GPS tagger

Discussies over al het andere dat je bij fotografie nodig hebt. Denk aan tassen, filters, etc.

Onderwerp:

Re: GPS tagger

Berichtdoor henkk » vr aug 31 2018 4:23 pm

Ik was in zoverre in de war dat ik meende op een andere vraag te reageren. Ik vroeg mij af of SnapBridge niet op een d750 werkte. Zoals je al schreef, is dat niet zo. Mijn positieve ervaring ermee is met een andere camera.
Excuses voor de verwarring.
Groet, Henk
dan maar geen D900 FX meer afwachten
henkk

Moderator
Berichten: 3223


Locatie: Zuidwest Veluwe 37+ NAP
Ervaringsniveau: ***
Contacteer:

Onderwerp:

Re: GPS tagger

Berichtdoor gvdnberg » vr aug 31 2018 6:58 pm

Het nadeel van Snapbridge en het overnemen van de GPS lokatie van de telefoon (iPhone 8 in dit geval) vind ik in het hogere en soms echt hoge stroomverbruik van de telefoon. Om onverklaarbare redenen heb ik al een paar keer een lege telefoon gehad in de loop van de middag.
Een ander nadeel is dat soms de telefoon de Snapbridge verbinding tijdelijk uit zet tot de camera weeer gebruikt wordt. Maar niet in alle gevallen werd de gps data op alle foto’s overgenomen en soms moesty ik handmatig Snapbridge weer activeren.
Ik ga dus waarschijnlijk te zijner tijd weer over naar een Dawntech GPS op de 10-punts aansluiting, dan blijft mijn telefoon tenminste redelijk vol geladen en sta ik niet overwacht met een lege telefoon.
Met vriendelijke groet,

Gert van den Berg,
The difference maker, mooi glas en nog wat spullen. Vraag even een nefje als je mijn foto's wilt verbeteren. Al mijn foto's zijn gehost op Flickr
Gebruikersavatar
gvdnberg

Clublid
Berichten: 2282


Locatie: Tilburg
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:


Terug naar “Overige fotoapparatuur”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten