Interval met D7200

Discussies over fotografie met de D70, D70s, D80, D90, D7000, D7100 en D7200. Nikon's semi-pro lijn met een DX-formaat sensor.

Onderwerp:

Interval met D7200

Berichtdoor janjan33 » di jan 24 2017 8:26 pm

Heb geprobeerd een interval opname maken met mijn D7200
Instellingen:
00:00:03
en
60x1

Camera op F9 en 1/80 sec witbalans handmatig camera op M

Het resultaat was 36 foto's
Ik kreeg de indruk dat de buffer volliep want de tussenpozen waren niet overal even lang.
Ook waren er enkele foto's met een zwart blok erin als resultaat.

Waarschijnlijk doe ik iets fout.
Graag even hulp.

Met vriendelijke groet,

Jan
janjan33

Forumlid
Berichten: 40


Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Interval met D7200

Berichtdoor MauricevdL » di jan 24 2017 9:01 pm

De camera zou dus 60 foto's moeten maken met een tussenpoos van 3 seconden. Dan zou er geen buffer probleem kunnen zijn lijkt mij.
Enige reden dat er geen opname gemaakt kan worden is als de AF even niet in staat is om te focussen binnen die 3 seconden.
Wat is het onderwerp en onder welke lichtomstandigheid?
Gebruikersavatar
MauricevdL

Forumlid
Berichten: 73


Ervaringsniveau: ****

Onderwerp:

Re: Interval met D7200

Berichtdoor janjan33 » wo jan 25 2017 9:40 am

Het scherpstellen stond op handmatig. RAW formaat zou dat misschien het probleem zijn? Onderwerp was verkeer.
janjan33

Forumlid
Berichten: 40


Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Interval met D7200

Berichtdoor MauricevdL » wo jan 25 2017 10:07 am

Nee, RAW is zeker het probleem niet. Maar die M.... als dat de standknop bovenop de camera is, dan zet je daarmee alleen diafragma en sluitertijd vast, maar niet de autofocus. Dat doe je met de AF standknop en/of op de lens.
Kan je de details eens doorgeven wat je precies hebt ingesteld ?
Gebruikersavatar
MauricevdL

Forumlid
Berichten: 73


Ervaringsniveau: ****

Onderwerp:

Re: Interval met D7200

Berichtdoor ATOR » wo jan 25 2017 10:14 am

Als het niet de focus is heb je er dan misschien een héél langzaam geheugenkaartje inzitten?
Gebruikersavatar
ATOR

Clublid
Berichten: 2837


Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Interval met D7200

Berichtdoor janjan33 » wo jan 25 2017 12:37 pm

Er zit een oud kaaartje voor het geheugen in 16GB HC . Denk dat dat het probleem is.
AF standknop staat ook op M
janjan33

Forumlid
Berichten: 40


Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Interval met D7200

Berichtdoor janjan33 » wo jan 25 2017 5:42 pm

Welke geheugenkaart is een goede voor deze camera?
janjan33

Forumlid
Berichten: 40


Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Interval met D7200

Berichtdoor MauricevdL » wo jan 25 2017 6:04 pm

Je kunt het proberen, maar volgens mij is de SDHC niet zo langzaam dat dit het probleem is. Je hebt nog SDHC Ultra en SDHC Extreme. Een "langzame" SDHC kan 10 MB/sec schrijven (en 32 Mb/sec lezen). Helpt dat?
Heb je al geprobeerd om de interval op 6 seconden te zetten i.p.v. 3? Dat zou in elk geval iets kunnen uitsluiten.
Gebruikersavatar
MauricevdL

Forumlid
Berichten: 73


Ervaringsniveau: ****

Onderwerp:

Re: Interval met D7200

Berichtdoor janjan33 » di jan 31 2017 8:17 am

Met een interval van 6 seconden is er geen probleem. De opnames worden dan gewoon gemaakt.
Zou het dan toch aan het kaartje liggen?
janjan33

Forumlid
Berichten: 40


Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Interval met D7200

Berichtdoor Highlander » di jan 31 2017 10:00 am

Op blz 379, staat een lijstje met voor jou camera goedgekeurde SD-kaartjes.

Bij mijn D7000 had ik 60mb/sec kaartje en dat ging als een trein.
In jou geval zou ik een Lexar SDXC die schrijft 80mb/sec leest 150mb/sec.
Dan zou volgens mij het probleem wel over zijn.
Met vriendelijke groet,
Chris

Plaatjes kieken van Duncen McLeod kan HIER
Gebruikersavatar
Highlander

Forumbeheerder
Berichten: 6322


Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Interval met D7200

Berichtdoor MauricevdL » di jan 31 2017 11:27 am

Goeie test :thumbup: , dus zou ik Highlanders' advies volgen. Zoveel kosten deze kaartjes niet meer.
Gebruikersavatar
MauricevdL

Forumlid
Berichten: 73


Ervaringsniveau: ****


Terug naar “D70(s), D80, D90, D7x00”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: RemcoThijssen en 2 gasten