Intervalopname

Discussies over fotografie met de D1, D2, D3, D4, D5 en D6

Onderwerp:

Intervalopname

Berichtdoor Josefien » do jul 30 2020 11:05 pm

Ik wil 200 foto's achterelkaar maken van 5 seconden zonder pauze er tussen.
Kan iemand mij vertellen hoe ik de instelling bij intervalopname moet zetten?
Svp dit invullen:
Interval 00:00'00
Kies aant.keren x aant opn.: 000 x 0 = 0000
Josefien

Forumlid
Berichten: 8


Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Intervalopname

Berichtdoor JDPix » vr jul 31 2020 10:57 am

Toevallig heb ik gisteren met de Nikon Z6 400 opnamen gemaakt met een belichtingstijd van 4s
Ik had de intervaltijd ingesteld op 00:00'05". Je krijgt dan een gat van 1s tussen de opnamen.
Dat gat van 1s was voor zover ik me herinner nodig op mijn vorige camera, de D610. Als je dat niet zo deed dan liep de buffer vol.

Naar aanleiding van jouw vraag heb ik het zojuist geprobeerd met de door jou gevraagde instellingen. Dus 5s zonder pauze van 1s.
En dat lijkt te werken, na 20 opnamen was de buffercapaciteit steeds slechts heel kort verminderd met 1 opname. De camera bleef door fotograferen (ik ben niet tot het door jou gevraagde aantal van 200 foto's gegaan).
Waarschijnlijk/misschien is het dus afhankelijk van je camera.
Maar je kunt het zelf toch proberen:

00:00'05"
0200x1=00200

Mijn Z6 geeft een nulletje meer voor het aantal dan waar jij om vraagt.

Als je een Z zou hebben kun je meteen ook "stil fotograferen" op ON zetten.
Groeten, Johan

Foto's:
https://jdroog.myportfolio.com
Gebruikersavatar
JDPix

Clublid
Berichten: 665


Locatie: Nijmegen
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Intervalopname

Berichtdoor gijs sandberg » vr jul 31 2020 2:31 pm

Beste Josefien,
Wellicht krijg je meer reacties als je het type kamera vermeldt.
Groeten, Gijs

tav moderator: dit item past beter elders, maar ik kan niet ruiken welke sectie beter is.
Overigens ben ik van mening dat G-lenzen verboden moeten worden. (vrij naar Cato de oudere)
Gebruikersavatar
gijs sandberg

Clublid
Berichten: 6581


Locatie: Zuid Holland
Ervaringsniveau: *****
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Intervalopname

Berichtdoor wiebeterpstra » vr jul 31 2020 3:06 pm

D4, ze heeft deze vraag al twee maal eerder gesteld
wiebeterpstra

Forumlid
Berichten: 2898


Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Intervalopname

Berichtdoor henkk » vr jul 31 2020 6:02 pm

Ja maar het is blijkbaar nog niet geheel gelukt. De antwoorden op eerdere vragen waren vooral doorverwijzingen. TS lijkt het doel wel dichter te naderen.
dan maar geen D900 FX meer afwachten
henkk

Moderator
Berichten: 3595


Locatie: Zuidwest Veluwe 37+ NAP
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Intervalopname

Berichtdoor jur001 » wo aug 05 2020 11:22 am

Hoi Josefien.

Dit werkt het beste als volgt. Je hebt een draadontspanner nodig die je aan je camera koppelt. Vervolgens stel je je camera correct in.
Daarna zet je de draad ontspanner op continu (je kunt dat knopje klem schuiven). De camera zal nu zolang je wil foto's van 5 seconden maken zonder onderbreking. Als je klaar punt zet je het schuifje weer terug en de camera stopt met het maken van opnames.

gr
Jurgen
Nikon D500 / D7200 / Nikkor AF-S 24-120mm f/4G ED VR (FX) / Tokina AT-X Pro SD 12-24mm F4 (IF) DXII / Sigma 100-400mm F5-6.3 DG OS HSM / Nikkor AF-S 35mm f/1.8G DX.

Flickr: Jurgen
Gebruikersavatar
jur001

Clublid
Berichten: 260


Locatie: Eindhoven
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Intervalopname

Berichtdoor EdvandeZilver » wo aug 05 2020 11:37 am

Ik denk dat het antwoord Josefien niet zoveel boeit.
Na de vraag gedropt te hebben is ze niet meer op het forum geweest.
Gebruikersavatar
EdvandeZilver

Clublid
Berichten: 2092


Locatie: De Liemers
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Intervalopname

Berichtdoor JDPix » zo aug 09 2020 10:49 am

Josefien, hoe is het gegaan met het maken van die 200 opnamen? Jouw D4 heeft alle functies in zich om, na het maken van de juiste instellingen, de opnamen geheel automatisch te maken.
Met een draadontspanner met blokkering zal het ook wel lukken, maar je hebt hem niet nodig.
Groeten, Johan

Foto's:
https://jdroog.myportfolio.com
Gebruikersavatar
JDPix

Clublid
Berichten: 665


Locatie: Nijmegen
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:


Terug naar “D1, D2, D3, D4, D5 & D6”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten