Studiolampen

Discussies over al het andere dat je bij fotografie nodig hebt. Denk aan tassen, filters, etc.

Onderwerp:

Re: Studiolampen

Berichtdoor Jos » za sep 10 2016 8:33 pm

Ik krijg dat controlmynikon niet goed aan de praat. Ik heb livebeeld, kan alles verder inregelen, maar een opname maken doet ie niet. Ik heb de evaluatieversie (zou het daar aan liggen?). Overweeg het aan te schaffen als het zou werken... Volgens mij staat de camera verder goed ingesteld. Allen de instelling AF-S Norm, dat op het lcd scherm bovenop de camera zou moeten staan, kan ik niet vinden. Iemand enig idee? Ator misschien? We raken hiermee wel off topic. Als ik een ander draadje moet starten zeg het dan maar.
Man sieht was man weiss - http://www.erfgoedfoto.nl
Jos

Clublid
Berichten: 1519


Locatie: Amersfoort
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Studiolampen

Berichtdoor ATOR » za sep 10 2016 10:47 pm

Helaas weet ik niet wat er mis zou kunnen zijn. Je zou het via hun support pagina kunnen vragen.
Gebruikersavatar
ATOR

Clublid
Berichten: 2850


Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Studiolampen

Berichtdoor whoami » vr sep 16 2016 3:52 pm

je kan ook lightroom gebruiken. ik gebruikte voorheen sofortbild.
whoami

Clublid
Berichten: 549


Locatie: Alphen aan den Rijn
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Studiolampen

Berichtdoor Jos » zo sep 18 2016 7:35 am

Lightroom... Niet aan gedacht . Ga het gelijk proberen. Wel typisch dat ik van controlmynikon niets meer gehoord heb op mijn vraag.
Man sieht was man weiss - http://www.erfgoedfoto.nl
Jos

Clublid
Berichten: 1519


Locatie: Amersfoort
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Studiolampen

Berichtdoor Jos » zo sep 18 2016 9:47 am

Tethering via Lightroom werkt op zich goed, maar je hebt geen livebeeld en je kunt de instellingen niet wijzigen via de computer. Dat kan controlmynikon wel en inmiddels heb ik het helemaal aan de praat. Gewoon een USB2 poort gebruiken ipv USB3.
Man sieht was man weiss - http://www.erfgoedfoto.nl
Jos

Clublid
Berichten: 1519


Locatie: Amersfoort
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Studiolampen

Berichtdoor ATOR » zo sep 18 2016 10:13 am

Misschien moet je mijn post op de eerste pagina nog eens lezen waarin ik LR noem en hoe ik werk met ControlMyNikon en LR samen. Er is duidelijk wat aan je voorbijgegaan :lol:
Gebruikersavatar
ATOR

Clublid
Berichten: 2850


Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Studiolampen

Berichtdoor Jos » ma sep 19 2016 5:03 pm

Oh jee... Ik ga kijken, want dat is inderdaad aan me voorbijgegaan...
Man sieht was man weiss - http://www.erfgoedfoto.nl
Jos

Clublid
Berichten: 1519


Locatie: Amersfoort
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Studiolampen

Berichtdoor Jos » ma sep 19 2016 5:07 pm

Ik heb het gezien ATOR. Ga dat eens bekijken. ControlMyNikon ga ik aanschaffen... Wat wel jammer is is dat het livebeeld niet geweldig is. Maar de kleurweergave zal wel in de buurt komen. En de viewer werkt verder perfect, zodat je meteen het resultaat kunt beoordelen. Ben best onder de indruk van dat programma a $29,95...
Man sieht was man weiss - http://www.erfgoedfoto.nl
Jos

Clublid
Berichten: 1519


Locatie: Amersfoort
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Studiolampen

Berichtdoor ReneG » ma sep 19 2016 5:43 pm

Geen wetenschappelijk onderzoek op zichzelf, maar een goed artikel wat wel de nodige onderzoeken aanhaalt en met wat duidelijke cijfers komt.
http://people.ds.cam.ac.uk/mhe1000/musphoto/flashphoto2.htm
Spul waarmee je foto's maakt... www.renevanglabbeek.nl
Gebruikersavatar
ReneG

Clublid
Berichten: 4538


Locatie: Regio Eindhoven
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Studiolampen

Berichtdoor Tuihanti » ma sep 19 2016 5:55 pm

Dank je Rene, ik ga dit doorspitten. Mogelijk stuit ik dan op wetenschappelijk onderzoek. ;-)
Er zijn geen regels voor een goede foto, er zijn gewoon goede foto's.
Ansel Adams


Kritiek is enkel kritiek als het opbouwend is en met fatsoen wordt geuit. Wie dat niet kan of wil mag het bij voorkeur achterwege laten.

FLICKR
Gebruikersavatar
Tuihanti

Forumlid
Berichten: 5479


Locatie: Enschede
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Studiolampen

Berichtdoor ATOR » ma sep 19 2016 10:24 pm

Het liveview beeld is inderdaad niet zo indrukwekkend maar dat is denk ik een camera-issue. Het programma van Nikon zelf heeft alleen maar een mini-liveview window.

Verder heeft ControlMyNikon veel in zijn mars, je kunt zelfs scripts maken.
Gebruikersavatar
ATOR

Clublid
Berichten: 2850


Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Studiolampen

Berichtdoor Jos » ma sep 26 2016 7:09 pm

Ik heb het uitgebreid getest op mijn desktop en ik ben onder de indruk. Ik heb een licentie aangeschaft. Echter, ik heb het nu op mijn razendsnelle i5 met SSD kaart geïnstalleerd, maar werken ho maar. Ik krijg geen connectie met de camera via het programma, terwijl de camera wel wordt herkend door windows. Ik heb werkelijk van alles geprobeerd (alles wat ControlMyNikon zelf als tips geeft...), maar ik krijg geen leven in de zaak. Heb jij het ook op een laptop lopen en werkte het bij jou wel meteen?
Man sieht was man weiss - http://www.erfgoedfoto.nl
Jos

Clublid
Berichten: 1519


Locatie: Amersfoort
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Studiolampen

Berichtdoor ATOR » ma sep 26 2016 7:45 pm

Balen :huh: Ik heb het alleen op een desktop staan en dat werkte meteen. Soms heb ik wel dat mijn windows mijn camera niet ziet.

Heb je op je laptop LR staan en ziet die de camera wel als je daarmee tethered werkt?
Gebruikersavatar
ATOR

Clublid
Berichten: 2850


Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Studiolampen

Berichtdoor Jos » ma sep 26 2016 9:14 pm

Nee, ik heb er geen lightroom op staan... En de cc licentie is maar voor twee apparaten. Lightroom staat ook bij mijn zoon op zijn laptop.
Man sieht was man weiss - http://www.erfgoedfoto.nl
Jos

Clublid
Berichten: 1519


Locatie: Amersfoort
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Studiolampen

Berichtdoor Jos » ma sep 26 2016 9:14 pm

Heb een mail naar controlmynikon gestuurd. kan toch niet anders dan een kleinigheid zijn. Ik zie vast toch nog iets over het hoofd...
Man sieht was man weiss - http://www.erfgoedfoto.nl
Jos

Clublid
Berichten: 1519


Locatie: Amersfoort
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:


Terug naar “Overige fotoapparatuur”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten