Histogram bij inzoomen D700

Discussies over fotografie met de D100, D200, D300, D300s, D500, D700, D800, D800E, D810 en D850

Onderwerp:

Histogram bij inzoomen D700

Berichtdoor Ingmar » vr mei 26 2017 5:07 pm

Hallo,

Afgelopen zaterdag op de flitsworskhop bij Arthur en Paul zag ik op zommige camera's de mogelijkheid dat bij inzoomen op de weergave met RGB histogrammen dat ook de histogrammen veranderden. Bij mijn D700 gaan bij het inzoomen de RGB histogrammen weg. Is dit op een of andere manier in te stellen dat de histogrammen blijven ?
Athur gaf aan dat het belangrijk is dat de huidtinten in het derde gedeelte zitten, en dus je moet kijken naar het rode histogram...helaas kan dat bij de d700 dus niet of....?

Grtz,
Ingmar
Grtz Ingmar
D700, Sigma 70-200F 2.8 OS, Nikon 24-70 f2.8, Nikon 16-35 F4, Nikon 85 mm AF-D 1.4 , Godox ad360II, Godox TT600 en nog wat andere zooi
Gebruikersavatar
Ingmar

Clublid
Berichten: 537


Locatie: Amsterdam
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Histogram bij inzoomen D700

Berichtdoor Ericb » vr mei 26 2017 6:52 pm

Hoi Ingmar,

Ik was er zaterdag ook en naast mij zat ook iemand met een D700. Ik uitgebreid op internet gezocht maar volgens mij werkt het bij de D700 niet. In al de jaren dat ik met de D700 gefotografeerd heb heb ik deze mogelijkheid ook nooit gezien.
Ik heb net nog even in de D700 guide van Thom Hogan gekeken maar daar kan ik het ook niet in vinden.

Groet,
Eric
Nikon D850, Z6 en wat lenzen en een hoop andere zooi.
Ericb

Clublid
Berichten: 724


Locatie: Nieuwegein
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Histogram bij inzoomen D700

Berichtdoor Gerrit » vr mei 26 2017 7:08 pm

Ik was degene die naast je zat. Je hebt het voor mij opgezocht. Het bleek helaas niet mogelijk op de D700. Desondanks ben ik tevreden over mijn camera.
D4s, Nikkor 24-70mm 1:2.8G ED, Nikkor 70-200 1:2.8GII ED, SB 900
kvk 73686913
www.fotockers.nl
Gerrit

Clublid
Berichten: 117


Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Histogram bij inzoomen D700

Berichtdoor Richard » vr mei 26 2017 10:20 pm

De D750 wel - dank voor de tip!:

Afbeelding
856-55.jpg op Flickr
Groeten,

Richard
Gebruikersavatar
Richard

Serverbeheerder
Berichten: 2708


Locatie: West-Friesland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Histogram bij inzoomen D700

Berichtdoor Ericb » vr mei 26 2017 11:03 pm

Inderdaad, de d750 en d500 wel maar daar hebben Ingmar en Gerrit niet zoveel aan :-)
Overigens was het voor mij ook nieuw.
Nikon D850, Z6 en wat lenzen en een hoop andere zooi.
Ericb

Clublid
Berichten: 724


Locatie: Nieuwegein
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Histogram bij inzoomen D700

Berichtdoor Ingmar » zo mei 28 2017 9:06 am

Helaas is dus voor de d700 niets anders.....maar er valt mee te leven :-), de D7100 heeft het trouwens weer wel zag ik vorige week net voordat ie op de post ging.

Grtz,
Ingmar
Grtz Ingmar
D700, Sigma 70-200F 2.8 OS, Nikon 24-70 f2.8, Nikon 16-35 F4, Nikon 85 mm AF-D 1.4 , Godox ad360II, Godox TT600 en nog wat andere zooi
Gebruikersavatar
Ingmar

Clublid
Berichten: 537


Locatie: Amsterdam
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Histogram bij inzoomen D700

Berichtdoor Ivan10 » zo mei 28 2017 10:39 am

Goed te weten. Kan het niet worden opgelost met een softwareupgrade als Nikon dat zou willen?

Je checkt dus een foto na het maken op de histogram ingezoomd op iemand zijn gezicht en als deze niet rood is aan de rechterkant van het histogram dan gaat er iets mis? Moet je dan meer 'tint' toevoegen of een langere sluitertijd? Leuke materie en dar jullie deze cursus doen!
Ivan10

Forumlid
Berichten: 641


Contacteer:

Onderwerp:

Re: Histogram bij inzoomen D700

Berichtdoor Richard » zo mei 28 2017 11:59 am

Ivan10 schreef:Goed te weten. Kan het niet worden opgelost met een softwareupgrade als Nikon dat zou willen?

Kan: ja, willen: nee.

Gechargeerd gezegd: je gebruikt vandaag de dag ook geen 8086 pc voor je dagelijkse dingen.

Nikon noemt de verwerkingstechniek Expeed, Engelstalig technisch verhaal erover op Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Expeed

Lijst welke body welke versie gebruikt: https://en.wikipedia.org/wiki/Compariso ... LR_cameras

Opmakende uit de lijst zou het dus kunnen zijn dat histogram bij inzoomen Expeed versie 2 of hoger nodig heeft.

Edit: met de D7000 kan het ook (blz 167 Nederlandstalige handleiding) dus vanaf Expeed 2. Net zoals de Coolpix A die dezelfde sensor heeft als de D7000.
Groeten,

Richard
Gebruikersavatar
Richard

Serverbeheerder
Berichten: 2708


Locatie: West-Friesland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:


Terug naar “D100, D200, D300(s), D500, D700, D8x0(E)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten