Creatief flitsen met beperkte spullen ? SB-600

Discussies over flitsers

Onderwerp:

Creatief flitsen met beperkte spullen ? SB-600

Berichtdoor Rob » wo feb 08 2006 9:56 am

Hallo,

Zoals bekend ben ik een beginner, ik heb een D50 met 2 kitlenzen en een SB-600.

Maar ik heb een leuke vriendin en me broertje ook en die willen wel model zijn voor foto's maar buiten bij een boom/hekje gaat het prima zonder flits, hooguit invuflits.

Maar stel nu dat ik binnen iets wil gaan doen met een kleed als achtergrond, is er dan iets waardoor je die SB-600 beter kan gebruiken ik hoorde mensen op een forum over een reflectie scherm ? Maar ik kan mijn SB-600 niet wireless aansturen helaas.

Nu kan ik wel voor een SB-800 gaan sparen die kan de SB-600 wel aansturen maar dan moet de SB-800 wel op mijn toestel blijven dus altijd een front flits en een zijdelingse van mijn SB-600.

Ze praten in een studie/meerdere flitsers altijd over diagonaal flitsen ? Is dit puur voor de schaduwen of heeft het meer toegevoegde waarde ?

Het is voor mij ook puur een overweging waar ik voor kan gaan sparen, zeggen jullie met die kit lenzen moet je daar niet aan beginnen met modellen dan heb geen leuk resultaat koop dan liever een andere lens model: ... ? Of zeggen jullie ja zeker een goede investering om een 2 flitster te kopen als je modellen leuk vindt ?

Ik heb een nadeel, ik ben erg technisch krijg bijna alles heel maar ik ben helemaal niet creatief...dus ik heb ook nog een compositie probleem zegmaar :( Iemand daar een link van met voorbeelden of is dit meer pikken van andere fotogallery's, wat ik nu doe?

Bij ons binnenshuis is vrij weinig licht, kleine ramen, dat is erg jammer.

Ook met kleine apparaten fotograveren zoals piepers (aangegeven in andere topic) maar dan heb ik last van het weerkaatsen van het display ik zo'n 80shots gemaakt maar dit is het beste resultaat en hier ben ik ook tevreden over alleen lijkt te tekst een fractie onscherp.

Hier heb ik overigens REAR flits gebruikt om ook de intentie van de achtergrond verlichting mee te nemen bij een normale flits zag je alleen het LCD scherm.
Afbeelding
Laatst gewijzigd door Rob op wo feb 08 2006 11:09 am, 1 keer totaal gewijzigd.
RobOnderwerp:

Berichtdoor Rob » wo feb 08 2006 10:03 am

Nog even een 2e reactie over iets anders, me zwager kwam terug uit newzeeland en had daar een leuke hoed. Maar zo'n hoed zorgt voor een enorme schaduw, hoe gaan jullie daar mee om?

Weer het probleem van compositie, iemand tips, want deze foto kan zo op zijn rijbewijs zo serieus is die.

Maar het gaat dus met name over die schaduw onder de hoed rand.

http://home.wanadoo.nl/a.dehoog/coen_small.jpg
RobOnderwerp:

Berichtdoor everkaik » wo feb 08 2006 11:09 am

Ik denk dat je die schaduw het beste wegkrijgt met een los reflektiescherm.
Moet je wel iemand hebben die dat voor jou wil richten terwijl jij de foto maakt :wink:
everkaikOnderwerp:

Berichtdoor Ralph » wo feb 08 2006 12:06 pm

He mede-beginner :D

Ik zit tegenwoordig veel op www.DutchPhotoZone.com om inspiratie en creativiteit op te doen.

PS geef mij maar een seintje als je van die SB-600 af wilt. Ik doe het nog met de inbouwflits :(

Groetjes, Ralph
RalphOnderwerp:

Berichtdoor Amadeus Gould » wo feb 08 2006 12:37 pm

Dag Rob,

Iedereen is creatief. En de dingen die je wilt gaan doen, kunnen prima met de apparatuur die je nu hebt. Vroeger had men minder dan dat en lukte het ook om mooie foto's te maken.

Betreffende de foto van jouw zwager met hoed en schaduw bovenaan zijn gezicht....Waarvoor dient een hoed :?: :-)
S.....w :-)
Ik zie het probleem dus niet en het is een mooie foto.

Flitsen: er zijn losse verlengkabels te koop, dan hoef je de flitser niet boven op je camera te houden. Met een omnibounce is het al heel wat beter. Wil je licht van opzij op een gezicht laten vallen, SB600 wat draaien en via een scherm indirect flitsen.

Je kunt ook denken aan halogeen bouwlampen. Die geven veel licht, zijn goedkoop..je zet ze op een standaard. Veel beginnende studenten van bijv. een foto opleiding beginnen hiermee. Je hebt wel wat geel verkleuring maar daarvoor kun je digitaal corrigeren (bijv. achteraf in photoshop).

Produkt fotografie bij weinig licht. Mijn voorkeur voor statief (ik zie ze soms voor 50 Euro en een statief is altijd beter dan geen statief in dit soort situaties)...belichtingstijd is dan wellicht een paar seconden, tien seconden, halve minuut (zet de camera gewoon op automaat en die zoekt het dan wel uit). Dat gaat prima.

Voor tips over fotografie kan ik een site echt aanbevelen:
www.photo.net
en klink dan op learn.

Er staan onderwerpen als portret etc.
Dit geeft inspiratie genoeg.

Het begint met navolgen van anderen, maar op een bepaald moment ontwikkelt men toch zijn/haar eigen stijl.

AG
Amadeus GouldOnderwerp:

Berichtdoor Rob » wo feb 08 2006 1:34 pm

AD,

Top antwoord een statief had ik nog uit het analoge tijdperk dus dat het is het probleem niet en gebruik ik ook binnenshuis heel vaak omdat je dan net wat langer kunt belichten.

Die bouwlampen had ik vaker gehoord ik zal eens gaan kijken of ik een leuke achtergrond kan vinden en dan eens een paar testjes maken van iemand lijkt me heel erg leuk.

tnx
Rob
Terug naar “Flitsers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten