Pagina 1 van 1

allround licht oplossing

Geplaatst: do sep 26 2019 12:45 pm
door Helspie
Ik ben op zoek naar en licht-/flitsoplossing.

ik zou een flits-/continulicht willen kopen dat ik zowel binnen als buiten kan gebruiken, met een accu. Dus liefst beetje robuust en mobiel.

Iemand van jullie die zoiets in gebruik heeft?
Zou het willen gebruiken in landschap, macro en portretfotografie.

Re: allround licht oplossing

Geplaatst: do sep 26 2019 2:15 pm
door Gerard de Zwaan
Ik gebruik wel eens voor landschappen(gebeurd maar een enkele keer), macro en portretfotografie een strobistset op basis van 2 Nikon SB700 flitsers. Uiteraard kan je een andere reportageflitser die op een Nikon kan voor gebruiken.

Re: allround licht oplossing

Geplaatst: do sep 26 2019 2:18 pm
door wiebeterpstra
Continu wordt wel lastig met een reportage flitser Gerard ;)

Re: allround licht oplossing

Geplaatst: do sep 26 2019 2:31 pm
door Gerard de Zwaan
wiebeterpstra schreef:Continu wordt wel lastig met een reportage flitser Gerard ;)

Met de contu lampen word weer lastig flitsen. Ik heb de vraag zo gelezen of flitsen, of contunu of een cominatie van beide. Een fatsoenlijke contunu lamp die kan flitsen moet ik nog tegen komen. Er zijn wel ledpanelen die op accu werken die je ook aan elkaar koppelen(ik heb er zelf geen ervaringen mee).

Re: allround licht oplossing

Geplaatst: do sep 26 2019 7:11 pm
door ReneG
Ik ben geen fan van 'traditioneel' continue licht. Kwaliteit van de goedkope sets is vaak bedroevend en je model smelt waar je bij staat... ik gebruik het zelden en dan alleen voor statische onderwerpen die geen last hebben van hitte. LED Lampen zijn een goed alternatief daarvoor maar kwalitatief goede (kleurvaste) LED was de laatste keer dat ik keek nog relatief duur.

Qua flitsen is van alles mogelijk, maar als je het over portret en macro hebt dan denk ik ook aan strobist oplossingen. Studioflitsers kan ook maar is niet bepaald mobiel/portable en de accu's daarvoor zijn vrij prijzig.

PS: Ik weet niet in deze wat je in deze met 'landschap' bedoelt, maar ik neem aan dat je geen vergezicht wilt uitlichten. ;)

Re: allround licht oplossing

Geplaatst: do sep 26 2019 7:42 pm
door Vincent
Op klaarlichte dag uitlichten komt met deze vraagstelling sowieso op flitslicht uit... dergelijke vermogens bij continulicht zijn praktisch moeilijk vanwege stroomverbruik, gewicht, etc

Er zijn voldoende betaalbare en minder betaalbare mobiele flitsers te krijgen tegenwoordig. Van de relatief goedkopere Godox AD400 tot aan de A-merken profoto (B1x, B10, etc), Elinchrom (ELB serie) en Broncolor (Siros). Of eventueel de nog grotere (en duurdere) accupacks. Voor (bijna) elk wat wils.

Je geeft te weinig detail om gedegen advies te kunnen geven. De keuze is werkelijk reuze, als een beste keus bestaat is dat afhankelijk van veel factoren; merk, ondersteuning, beoogd gebruik, formaat, herlaadtijd, kleurvastheid, flitsduur, noodzakelijk maximaal vermogen, noodzakelijk minimaal vermogen, gebruik van ttl en/of hss, manier van transport, mogeljjke gewenste modifiers, beschikbaar budget, manier van aansturing, manier van instellen, uitbreidbaarheid, etc, etc

Re: allround licht oplossing

Geplaatst: do sep 26 2019 7:57 pm
door wiebeterpstra
Misschien is een grote reflector nog beter

Re: allround licht oplossing

Geplaatst: do sep 26 2019 9:32 pm
door weimaraner
Ik zou voor Godox gaan, goede prijs/kwaliteit verhouding. Ik heb de afgelopen jaren mijn meeste shoots met de AD360 gedaan maar de huidige AD200, AD400 en AD600 zijn m.i. nog handiger omdat die geen losse accu (met kabel) hebben en een ingebouwde ontvanger hebben. Welke het beste past hangt van je wensen af, hoeveel licht je nodig hebt.
Ik heb nu de AD200 en die bevalt erg goed. Wat robuustheid betreft zit het denk ik wel goed al kan ik uit ervaring zeggen dat ze niet tegen onderdompeling in water kunnen ...

Re: allround licht oplossing

Geplaatst: vr sep 27 2019 1:24 pm
door Peter
de Nikon SB 1000 is prima geschikt voor landschappen :-) Het model is op bestelling

viewtopic.php?t=55617

Re: allround licht oplossing

Geplaatst: vr sep 27 2019 1:37 pm
door Helspie
Met landschappen bedoelde ik de mogelijkheid om elementen uit te lichten, zoals onder een boom of een item extra uit te lichten... Maar goed.
Toch al wat ideetjes gekregen. Thanks!

Re: allround licht oplossing

Geplaatst: vr okt 04 2019 11:44 am
door Helspie
iemand ervaring met de ROTOLIGHTS?