Flitser werkt niet? Yongnuo icm D750 :(

Discussies over flitsers

Onderwerp:

Re: Flitser werkt niet? Yongnuo icm D750 :(

Berichtdoor DannySan » zo jun 05 2016 4:42 pm

Ik denk dat je dan naar HSS (High Speed Sync) moet gaan, qua instellingen in je menu kun je daar iets aan wijzigen? (zelf geen ervaring mee, maar wel over gehoord).
DannySan

Clublid
Berichten: 3765


Locatie: Het Noord'n
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Flitser werkt niet? Yongnuo icm D750 :(

Berichtdoor Vincent » zo jun 05 2016 4:58 pm

Zat de trigger er goed op??

Zie mijn draadje met zelfde probleem (maar wellicht een andere oorzaak): viewtopic.php?f=106&t=60527
Vincent

Clublid
Berichten: 4012


Locatie: Ellecom
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Flitser werkt niet? Yongnuo icm D750 :(

Berichtdoor Tzigane » zo jun 05 2016 6:17 pm

De trigger zat er goed op, en vuurde ook goed. Ik krijg de typische half ingeflitste foto's.

De instellingen van de camera waren ook in orde, als ik via de optische slave een foto maakte ging dat zonder problemen bij een sluitertijd van 1/1000e

edit: Interessant verhaal van die afwijkende hotshoe, dat is mooi kut.
Wie er durft te zeggen dat je dan maar Nikon spul moet gebruiken vraag ik vriendelijk om een goede radiotrigger van Nikon aan te raden..

Misschien dat ik het eens in een winkel moet proberen. Wat een flauwekul zeg.

is er iemand met ervaring met de Yongnuo triggers op een D750?
Gebruikersavatar
Tzigane

Forumlid
Berichten: 893


Locatie: Rijen
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Flitser werkt niet? Yongnuo icm D750 :(

Berichtdoor Vincent » zo jun 05 2016 7:04 pm

Tzigane schreef:De trigger zat er goed op, en vuurde ook goed. Ik krijg de typische half ingeflitste foto's.


Als de trigger niet goed zit dan heeft het centrale contact wel verbinding maar de overige niet/slecht. De flitser vuurt dus 100% van de afdrukken. Maar Dan gedraagt de flitser zich dus wel als standaard manuele flitser (en dus zonder HSS en TTL)

Dan kun je dus ook half gelitste foto's krijgen zodra je sluiter sneller gaat dan de sync speed :wink:
Vincent

Clublid
Berichten: 4012


Locatie: Ellecom
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Flitser werkt niet? Yongnuo icm D750 :(

Berichtdoor Tuihanti » ma jun 06 2016 12:10 am

Stond de camera wel ingesteld op High speed sync?
Ik weet niet hoe het bij de D750 werkt maar in mijn D300s moest ik HSS nog activeren. Standaard stond dat uit.
Er zijn geen regels voor een goede foto, er zijn gewoon goede foto's.
Ansel Adams


Kritiek is enkel kritiek als het opbouwend is en met fatsoen wordt geuit. Wie dat niet kan of wil mag het bij voorkeur achterwege laten.

FLICKR
Gebruikersavatar
Tuihanti

Forumlid
Berichten: 5132


Locatie: Enschede
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Flitser werkt niet? Yongnuo icm D750 :(

Berichtdoor Tzigane » ma jun 06 2016 11:46 am

Ja, immers werkte flitsen op high speed wel als ik de optische trigger gebruikte via de opklapflits.
Gebruikersavatar
Tzigane

Forumlid
Berichten: 893


Locatie: Rijen
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Flitser werkt niet? Yongnuo icm D750 :(

Berichtdoor indrukwekkend » do nov 10 2016 6:23 am

Tzigane schreef:De trigger zat er goed op, en vuurde ook goed. Ik krijg de typische half ingeflitste foto's.

De instellingen van de camera waren ook in orde, als ik via de optische slave een foto maakte ging dat zonder problemen bij een sluitertijd van 1/1000e

edit: Interessant verhaal van die afwijkende hotshoe, dat is mooi kut.
Wie er durft te zeggen dat je dan maar Nikon spul moet gebruiken vraag ik vriendelijk om een goede radiotrigger van Nikon aan te raden..

Misschien dat ik het eens in een winkel moet proberen. Wat een flauwekul zeg.

is er iemand met ervaring met de Yongnuo triggers op een D750?

Ik heb ook de yongnuo-622N. Ik heb deze nog niet zoveel gebruikt maar toch wel tevreden over. Maar … ik heb wel nog geen tijden van 1/8000 gebruikt. Met mijn flitslicht ga ik max tot 1/250.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
indrukwekkend

Forumlid
Berichten: 16


Locatie: B-Denderleeuw
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Flitser werkt niet? Yongnuo icm D750 :(

Berichtdoor wiebeterpstra » do nov 10 2016 9:19 am

misschien is je flitser hierop niet goed ingesteld geweest?
wiebeterpstra

Forumlid
Berichten: 2784


Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:


Terug naar “Flitsers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten