Pagina 1 van 1

Powerbank sb24

Geplaatst: zo mar 24 2019 10:26 pm
door martboven
Hallo allemaal,
Ik heb in het bezit van een aantal sb24 Nikon flitsers.
Nu gaan de batterijen erg snel leeg en had gezien dat je er een powerbank (sd7) aan kon hangen om batterij duur te verlengen.
Nu is het nadeel dat ik er een aantal heb en niet voor alle flitsers een powerbank kan aanschaffen.
Nu zou ik graag zelf wat in elkaar knutselen maar heb geen idee wat de input power is en het aantal stroom. Wie heeft er misschien een sd7 liggen en zou het aantal stroom willen doormeter
Mvg Mart

Re: Powerbank sb24

Geplaatst: zo mar 24 2019 11:09 pm
door Nikkormaat
Als er penlite batterijen in gaan zou je Eneloop oplaadbare batterijen kunnen gebruiken. Die hebben een hoge capaciteit. En laden de flitser erg snel op.

Re: Powerbank sb24

Geplaatst: ma mar 25 2019 7:35 pm
door Hans Braakhuis
In de Nikon SD's zit ook een boel electronica, daardoor wordt de wachttijd tussen twee flitsen verkorte en vergroot je het aantal af te geven flitsen. Ga eens op zoek naar de handleiding van de SD-7, want er zijn wat bijzonderheden. Reden voor Nikon om de SD-7 in Europa niet te verkopen.
Naast de SD-7 kun je ook de SD-8 gebruiken.
Ook het zelf bouwen van een SD_8 zal moeilijk zijn (spreek hier voor mezelf), door de electronica wordt de intervaltijd met zo'n 60 tot 75% verkort. Ook het aantal af te geven flitsen wordt ruim verdubbeld. Snap niks van electronica, heb wel onthouden dat de PC kabel in het PC contact van de flitser gaat en niet in het PC contact van de camera.

Re: Powerbank sb24

Geplaatst: ma mar 25 2019 9:01 pm
door gijs sandberg
Mart,
Welkom.
In aanvulling de opmerkingen van Hans.
Als jouw SB-24s een CE-markering hebben, moet je voor een SD-8 de versie SD-8A hebben, de voedings-stekkers verschillen.
re: snel leeg
Er zijn vele wegen die naar Rome leiden, maar oneindige voeding op een reportage-flitser zal wel een illusie blijven.
Bedenk ook dat de SB-24 een bejaard model is (wellicht daarom aantrekkelijk als je er een aantal wilt hebben), maar latere modellen gaan efficienter om met energie.
Groeten, Gijs