....

Discussies over telezoom objectieven zoals 55-200 mm, 80-200 mm, 70-300 mm of 200-400 mm

Onderwerp:

....

Berichtdoor Trueopti » wo sep 04 2019 7:12 pm

........
Laatst gewijzigd door Trueopti op ma sep 16 2019 3:30 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Trueopti

Forumlid
Berichten: 2


Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Sigma 150-600 probleem autofocus?

Berichtdoor gijs sandberg » wo sep 04 2019 8:15 pm

Beste T,
Welkom.
Ik ken genoemde items niet uit eigen ervaring.
Wel zijn er met enige regelmaat software-issues met Sigma lenzen.
Waarom stel je die vraag niet bij Sigma-Benelux in Houten ?
Vergeet daarbij niet de versie van de firmware in de kamera te vermelden.
Groeten, Gijs
Overigens ben ik van mening dat G-lenzen verboden moeten worden. (vrij naar Cato de oudere)
Gebruikersavatar
gijs sandberg

Clublid
Berichten: 6586


Locatie: Zuid Holland
Ervaringsniveau: *****
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Sigma 150-600 probleem autofocus?

Berichtdoor Peter » wo sep 04 2019 9:48 pm

wat bedoel je met 'sprongetje' ?
Gebruikersavatar
Peter

Clublid
Berichten: 7382


Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Sigma 150-600 probleem autofocus?

Berichtdoor ArendV » do sep 05 2019 9:50 am

OS moet zich altijd even "zetten" en als je meteen "doordrukt" na het scherpstellen is het vrij normaal dat het beeld iets verschoven is door een "sprongetje".
Dit is op te lossen door (indien mogelijk) iets voor het afdrukken al te gaan scherpstellen door de ontspanknop half in te drukken en dus de OS groep te activeren ruim voordat je een opname maakt.
(Bij een aantal camera's kun je ook via een knopje achterop de camera scherpstellen en VR/OS activeren, bij jouw D5200 kun de AE-L/AF-L knop instellen voor autofocus maar dan activeert hij OS niet).

En het is dat Gijs het nog niet geadviseerd heeft :D maar de handleiding is ook duidelijk op dit gebied.
https://www.sigmabenelux.com/public/files/150_600mm_F5_63_DG_OS_HSM_C015.pdf
Het kan na het half indrukken van de ontspanknop tot
ongeveer 1 seconde duren voor dat het OS systeem het beeld heeft gestabiliseerd.
Groeten - Arend / flickr
"Basically in Photography there are just two controls, one is where you stand and one is when you push the button" - David Hurn
Gebruikersavatar
ArendV

Clublid
Berichten: 2354


Locatie: Omgeving Breda
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Sigma 150-600 probleem autofocus?

Berichtdoor Trueopti » do sep 05 2019 11:28 am

......
Laatst gewijzigd door Trueopti op ma sep 16 2019 3:30 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Trueopti

Forumlid
Berichten: 2


Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Sigma 150-600 probleem autofocus?

Berichtdoor ArendV » do sep 05 2019 12:04 pm

Zou ik zeker doen Trueopti, ik zie dat deze update de stabiliteit van het zoekerbeeld zou moeten verbeteren.

Overigens is de service van Sigma in Houten super, dus aarzel niet contact met ze op te nemen als je twijfels houdt.
Ik heb daar een firmware update van mijn Sigma 60-600mm uit laten voeren (deze specifieke update kon niet via de dock) en toen hebben ze hem meteen gecalibreerd op mijn D500.
Groeten - Arend / flickr
"Basically in Photography there are just two controls, one is where you stand and one is when you push the button" - David Hurn
Gebruikersavatar
ArendV

Clublid
Berichten: 2354


Locatie: Omgeving Breda
Contacteer:


Terug naar “Telezoom”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten