Pagina 1 van 1

Lens zakt uit

Geplaatst: vr apr 26 2019 5:20 pm
door vansloneker
Onlangs heb ik bij een gerenommeerd bedrijf een gebruikte Nikon 18-200 lens gescoord. Tot mijn schrik merkte ik dat de zoom uitzakt als de lens omlaag gericht is. Volgens het bedrijf is dit normaal en gebeurd het bij alle wat oudere lenzen. Het zou zelfs al na een jaar optreden. Wat vinden meer ervaren lenzenbezitters hiervan?

Re: Lens zakt uit

Geplaatst: vr apr 26 2019 6:20 pm
door gijs sandberg
Beste V,
Het uitzakken dat je beschrijft is (zeker voor de eerste versie) inderdaad normaal.
De tweede versie heeft een vastzet-mechanisme.
http://www.photosynthesis.co.nz/nikon/serialno.html#DX
Groeten Gijs

Re: Lens zakt uit

Geplaatst: vr apr 26 2019 8:52 pm
door toines
Dat is inderdaad normaal bij de eerste serie ( rode VR tekst ) maar went snel.

Re: Lens zakt uit

Geplaatst: vr apr 26 2019 9:59 pm
door vansloneker
Het is volgens het serienummer -en de print op de behuizing- inderdaad een "Red VR", een van de laatsten.
Ik gebruik de camera vaak op statief, of me dit op reportage gaat storen kan ik zo niet inschatten, daarvoor moet ik er eerst mee op pad. Maar dat is wel waarvoor ik hem gekocht heb, om niet steeds de lenzen te moeten wisselen.
Ik vond deze ontdekking een onaangename verrassing.
Het is zeker niet zo dat ik hem bij Nikon kan laten servicen door een of andere versleten rubbertje te laten vervangen en dat hij dan niet meer zo los zit?

Re: Lens zakt uit

Geplaatst: za apr 27 2019 10:06 am
door jan24
Mij staat bij, dat dit item, uitzakkende lens, al eens is voorbijgekomen op het forum. De optie om dit te herstellen werd toen ook benoemd. Was wel mogelijk, maar zou na enige tijd opnieuw kunnen optreden. En het zoomen zou in het begin wel eens wat stroef kunnen gaan. Zo ver mijn herinnering aangaande dit vraagstuk mij niet in de steek laat.

Opvallend, mijn 17-50 mm Tamron heeft wel een vastzetmechaniek en uitgerekend mijn 70-300 mm ontbeert deze zinvolle optie. Zeker bij een langere en zwaardere objectief geen overbodige luxe.