Pagina 1 van 1

Verlichting werkruimte

Geplaatst: wo dec 19 2018 10:06 pm
door MarcB
De verlichting van mijn werkruimte is niet echt ideaal voor fotobewerking. De ruimte van zo'n 4x4m wordt verlicht door een plafonnière, daarnaast zet ik vaak een loeplamp aan waar iets van een ronde tl in zit die achter een van de beeldschermen staat omdat anders het contrast met de beeldschermen te hoog wordt. Geen ideale situatie dus voor fotobewerking.

Waar ik dus naar op zoek ben is hoe je nu een dergelijke ruimte het beste kan verlichten. Gebruik maken van daglicht lampen? En hoe kan je e.e.a. het beste opstellen? En hoe voorkom je dat je 's-avonds rond 22:00u niet strak staat van al dat licht waardoor je geen oog meer dicht doet als je een uur later naar bed gaat.... :crazy:

Kortom, suggesties zijn welkom!

Re: Verlichting werkruimte

Geplaatst: wo dec 19 2018 10:21 pm
door Highlander
Ik heb mijn beeldscherm tegen een donkergrijs rolgordijn staan.
Dan heb ik de ruimte verlicht met 5 led spotjes die je alle kanten op kan laten schijnen, maar die schijnen bij mij rondom naar de muur toe zodat de ruimte min of meer egaal verlicht wordt.
Maar er schijnt geen licht direct op het beeldscherm.
Nou heb ik afgelopen vrijdag een datacolor spider aangeschaft en ik kan je een ding zeggen mijn beeldscherm stond veel en veel te helder afgesteld, daar zat echt dag en nacht verschil in, ik denk dat jij je tl er dan wel achterweg kunt halen, voordeel van dat ding is dat hij het omgevingslicht meet en dat compenseert, ook mocht dat gedurende de dag verschillen.

Re: Verlichting werkruimte

Geplaatst: wo dec 19 2018 10:51 pm
door evelakes
https://www.lampen24.nl/langwerpige-led ... lsrc=aw.ds

misschien is dit een mooie oplossing dan kun je het zelf bepalen.