SB80-DX als slave instellen

Discussies over flitsers

Onderwerp:

SB80-DX als slave instellen

Berichtdoor raymonidas » wo mei 29 2013 12:16 pm

Hallo,

Al enkele keren probeerde ik mijn SB80-DX door de SB700 te laten aansturen. De SB700 staat ook los van de camera en wordt op zijn beurt weer gestuurd door de camera. Dat is verder geen probleem.

Als je op de SB80-DX de de middelste 'sel' knop even ingedrukt houdt, dan kom je in het set-up menu. Daar geselecteerd dat de slave funtie op 'on' staat. Na indrukken van de aan/uit knop zie ik dat het slingerpijltje op het display staat. Dan zou het toch moeten werken....

Helaas.... :(

Wat doe ik niet goed? Ik hoor het graag van jullie!!

Tot op heden heb ik me kunnen redden om de SB80-DX te laten afgaan middels een RF602 setje en de D700 in te stellen als slave.

Groet van Raymond.
Nikon....what else.....

Schrave Multi-Media

http://www.schrave.nl/
raymonidas

Clublid
Berichten: 217


Locatie: Enschede
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: SB80-DX als slave instellen

Berichtdoor gijs sandberg » wo mei 29 2013 12:38 pm

Beste Raymond,
Zoals zovaak is die flits-compatibiliteits probleem weer een leuke breinbreker.
Helaas voor jou, ik beb ze niet om te proberen.
Bedenk wel dat een SB-80-DX volgens mij niet Nikon-CLS/CVS compatible is. (maar ik kan het mis hebben)
Groeten, GIjs
Overigens ben ik van mening dat G-lenzen verboden moeten worden. (vrij naar Cato de oudere)
Gebruikersavatar
gijs sandberg

Clublid
Berichten: 6590


Locatie: Zuid Holland
Ervaringsniveau: *****
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: SB80-DX als slave instellen

Berichtdoor raymonidas » wo mei 29 2013 12:43 pm

Dank voor het meedenken.
Dat hoeft ook niet (CLS). Hij hoeft alleen maar te ontsteken als hij een flits ziet....
Nikon....what else.....

Schrave Multi-Media

http://www.schrave.nl/
raymonidas

Clublid
Berichten: 217


Locatie: Enschede
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: SB80-DX als slave instellen

Berichtdoor Léon Obers » wo mei 29 2013 12:47 pm

Ik heb ook een SB80-DX.
Slave ingesteld gaat die gewoon af op de flits van de camera.
Omdat de SB80-DX geen CLS sturing heeft, de interne flitser van de camera wel op handbediening zetten, zodat je geen stuurflitsjes hebt en de flitser op de juiste "echte" flits-impuls reageert. (Mijn SB80-DX reageert met de slave ook op de stuurflitsjes).
Vriendelijke groet, Léon Obers
Gebruikersavatar
Léon Obers

Forumlid
Berichten: 14887


Locatie: Eindhoven
Ervaringsniveau: *****

Onderwerp:

Re: SB80-DX als slave instellen

Berichtdoor raymonidas » wo mei 29 2013 12:51 pm

dat ga ik gelijk even uitproberen, Leon.
Nikon....what else.....

Schrave Multi-Media

http://www.schrave.nl/
raymonidas

Clublid
Berichten: 217


Locatie: Enschede
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: SB80-DX als slave instellen

Berichtdoor raymonidas » wo mei 29 2013 12:55 pm

nope, ook niet zonder camera erbij.
wat ik nu zie op het display: piepsignaal, slingerpijl, M, Mzoom, 14mm. Rechts boven flitsvermogen 1/128
Nikon....what else.....

Schrave Multi-Media

http://www.schrave.nl/
raymonidas

Clublid
Berichten: 217


Locatie: Enschede
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: SB80-DX als slave instellen

Berichtdoor raymonidas » wo mei 29 2013 12:59 pm

wat het ook niet (meer) doet is het knopje achter op de flitskop om het licht te controleren. Misschien heeft het er iets mee te maken?
Nikon....what else.....

Schrave Multi-Media

http://www.schrave.nl/
raymonidas

Clublid
Berichten: 217


Locatie: Enschede
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: SB80-DX als slave instellen

Berichtdoor Léon Obers » wo mei 29 2013 1:01 pm

Ik denk dat je flitser kapot is. Bij mij werkt het allemaal, ook het testknopje. Zet er eens verse batterijen / accu's in.
(Display geeft bij mij hetzelfde aan, inclusief zoom14mm. Dan heb je wellicht ook het bounce-kapje erop zitten).
Vriendelijke groet, Léon Obers
Gebruikersavatar
Léon Obers

Forumlid
Berichten: 14887


Locatie: Eindhoven
Ervaringsniveau: *****

Onderwerp:

Re: SB80-DX als slave instellen

Berichtdoor raymonidas » wo mei 29 2013 1:07 pm

ja, nu eraf en de zoom op manual ingesteld. Werkt prima, alleen de slave funktie niet.
Nikon....what else.....

Schrave Multi-Media

http://www.schrave.nl/
raymonidas

Clublid
Berichten: 217


Locatie: Enschede
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: alleen de slave funktie niet.

Berichtdoor gijs sandberg » wo mei 29 2013 1:31 pm

Raymond,
Het kan natuurlijk dat de sensor (of een draadje) in de flitser stuk is.
Kan je de flitser op een SU-4 of andere/domme slave unit zetten?
Wat gebeurt er als je de sb-700 in de opstelling even weglaat?
Groeten, GIjs
Overigens ben ik van mening dat G-lenzen verboden moeten worden. (vrij naar Cato de oudere)
Gebruikersavatar
gijs sandberg

Clublid
Berichten: 6590


Locatie: Zuid Holland
Ervaringsniveau: *****
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: SB80-DX als slave instellen

Berichtdoor raymonidas » wo mei 29 2013 1:43 pm

flitser op de RF602 gehad en zo de sb700 aangestuurd. Ook zonder camera of SB700 werkt dat prima. Knopje drukken: poef...:)
Nikon....what else.....

Schrave Multi-Media

http://www.schrave.nl/
raymonidas

Clublid
Berichten: 217


Locatie: Enschede
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: knopje-poef

Berichtdoor gijs sandberg » wo mei 29 2013 2:39 pm

Raymond,
Dar wijst duidelijk naar de sensor aan de zijkant van de flitser (of de draadjes daarachter).
Groeten, Gijs
Overigens ben ik van mening dat G-lenzen verboden moeten worden. (vrij naar Cato de oudere)
Gebruikersavatar
gijs sandberg

Clublid
Berichten: 6590


Locatie: Zuid Holland
Ervaringsniveau: *****
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: SB80-DX als slave instellen

Berichtdoor raymonidas » wo mei 29 2013 2:44 pm

kan ik daar makkelijk bij komen? Of loop ik dan kans de flitser verder stuk te maken?
Nikon....what else.....

Schrave Multi-Media

http://www.schrave.nl/
raymonidas

Clublid
Berichten: 217


Locatie: Enschede
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: SB80-DX als slave instellen

Berichtdoor Léon Obers » wo mei 29 2013 3:06 pm

Met een RF602 bij de hand zou ik die slave maar laten zoals het is, en gewoon die RF602 gebruiken.
Vriendelijke groet, Léon Obers
Gebruikersavatar
Léon Obers

Forumlid
Berichten: 14887


Locatie: Eindhoven
Ervaringsniveau: *****

Onderwerp:

Re: zou ik ... laten

Berichtdoor gijs sandberg » wo mei 29 2013 3:43 pm

Raymond,

Eens met Leon, als het werkt, dan werkt het.

re: poef
Ik heb teveel over flitsers gehoord en gelezen om voorzichtig te zijn ivm de condensatoren etc binnenin.
Bovendien: je hebt de workaround (weer sorry voor het engels) al in huis en getest, dus waar zou je je druk om maken.
Groeten, Gijs
Overigens ben ik van mening dat G-lenzen verboden moeten worden. (vrij naar Cato de oudere)
Gebruikersavatar
gijs sandberg

Clublid
Berichten: 6590


Locatie: Zuid Holland
Ervaringsniveau: *****
Foto's bewerken toestaan: Nee


Terug naar “Flitsers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten