Softbox voor opzetflitser

Discussies over flitsers

Onderwerp:

Re: Softbox voor opzetflitser

Berichtdoor Tzigane » wo apr 13 2016 4:17 pm

Hey, da's natuurlijk helemaal mooi. Zowel geschikt voor mijn studiospul én opvouwbaar!
Gebruikersavatar
Tzigane

Forumlid
Berichten: 893


Locatie: Rijen
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Softbox voor opzetflitser

Berichtdoor Jacob_O » wo apr 13 2016 9:36 pm

Die Godox set met 50x50 softbox en "adapter" voor een reportageflitser gebruik ik hier ook
Past perfect en een lampstatief en dus heel gemakkelijk inzetbaar.
Jacob_O

Forumlid
Berichten: 1631


Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Softbox voor opzetflitser

Berichtdoor weimaraner » wo apr 13 2016 9:54 pm

De JInbei en de Meking zijn inderdaad hetzelfde systeem. Uitvouwbaar (en inklapbaar) als een reflectiescherm, makkelijk en snel en klein in te pakken. Ik heb zo'n softbox (60x60cm versie) jaren bij al mijn shoots gebruikt. Als ik de set van Interfit ze denk ik dat dit een set is met een ring met daarin vier losse baleinen die je op moet spannen - dat wordt je snel zat als je dat met enige regelmaat moet doen. Dan zou ik echt voor het Jinbei/Meking systeem gaan. Door de wat uitstekende randen van de softbox kan je ook nog best aardig "spill" vermijden. Ik kan uit ervaring zeggen dat je aan zo'n softbox jarenlang heel veel pezier gaat beleven.

Zelf heb ik tegenwoordig een softbox van Linkstar (http://www.kamera-express.nl/product/12 ... 0wodzWoKfw). Makkelijk op te zetten, dubbele diffuser en honingraat en een Bowens mount (dus zorg wel dat je een speedlight bracket met Bowens mount hebt). Hij is best groot en geeft dus mooi zacht licht (vandaar de aanschaf) - maar natuurlijk, mede door het paraplu systeem, niet zo klein op te vouwen als de 60x60cm Jinbei/Meking. En hij vangt nog wat meer wind als je op locatie bezig bent...
Gebruikersavatar
weimaraner

Clublid
Berichten: 1923


Locatie: Alblasserwaard
Ervaringsniveau: ****
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Softbox voor opzetflitser

Berichtdoor ATOR » wo apr 13 2016 10:22 pm

Nog een stem voor de Jinbei/Meking softbox. Ik heb precies zo'n zelfde van Phottix. Leuk contrastrijk softboxje.

Camera in rechterhand, Phottix 60x60cm vouwsoftbox met sb-800 in de linker:
Afbeelding
Gebruikersavatar
ATOR

Clublid
Berichten: 2837


Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Softbox voor opzetflitser

Berichtdoor Tzigane » do apr 14 2016 10:01 am

Nice!

Dat moet helemaal goedkomen.
Nu nog een statief met arm zoeken waar ik een reflectiescherm in kan klemmen, en dan ben ik voorlopig compleet wat betreft buitenlicht setup.
Gebruikersavatar
Tzigane

Forumlid
Berichten: 893


Locatie: Rijen
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Softbox voor opzetflitser

Berichtdoor Tzigane » do apr 14 2016 3:39 pm

Ik heb op Ebay de eerdergenoemde Godox, met S-mount dus, gevonden. Bracket + 60cm softbox voor 40 euro. Lijkt me een uitstekende deal. :)

Bedankt allemaal!
Gebruikersavatar
Tzigane

Forumlid
Berichten: 893


Locatie: Rijen
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Softbox voor opzetflitser

Berichtdoor Jolanda » do apr 14 2016 4:22 pm

Je zou ook vanavond nog even kunnen kijken (wink)
click voor mijn foto's op flickr.
Gebruikersavatar
Jolanda

Bestuurslid
Berichten: 4804


Locatie: Roosendaal NB
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Softbox voor opzetflitser

Berichtdoor ATOR » do apr 14 2016 4:30 pm

Zou je kunnen je laten weten of die Godox Bowens S houder een beetje stevig is? Zoiets lijkt me ook wel handig om te hebben.


Doe er wel een radiotrigger bij. Stel dat je eens met de namiddagzon als tegenlicht een foto wilt maken, puur hypothetisch want het lijkt me verder niets voor jou :wink2:, dan laat de CLS verbinding het al snel afweten.

Als de kleine softbox niet zacht genoeg is werkt het ook goed om de flitser via je reflector te bouncen (als die tenminste groter is dan je softbox).
Gebruikersavatar
ATOR

Clublid
Berichten: 2837


Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Softbox voor opzetflitser

Berichtdoor Tuihanti » do apr 14 2016 11:21 pm

Dat valt nog wel mee. Gewoon het CLS ontvanger venstertje richting de camera en commander flits richten en de kop waar richten naar waar je het licht wilt hebben. Dan kun je nog aardig wat meters maken, ook in zonlicht.
Is dat sprookje nog de wereld niet uit? Check it out!!!! Een CLS testje in de volle zon!!!!!
https://youtu.be/G79arzE92V4?list=FL0yS9z4wIaNQX_vZWGMaV1g

Als je strobist style wilt schieten zoek dan naar het licht dat je zoekt en daarna pas naar de vormer die dat licht geeft.
Misschien vindt je het licht uit een softbox helemaal niet dat licht wat jij graag wilt hebben.
Zoek een lichtvormer waarbij je de flitserbody aan de buitenkant van de softbox hebt. Anders komt de stuurflits nooit bij het ontvanger venster, Lijkt logisch, is het ook maar voor je het weet denk je er niet aan.

Google ook even naar David Hobby of wel The Strobist als je meer wilt met lichtvormers. Denk daarbij aan de zelfbouw grid en de snoot.
Hij heeft wel een aantal DIY tips voor je. :clap:
Er zijn geen regels voor een goede foto, er zijn gewoon goede foto's.
Ansel Adams


Kritiek is enkel kritiek als het opbouwend is en met fatsoen wordt geuit. Wie dat niet kan of wil mag het bij voorkeur achterwege laten.

FLICKR
Gebruikersavatar
Tuihanti

Forumlid
Berichten: 5132


Locatie: Enschede
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Softbox voor opzetflitser

Berichtdoor ReneG » do apr 14 2016 11:45 pm

Leuk testje, maar toch geen sprookje. Ik heb het tijden met CLS gedaan, maar toch echt zelf meermaals meegemaakt dat mijn CLS niet triggerde onder bepaalde omstandigheden (veelal bij daglicht, binnen werkt het bijna altijd). Zeker als de afstand wat groter was, maar het oogje was ook altijd in lijn met de camera. Begrijp me niet verkeerd, meestal werkt het wel. Maar aan meestal heb ik niets als ze op een cruciaal moment niet meer werken. Dus toch maar radiotriggers genomen.
Spul waarmee je foto's maakt... www.renevanglabbeek.nl
Gebruikersavatar
ReneG

Clublid
Berichten: 4394


Locatie: Regio Eindhoven
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Softbox voor opzetflitser

Berichtdoor Tuihanti » vr apr 15 2016 5:02 am

Beste René,

Waarom triggerde de flitser dan niet?
Schiet je pro dat je het cruciale moment niet mag missen omdat je het niet over kunt doen?

Ik bedoel, ik weet het niet dus ik vraag maar even.
Er zijn geen regels voor een goede foto, er zijn gewoon goede foto's.
Ansel Adams


Kritiek is enkel kritiek als het opbouwend is en met fatsoen wordt geuit. Wie dat niet kan of wil mag het bij voorkeur achterwege laten.

FLICKR
Gebruikersavatar
Tuihanti

Forumlid
Berichten: 5132


Locatie: Enschede
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Softbox voor opzetflitser

Berichtdoor Tzigane » ma aug 29 2016 7:30 pm

Dag allemaal,

Toch even terugkomen na al die tijd in dit topic. Ik heb die Godox opzetflitser gekocht, maar wat een miskoop!

Ik heb hem denk ik vier keer gebruikt, de vijfde keer kreeg ik hem niet meer goed opgevouwen, en hij is nu raar verdraait waardoor hij niet meer de juiste vierkante vorm krijgt, en ik krijg hem niet meer opgevouwen.
Verder een mooi ding, maar mooi *&# dus, want ik kan er verder weinig meer mee en dat na een paar keer gebruiken.
Gebruikersavatar
Tzigane

Forumlid
Berichten: 893


Locatie: Rijen
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:


Terug naar “Flitsers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten