Pagina 1 van 1

Kase of lee filters

Geplaatst: za apr 21 2018 11:17 pm
door dubbelyoubee
Ik heb een vraagje over grijsverloop filters. Ik heb onlangs de v5 pro houder met poli filter gekocht van Nisi wat er gelikt uit ziet. Nu wil ik daar filters bij gaan kopen, na een beetje googelen naar goede filters komen Kase en Lee goed uit de bus. Wie kan mij adviseren en heeft ervaring met deze 2 merken filters?

Re: Kase of lee filters

Geplaatst: zo apr 22 2018 12:31 am
door Robert
bij het gebruik van ND-filters ontstaat kleurzweem. Veel is te corrigeren middels nabewerking maar hoe minder hoe beter.
Een Test.

Re: Kase of lee filters

Geplaatst: zo apr 22 2018 8:22 am
door dubbelyoubee
Klopt dat had ik ook al gelezen ,maar daar wil ik nog niet aan beginnen ik wil eerst wat grijs verloop filters aanschaffen. En dat is ook een aardige investering

Re: Kase of lee filters

Geplaatst: zo apr 22 2018 9:02 am
door gvdnberg
ND filters, van Nisi, Benro, Kase, en nog meer merken zijn allemaal vergelijkbaar. Let op de juiste maten, sommige zijn afwijkend. Daarnaast is het vastgesteld dat kunststof filters (resin) ongeveer 17% van het oplossend vermogen wegneemt, terwijl dat bij glas slechts een paar procent is. Voor mij betekent dat een bewuste keuze voor glazen filters.
Veel kleurafwijkingen van de sterk filterende exemplaren kunnen door een vaste voor-instelling of vaste correctie achteraf gemakkelijk verwijderd worden. Er is een mooi en duidelijk boekje over het gebruik van filters uitgebracht vorig jaar. Ik meen via PixFactory. Ik zou daar eens op zoeken als ik jou was. Het boekje bevat veel zinnige informatie en tips over het gebruik en de keuze van filters:
Praktijkgids filters door Bob Luijks
Drukkerij Roelofs
ISBN 978-90-79588-19-0
Ik heb geen aandelen en ben ook niet op één of andere manier verbonden met de schrijver, uitgever of drukker. Ik vind het een duidelijk boekje met veel informatrie!!
Succes met je keuzes.

Re: Kase of lee filters

Geplaatst: zo apr 22 2018 10:37 am
door dubbelyoubee
Bedankt voor de uitleg na wat zoeken kwam ik bij foto konijnenberg terecht met een mooie aanbieding. Een Lee Neutral density grad soft set met ruim 50 € korting toch maar besteld.

Re: Kase of lee filters

Geplaatst: wo jul 24 2019 1:59 pm
door renzo83
Een groot voordeel van de Kase filters tov de Lee is de robuustheid ervan ze zijn vrijwel onbreekbaar :-)

Re: Kase of lee filters

Geplaatst: do jul 25 2019 2:41 pm
door TinoK
De goedkoopste in Nederland voor Lee is nog altijd Omnifoto.nl

Ik heb zelf alles van Lee, behalve een nachtfilter van Nisi.

Kijk uit met filters en houders van verschillende merken. Dikte verschillen zullen minimaal zijn maar net genoeg om ervoor te kunnen zorgen dat het filter eruit schuift door de zwaardekracht. Coating kan dit ook veroorzaken.

Zweem is niet erg zolang je het maar weet. Dit is met witbalans heel makkelijk te compenseren.