Pagina 1 van 1

Nikkormat met lichtinval

Geplaatst: za sep 02 2006 1:02 pm
door Gert Wagelaar
Mijn Nikkormat laat vai de achterwand licht door, ik denk dat de pakking vernieuwd moet worden, of de achterwand straker worden afgesteld, wie weet hoe ik dit kan oplossen, zelf doen of naar een reparateur brengen, graag met minimale kosten, gert wagelaar

Geplaatst: za sep 02 2006 1:24 pm
door coosc
Beste Gert,

Gewoon zelf doen. Eerst op de foto's kijken waar het lichtlek zit. Daarna de vilt of rubber afdichtingen vervangen. Ik heb hetzelfde probleem gehad met een oude Olympus OM1. Toen waren er nog reparatiesets beschikbaar via de betere fotohandel. Ik heb gemerkt dat een zachte rubber of schuimafdichting van de Gamma (per vel verkrijgbaar) ook goed werkt.

Succes,

Coos

Geplaatst: za sep 02 2006 1:58 pm
door Ed Post
Op de camerabeurs in Houten staan altijd van die gasten die dat spul verkopen.

LICHT LEKKENDE NIKKORMAT

Geplaatst: za sep 02 2006 4:40 pm
door nikon-nl
Beste Gert,
bij elke doe-het-zelf-zaak koop je een dun zwart, zelfklevend schuimrubber (Deltafix anti-sliprubber) voor een habbekrats, knip er een streepje uit en leg dat in het deurscharnier van de achterwand. En klaar is Kees, eh.....Gert!
Als het niet lukt geldt nog steeds dat ik gratis camera's en objectieven schoon maak en repareer zonder uurloon, maar............onderdelen moet je betalen en je moet geen haast hebben. Bij de clubstand op de grote beurzen kan je langs komen of mij mailen: nikon-nl at planet.nl
Groetjes,
Nico

Geplaatst: za sep 02 2006 9:11 pm
door Frans
Hallo Gert,

Ik ben van plan om een F2 te gaan voorzien van nieuwe afdichtingen en heb via e-bay bij "interslice" een "light seal kit" besteld voor nog geen € 10,- incl verzendkosten. Ik heb hier erg goede reacties over gelezen. Google maar eens op "interslice light seal kit"
Ik heb gisteren de set gekregen en er zitten verschillende diktes afdichtingen in met een handig houten hulpstukje waar je de oude dichtingen mee eruit kunt schrapen.
Verder een duidelijke instructie en tips hoe je e.e.a. moet aanpakken.
Ik ga er in ieder geval de komende weken eens mee aan de slag.

Groeten Frans

Geplaatst: za sep 02 2006 11:35 pm
door vanson
Ed Post schreef:Op de camerabeurs in Houten staan altijd van die gasten die dat spul verkopen.


dat zijn de mensen van Microtools. Zie ook http://www.micro-tools.com/

Geplaatst: zo sep 03 2006 11:11 am
door Frans
Hallo Gert,

Bijgaand nog een link naar de website van "interslice" Jon Goodman met instructies die je kunt downloaden, ook die van de Nikkormat.
http://www.kyphoto.com/classics/sealreplacement.html

Succes !

Groeten Frans