defecte flitser D70s

Discussies over fotografie met de D70, D70s, D80, D90, D7000, D7100 en D7200. Nikon's semi-pro lijn met een DX-formaat sensor.

Onderwerp:

defecte flitser D70s

Berichtdoor MLangras » za sep 23 2017 6:37 pm

Problemen met flitser op de Nikon D70.

Voor mijn verzameling een Nikon D70s (2e hands) gekocht met een defect aan de flitser. 2e keer! Mocht het klemmetje niet zijn gebroken dan heb ik voor u de volgende oplossing.

Indien de flitser niet meer in de gesloten stand blijft zitten is dit makkelijk op te losssen.Haal de lens van de camera sluit deze af met uw sluitkap, tevens dient u de accu te verwijderen. Met een kleine schroevendraaier de 2 schroefjes (ster) los halen en voorzichtich het kapje verwijderen. PAS OP! de condensator van de flitser kan nog geladen zijn en een schok geven bij het aanraken van de flitscontacten. Nu u het kapje er af heeft ziet u links een rond wieltje welke door een klemmetje op zijn plaats wordt gehouden. Als u de druk van het veercontact met een kleine schroevendraaier iets omhoog houdt kunt u het wieltje 180 graden draaien en het euvel is opgelost. Eerst even testen en sluit dan de flitser, plaats het kapje weer terug door een lichte druk uit te oefenen op het kapje. Test wederom de flitser zodat deze open gaat en zet deze weer vast met de 2 schroefjes.

succes Matthieu
MLangras

Forumlid
Berichten: 2


Ervaringsniveau: **
Foto's bewerken toestaan: Ja

Terug naar “D70(s), D80, D90, D7x00”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten