AF in Liveview...

Discussies over fotografie met de D70, D70s, D80, D90, D7000, D7100 en D7200. Nikon's semi-pro lijn met een DX-formaat sensor.

Onderwerp:

AF in Liveview...

Berichtdoor Matthijs » zo jan 29 2017 12:29 pm

Hallo,

Vraagje: hoe kan zijn dat de AF van mijn Sigma objectieven niet werkt in Liveview?
Het gaat om de 10-20mm, 150mm en 500mm. Ik heb nog een 18-250mm waar ik geen problemen mee heb. Ook mijn 18-55mm, 50mm en 300mm van Nikon hebben geen problemen...

Maak ik nu een domme fout of klopt het dat de AF gewoon niet werkt?
(Body is een D7100)

Alvast bedankt!
Gebruikersavatar
Matthijs

Forumlid
Berichten: 837


Locatie: Zeeland (ZB)
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: AF in Liveview...

Berichtdoor Highlander » zo jan 29 2017 12:52 pm

Ik denk dat je er met een firmware update wel geholpen bent.
zie linkje
http://www.sigma-global.com/en/download/lenses/firmware/
Met vriendelijke groet,
Chris

Plaatjes kieken van Duncen McLeod kan HIER
Gebruikersavatar
Highlander

Forumbeheerder
Berichten: 6353


Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: AF in Liveview...

Berichtdoor Matthijs » zo jan 29 2017 12:54 pm

Bedankt Chris!
Maar de objectieven die ik heb staan er niet tussen..
Gebruikersavatar
Matthijs

Forumlid
Berichten: 837


Locatie: Zeeland (ZB)
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: AF in Liveview...

Berichtdoor Highlander » zo jan 29 2017 1:12 pm

Dit zijn de gene die je zelf kunt doen via een usb-dock, de oudere moet je geloof ik door Sigma zelf laten doen.
Lees anders dit draadje maar even, staan ook wel wat linkjes in naar andere pagina`s
http://www.nikon-club-nederland.nl/forum/viewtopic.php?t=52248
Met vriendelijke groet,
Chris

Plaatjes kieken van Duncen McLeod kan HIER
Gebruikersavatar
Highlander

Forumbeheerder
Berichten: 6353


Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: AF in Liveview...

Berichtdoor Jacob_O » zo jan 29 2017 1:39 pm

Gewoon even (telefonisch) contact opnemen met Sigma Benelux.
Is een bekend probleem waar ze je uitstekend mee verder kunnen helpen.
Hier ook gehad met Sigma 105mm macro (non OS) na een camera upgrade.
Jacob_O

Forumlid
Berichten: 1631


Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: AF in Liveview...

Berichtdoor Matthijs » zo jan 29 2017 1:48 pm

Nogmaals dank, fijn dat de oorzaak bekend is!
Jacob, ben je toen langsgegaan of opgestuurd? Hoelang waren ze er toen mee bezig?
Houten is namelijk niet naast de deur voor mij...
Gebruikersavatar
Matthijs

Forumlid
Berichten: 837


Locatie: Zeeland (ZB)
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: AF in Liveview...

Berichtdoor Matthijs » zo jan 29 2017 1:49 pm

En dan nog iets... zou de D7200/D500 er dan ook last van hebben? Die zijn nog nieuwer...
Gebruikersavatar
Matthijs

Forumlid
Berichten: 837


Locatie: Zeeland (ZB)
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: AF in Liveview...

Berichtdoor Jacob_O » zo jan 29 2017 2:23 pm

In mijn geval moest ik even naar Houten, was een speciaal geval vanwege Duitse import occasion gekocht in een NL winkel.
Sigma heeft mij toen uiterst coulant behandeld omdat ze normaal gesproken geen service verlenen op grijze import.

De reis vanaf Assen naar Houten duurde aanzienlijk langer dan het klusje op zich :wink: Het was binnen 10 minuten gefixed.


Ik neem aan dat hoe nieuwer het type camera, hoe meer de kans dat oude(re) objectieven niet compatible zijn zonder update.
Jacob_O

Forumlid
Berichten: 1631


Foto's bewerken toestaan: Ja


Terug naar “D70(s), D80, D90, D7x00”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten