Pagina 1 van 1

Foto's laten afdrukken

Geplaatst: do mar 08 2018 11:19 am
door Tobipol
Hallo allemaal,

Ik zit al een tijdje na te denken om foto's af te laten drukken. Ik heb alleen weleens gehoord dat bij het afdrukken de foto nog eens automatisch belicht wordt voor je. Dus als je een nachtelijke hemel fotografeert, dan belichten ze de foto bij het afdrukken naar veel te licht. Dus ze laten de foto gewoon automatisch belichten, zodat je mislukte foto's nog steeds goed kunt gebruiken, denk ik. Als het niet duidelijk is, weet ik ook niet meer hoe ik het moet uitleggen.

Weet iemand hoe je dit kan oplossen? Of misschien een bedrijf dat dit niet doet?

Alvast bedankt!
Tobias

Re: Foto's laten afdrukken

Geplaatst: do mar 08 2018 6:22 pm
door Johan v. V.
Tot nu toe heb ik andere ervaringen. Wanneer ik foto’s laat afdrukken krijg ik ze (ongeveer) zoals ik ze aanleverde. Ik heb het verhaal zoals jij meldt ook nog nooit gehoord. Lijkt me een broodje aap.

Re: Foto's laten afdrukken

Geplaatst: do mar 08 2018 7:04 pm
door ReneG
Veel fotoservices bieden een mogelijkheid aan tot al-dan-niet-automatische 'correctie' of 'optimalisatie'. Bij sommige staat dat default aan, bij anderen uit. Wat ze doen hangt van de service af. Dus vaak kun je kiezen.

Maar dat ze de hele belichting dramatisch veranderen lijkt me ook een broodje aap. Al kan het natuurlijk zo zijn dat er een keer iets fout gaat, maar dat wil niet zeggen dat dat standaard zo is. Wel zijn er betere en mindere foto afdrukservices.