wel de OK knop configureren zodat bij indrukken het AF punt in het centrum wordt geplaatst.
Skippy

Clublid
Berichten: 10192


Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: focuspunt

Berichtdoor Richard » zo mar 08 2020 7:35 pm

Dat kan bij de instellingen Precisie-AF en Enkelpunts AF, zie https://onlinemanual.nikonimglib.com/z7_z6/nl/05_basic_settings_01.html#af-area_mode voor meer informatie.
Groeten,

Richard
Online
Gebruikersavatar
Richard

Serverbeheerder
Berichten: 2657


Locatie: Westfriesland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: focuspunt

Berichtdoor EdvandeZilver » zo mar 08 2020 7:46 pm

@Richard, dan staat je focuspunt niet vast. Met de multiselector kun je het focuspunt van de plek drukken. De DSLR's hebben daar een lock button/switch voor.
Gebruikersavatar
EdvandeZilver

Clublid
Berichten: 1960


Locatie: De Liemers
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: focuspunt

Berichtdoor Richard » zo mar 08 2020 8:18 pm

Ed, helemaal gelijk. Op dpreview wordt er over gemopperd: https://www.dpreview.com/forums/post/63063541
Groeten,

Richard
Online
Gebruikersavatar
Richard

Serverbeheerder
Berichten: 2657


Locatie: Westfriesland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:


Terug naar “Nikon Z6 & Z7”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten