Fotograferen in Lighroom 5 door thetering

Discussies over fotobewerking en archivering

Onderwerp:

Fotograferen in Lighroom 5 door thetering

Berichtdoor Munthunter » di dec 10 2013 4:59 pm

Hallo,

Ik wil graag met mijn Nikon D3200 en Nikkor AF-S DX Micro 40mm f/2.8G objectief foto's maken en dan gebruik maken van het 'vastleggen via tethering in Lightroom 5. Ik heb de camera aangesloten met een HDMI kabel aan mijn laptop. Echter vindt het programma de camera niet. en geeft het volgende weer:

Afbeelding

Hij geeft dus aan dat hij geen camera heeft gedetecteerd.

Naar ik meen kan ik ook iets in de camera instellen, maar kom er niet uit. Via een USB kabel lukt het ook niet helaas.

Kan iemand mij verder helpen, of heeft iemand een idee waar ik verder moet zoeken?

Vriendelijke groeten,

Jeroen
Munthunter



Onderwerp:

Re: waar ik verder

Berichtdoor gijs sandberg » di dec 10 2013 5:33 pm

Jeroen,
Begin eens met controle of jouw versie van de software de (relatief reccente) D3200 ondersteunt.
Je zal niet de laatste Adobe klant zijn die een update moet kopen.
Groeten, Gijs
Overigens ben ik van mening dat G-lenzen verboden moeten worden. (vrij naar Cato de oudere)
Gebruikersavatar
gijs sandberg

Clublid
Berichten: 6585


Locatie: Zuid Holland
Ervaringsniveau: *****
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Fotograferen in Lighroom 5 door thetering

Berichtdoor Munthunter » di dec 10 2013 5:36 pm

Bedankt voor je reactie. Waar kan ik dat nakijken? Lijkt mij dat, deze versie van Lightroom de D3200 toch wel moet kennen. En wat kost zo'n upgrade?

Gr. Jeroen
Munthunter



Onderwerp:

Re: Fotograferen in Lighroom 5 door thetering

Berichtdoor Kroontje » di dec 10 2013 5:56 pm

Lightroom 5 kan je gratis upgraden naar 5.2 Officieel of naar 5.3, maar deze is nog niet officieel uit gebracht.
http://blogs.adobe.com/lightroomjournal/2013/09/lightroom-5-2-now-available.html
Kroontje



Onderwerp:

Re: Fotograferen in Lighroom 5 door thetering

Berichtdoor Tuihanti » di dec 10 2013 6:39 pm

Sluit em maar aan met de USB kabel. Dat helpt. :wink:
Ik denk niet dat LR met de HDMI kabel overweg kan.
Er zijn geen regels voor een goede foto, er zijn gewoon goede foto's.
Ansel Adams


Kritiek is enkel kritiek als het opbouwend is en met fatsoen wordt geuit. Wie dat niet kan of wil mag het bij voorkeur achterwege laten.

FLICKR
Gebruikersavatar
Tuihanti

Forumlid
Berichten: 5491


Locatie: Enschede
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Fotograferen in Lighroom 5 door thetering

Berichtdoor Munthunter » di dec 10 2013 6:44 pm

USB werkt ook niet, zie mijn eerste post.

Gr. Jeroen
Munthunter



Onderwerp:

Re: Fotograferen in Lighroom 5 door thetering

Berichtdoor yzf1kr » di dec 10 2013 7:09 pm

Andere software zoeken, de D3200 wordt niet ondersteund door Lightroom, ook niet door nikon camera control trouwens.
yzf1kr

Forumlid
Berichten: 2112


Locatie: Uttendorf (AT)
Ervaringsniveau: *

Onderwerp:

Re: Fotograferen in Lighroom 5 door thetering

Berichtdoor Tuihanti » di dec 10 2013 7:39 pm

Ah, dat heb ik dan niet goed gelezen. My bad.

De D3200 werkt dus überhaupt niet?
Das mooi balen dan.

Tijdens een shoot kan hij wel via de TV kijken toch?
Ten minste als het daar om gaat.
Er zijn geen regels voor een goede foto, er zijn gewoon goede foto's.
Ansel Adams


Kritiek is enkel kritiek als het opbouwend is en met fatsoen wordt geuit. Wie dat niet kan of wil mag het bij voorkeur achterwege laten.

FLICKR
Gebruikersavatar
Tuihanti

Forumlid
Berichten: 5491


Locatie: Enschede
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Fotograferen in Lighroom 5 door thetering

Berichtdoor Munthunter » di dec 10 2013 7:40 pm

Klopt het dan dat alleen De D3200 niet compitabel is met Lightroom 5.2?

Lijkt mij wel een logische verklaring, want andere versies van Nikon DXXXX pakt ie schijnbaar wel.

Welke andere programma's raad je aan?

Gebruik wel Photoshop CS5, zit daar ook iets in qua tethered shooting?

Gr. Jeroen
Munthunter



Onderwerp:

Re: Fotograferen in Lighroom 5 door thetering

Berichtdoor Tuihanti » di dec 10 2013 7:44 pm

Is dit gratis progje dan misschien iets voor je? http://www.salmonstudio.us/2013/02/usb-cable-tether-on-nikon-d3200.html
Er zijn geen regels voor een goede foto, er zijn gewoon goede foto's.
Ansel Adams


Kritiek is enkel kritiek als het opbouwend is en met fatsoen wordt geuit. Wie dat niet kan of wil mag het bij voorkeur achterwege laten.

FLICKR
Gebruikersavatar
Tuihanti

Forumlid
Berichten: 5491


Locatie: Enschede
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Fotograferen in Lighroom 5 door thetering

Berichtdoor Tuihanti » di dec 10 2013 7:46 pm

Er zijn geen regels voor een goede foto, er zijn gewoon goede foto's.
Ansel Adams


Kritiek is enkel kritiek als het opbouwend is en met fatsoen wordt geuit. Wie dat niet kan of wil mag het bij voorkeur achterwege laten.

FLICKR
Gebruikersavatar
Tuihanti

Forumlid
Berichten: 5491


Locatie: Enschede
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Fotograferen in Lighroom 5 door thetering

Berichtdoor Kroontje » di dec 10 2013 7:46 pm

En versie 5.3 dan ?
Kroontje



Onderwerp:

Re: Fotograferen in Lighroom 5 door thetering

Berichtdoor yzf1kr » di dec 10 2013 7:47 pm

Google leert dat digicamcontrol het wel zou moeten kunnen.
yzf1kr

Forumlid
Berichten: 2112


Locatie: Uttendorf (AT)
Ervaringsniveau: *

Onderwerp:

Re: Fotograferen in Lighroom 5 door thetering

Berichtdoor Tuihanti » di dec 10 2013 7:49 pm

Ok, ik moet updaten dus. :mryellow:
Er zijn geen regels voor een goede foto, er zijn gewoon goede foto's.
Ansel Adams


Kritiek is enkel kritiek als het opbouwend is en met fatsoen wordt geuit. Wie dat niet kan of wil mag het bij voorkeur achterwege laten.

FLICKR
Gebruikersavatar
Tuihanti

Forumlid
Berichten: 5491


Locatie: Enschede
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Fotograferen in Lighroom 5 door thetering

Berichtdoor frankreiz » di dec 10 2013 8:33 pm

Heb ook het zelfde probleem (in LR5.2) als ik mijn D700 aansluit via USB met een goedkope 5mtr kabel. Pak ik mijn korte (NIKON) kabeltje (1mtr) dan werkt het wel.

Ik ga nu een andere kabel halen.
http://www.cameratools.nl/studio/tethered-shooting/tether-tools-tetherpro-usb-2-0-male-to-m/
Nikon D4s / D700 + MB-D10 / Nikon1 V1 + 10-30mm / 2x SB800 / SU800 / Nikon 200-500/5.6 E AF-S ED VR / Nikon 70-200/2.8 VR AF-S II / AF-S Nikon 24-70/2.8ED / Manfrotto 055XPROB+488RC2 / Sirui PH-20 Gimbal Head
http://www.frankreiz.nl
https://flic.kr/s/aHskv4XYUV
Gebruikersavatar
frankreiz

Clublid
Berichten: 206


Locatie: Apeldoorn
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:


Terug naar “Fotobewerking en archivering”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten