Pagina 1 van 1

Prijsontwikkeling Nikon prime lenzen

Geplaatst: vr mar 17 2017 5:35 pm
door Gerard1011
Ik overweeg de Nikon 24mm F1.8 en 85mm F1.8 te kopen, maar vraag mij af wat de prijzen van de Nikon lenzen gaan doen. Ik zie namelijk dat de lenzen goedkoper zijn geweest. Heeft een beeld wat de prijzen gaan doen? Ik wil de lenzen overigens nog voor de zomer kopen.

Re: Prijsontwikkeling Nikon prime lenzen

Geplaatst: vr mar 17 2017 5:47 pm
door pfitskie
Ben benieuwd hoeveel bladzijdes dit topic gaat worden. :roll: :think:
:wave:

Re: Prijsontwikkeling Nikon prime lenzen

Geplaatst: vr mar 17 2017 5:57 pm
door Marten
Blijkbaar is het een onderwerp wat menigeen bezighoudt. Niet zo gek lijkt me.
Of hebben we hier een forum-taboe te pakken?

Re: Prijsontwikkeling Nikon prime lenzen

Geplaatst: vr mar 17 2017 6:01 pm
door Patrick
Je kan op de Tweakers.net pricewatch zien wat de prijzen de afgelopen tijd hebben gedaan. Voor de toekomst heb je ander glas nodig. Bolvorming.

Re: Prijsontwikkeling Nikon prime lenzen

Geplaatst: vr mar 17 2017 6:20 pm
door kobus
Ander glas ? Bolvorming ?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Re: Prijsontwikkeling Nikon prime lenzen

Geplaatst: vr mar 17 2017 6:28 pm
door w.wind
Kristal

Re: Prijsontwikkeling Nikon prime lenzen

Geplaatst: vr mar 17 2017 7:08 pm
door schilder
Bolvormig
Dit is uitsluitend bestemd voor de echte professionele mensen.

Re: Prijsontwikkeling Nikon prime lenzen

Geplaatst: vr mar 17 2017 7:14 pm
door Vincent
Nikon apparatuur is duur. De trend van de prijzen over de lange termijn is omhoog. Wil je goedkoop uit zijn dan moet je het niet kopen. Wil je het voordeligste uit zijn dan moet je nu kopen, of bij de eerste de beste cashback actie/aanbieding. Ben je verstandig dan koop je goede occasions.

Na 1 reactie al over een taboe spreken is een beetje voorbarig. Echte taboes bestaan niet op het forum. Wel herhalingen van steeds dezelfde discussie... dat is niet perse zinloos, wel dubbelop. Misschien, als er nieuwe input of meningen zijn, gewoon doorgaan in 1 prijsdiscussie-draadje? Dat houdt het overzichtelijk en vooral volledig ;) sommige mensen haken af bij herhaling van zetten. Dan ontstaat een onevenwichtig beeld met de mening van een kleinere, vasthoudendere, groep.

Re: Prijsontwikkeling Nikon prime lenzen

Geplaatst: zo mar 19 2017 9:27 pm
door Ericb
Ik ben het met Marten eens, volgens mij is er wel degelijk sprake van een taboe.
En is namelijk een even grote vasthoudende groep die de discussie over prijsvorming iedere keer bagatelliseert. Niet iedereen heeft een onbeperkt budget en om daarom te stellen dat je het dan maar niet moet kopen of een cashback moet afwachten is wel heel kort door de bocht. Als je pech hebt wordt de cashback actie voorafgegaan door een prijsverhoging, oftewel sigaar uit eigen doos.
Op dit moment is het zo dat ieder nieuw product dat Nikon op de markt zet een relatief hoge prijs heeft. Voorbeeld, ik heb vandaag op de beurs de nieuwe Nikkor 70-200 en de Tamron 70-200 G2 geprobeerd.
Ik kan geen hele grote verschillen ontdekken (kan aan mij liggen, ik ben maar een eenvoudige amateur), behalve dat de Tamron als gevolg van de minimale scherpstelafstand van 95 cm bij bv een portret beeldvullender werkt.
Het tweede verschil is de prijs, de Tamron kost de helft van de Nikkor. 1599 tegenover 3150 euro. Zelfs de VRII versie is nog een stuk duurder dan de Tamron. En die Tamron is echt beter dan de 70-200 VRII die ik zelf al jaren gebruik.