Welke Think-tank

Discussies over al het andere dat je bij fotografie nodig hebt. Denk aan tassen, filters, etc.

Onderwerp:

Welke Think-tank

Berichtdoor Janvis » di mei 29 2018 4:57 am

Ik weet dat er recent een draadje is geopend over de perfecte camera tas maar daarin kan ik niet het antwoord vinden over mijn eigen vraag vandaar dat ik mijn eigen draadje er voor open.

De grote rugtas begint soms een beetje te vervelen, zeker wanneer het statief niet nodig is dan heb ik die tas liever niet mee. Ik heb nog een kleinere rugtas uit de tijd dat ik enkel de D3100 met de 18-55 en 55-300 had maar die is te klein om de D7200 en 70-200 in mee te nemen, daarom wil ik er een tas bij gaan kopen.

Aan de tas zijn natuurlijk eisen verbonden omdat de tas een aanvulling moet zijn op hetgeen ik nu heb, de eisen zijn als volgt:

Als ik op weg ga naar een foto uitje moet het volgende er in passen:

Losse body (dus zonder lens er op) (nu nog de D7200 maar dat kan in de toekomst wel eens een D810 of D850 worden)
Grip
17-50 (die misschien nog wel eens vervangen wordt door een 24-70)
70-200 F2.8
Eventueel een flitser (SB-700)
Eventueel een groothoek zoals mijn 10-20 (eventueel nog eens vervangen voor een 10mm prime)

Als ik ga wandelen en de camera met 1 van de lenzen is uit de tas moet er een dopperfles en een zakje met gesmeerde boterhammen weer in de tas passen.

Na wat struinen over het net zit ik te denken in de richting van bijvoorbeeld een "Think Tank Retrospective 6 Pine Stone" of misschien een "Think Tank Retrospective 30 Leather Sandstone "

Dat is ook meteen een beetje de prijsklasse waarin ik het ongeveer zoek (of minder) Maar ik geef liever nu wat meer uit en dat ik er lange tijd plezier aan beleef dan wanneer ik nu bezuinig en later spijt krijg.

Alvast heel erg bedankt voor jullie hulp.
M.v.g. Jan Willem Visser

Flickr
Facebook

Ideeën voor uitjes? Laat het me weten, tips zijn meer dan welkom :-)
Gebruikersavatar
Janvis

Regiocoördinator
Berichten: 1428


Locatie: Bovensmilde
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Welke Think-tank

Berichtdoor schilder » di mei 29 2018 7:11 am

Gewoon naar de partner van ncn met je spullen en tassen proberen
Gebruikersavatar
schilder

Clublid
Berichten: 418


Locatie: nuenen
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Welke Think-tank

Berichtdoor Nikkormaat » di mei 29 2018 7:24 am

Ik had ongeveer dezelfde wenzen en heb bij de Fotofair een Lowepro Flipside 300 AW2 rugzak gekocht. Draagt comfortabel. Belangrijk voor mij is opening aan de rugzijde. Er paste een d750 met 200-500, 105mm en 12-24mm in. Hij heeft 2 buiten vakken voor flesje en een voorvak voor wat proviand en een tablet. Succes.
Laatst gewijzigd door Nikkormaat op di mei 29 2018 9:35 am, 1 keer totaal gewijzigd.
In ruim 40 jaar van Agfa Silette1, Nikon FTn, FT2, F301, FA, F80, Panasonic DMC-FT2 naar D 750. Prachtig, die technische ontwikkelingen. Er is nog veel bij te leren.
Gebruikersavatar
Nikkormaat

Clublid
Berichten: 1880


Locatie: Kennemerland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Welke Think-tank

Berichtdoor ReneG » di mei 29 2018 8:44 am

De retrospective is een tas voor aan de schouder, geen rugzak.

De 6 kun je vergeten, veel te klein. Je moet het zoeken in de 10/20/30 serie. De 30 kan makkelijk alles aan en heeft 2 voorvakken voor flesjes etc. Draagcomfort van de retrospectives is heel groot, maar die tas is wel lomp. Alles past er makkelijk in, alleen de 70-200 op camera past er alleen dwars in.

De 20 is wat hoger en smaller en daarmee een stuk compacter en lichter. Die voldoet net aan je criteria, ik kan de 70-200, 24-70 en een prime erin kwijt (evt met flitser in het voirvak). Grote voordeel van die is dat in die tas de camera met 70-200 erop verticaal past.

Qua kleur/stijl, dat is persoonlijk. Echter de leren versies zijn duurder (en m.i. spuuglelijk) en de sandstone versie zonder leer is momenteel spotgoedkoop. Als je op budget let neem je de sandstone.

Dat gezegd hebbende, ik zou voor serieuze wandelingen toch een rugzak overwegen. Een zijdraagtas is super voor events en een wandeling door park of dierentuin kan ook prima, maar bij lange wandelingen is een rugzak veel comfortabeler (en waarschijnlijk veel beter voor je rug). Qua rugzakken zweer ik bij de flipside serie. Die heeft meteen aparte ruimtes voor eten en drinken, bevestigingspunt voor jas etc. Een 400 of 450 zou denk ik een goede zijn.

Dan nog een waarschuwing, ik zal een drinkfles nooit of te nimmer meer in het compartiment plaatsen waar mijn apparatuur in zit. Als dat lek gaat krijg je veel spijt... Hang een sliplock drinkfles houder aan de lussen aan de buitenkant van de retrospective of gebruik de voorvakken van de 30 (20 is daarvoor niet geschikt)
Spul waarmee je foto's maakt... www.renevanglabbeek.nl
Gebruikersavatar
ReneG

Clublid
Berichten: 4350


Locatie: Regio Eindhoven
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Welke Think-tank

Berichtdoor Vincent » di mei 29 2018 9:15 am

Eens met René. Ik zou ook een rugzak kiezen. Bijvoorbeeld de Thinktank Streetwalker serie.

Erg comfortabele tassen!
Vincent

Clublid
Berichten: 3942


Locatie: Ellecom
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Welke Think-tank

Berichtdoor Janvis » di mei 29 2018 11:31 am

Thanx mannen voor jullie reactie's.

Na afgelopen uitje in de hete zon was eigenlijk juist het idee ontstaan om naast mijn rugzak (de standaard Zoom magazine rugtas) er een schoudertas naast te nemen zodat je niet zo'n hete en bezwete rug krijgt. Tijdens een uitje heb ik wel vaker mensen met zo'n think-tank (of welk merk dan ook) tas zien lopen en dat lijkt mij ook wel wat.

Nu zit ik even mijn wensen pakket terug te lezen en eigenlijk zeg ik dat ik gewoon wederom alles wil mee nemen, behalve dan het statief, maar dan niet in een rugzak... Eigenlijk is de kans dan dus al weer groot dat het best zwaar wordt op de schouder.

Als ik de wensen nu eens aanpas naar: Losse body, 10-20 (of 10mm prime) 17-50 (24-70) en 70-200. Losse body en grip. Dus zonder flitser en toebehoren. Waar het mij om gaat is dat ik niet altijd een rugzak bij me wil hebben tijdens wandelingen met de club. En zo'n schoudertas lijkt me best wel fijn als ik het zo zie bij forumgenoten.

Ik lees ook de tip van René over de drinkfles, misschien moet ik daar idd nog eens heel goed over nadenken. Ik moet er idd niet aan denken dat een lekkende fles een lens of body zal beschadigen.

Ik denk zelf ook dat voor echt lange wandelingen een rugzak fijner is, maar bij wandelingen van pak en beet 2 uur, is dan een schouder tas niet fijn? Of wordt het op de schouder sneller zwaar dan ik zou denken? Ik dacht er voor mezelf uit te zijn maar jullie brengen me weer erg aan het twijfelen of ik wel een schoudertas moet nemen. Een rugzak heb ik wel en die bevalt qua draagcomfort wel prima, alleen als alles er in zit is het loodzwaar op de rug, maar dat is natuurlijk het gevolg als je bang bent dat je de verkeerde lens tuis laat.

Ik denk dat ik, zoals Schilder al tipte, maar eens naar een fotozaak ga om eens wat tassen te bekijken.

Ik ben benieuwd wat de mensen met schouder tassen van vinden, ook ben ik erg benieuwd wat ze dan zoal meenemen in die schoudertas.
M.v.g. Jan Willem Visser

Flickr
Facebook

Ideeën voor uitjes? Laat het me weten, tips zijn meer dan welkom :-)
Gebruikersavatar
Janvis

Regiocoördinator
Berichten: 1428


Locatie: Bovensmilde
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Welke Think-tank

Berichtdoor ReneG » di mei 29 2018 1:05 pm

Ik had al gereageerd, maar ik gebruik rugzakken en schoudertassen (ik heb er (te) veel) door elkaar heen.

Even algemeen: Voor zowel rugzakken als schoudertassen geldt dat wanneer ze geen fatsoenlijk draagsysteem hebben het gewicht veel zwaarder voelt. Ik heb rugzakken gehad waar 10 kg. als een zak cement voelde, terwijl ik ook rugzakken heb (Vertex 300) waar je 25. kg in kunt duwen en de hele dag mee rond kunt lopen (en dat doe ik ook wel eens). Dan heb je ook een zak cement bij maar dat voelt dan niet zo. Het draagsysteem is dus heel belangrijk. Verder zijn rugzakken net kleding, soms passen ze en soms passen ze je niet. ;)

Het hangt er ook vanaf wát je gaat doen. Als je echt flinke stukken wandelt (en dan heb ik het over echt doorlopen) dan zou ik dat [url]nooit[/url] met een schoudertas doen. Op flink tempo gaat dat slingeren en doen, de belasting op je rug en schouders zijn ongelijk verdeeld etc. Zelfs als je er geen last van hebt/krijgt wordt je gewoon sneller moe. Met een goed beladen rugzak is dat niet zo'n probleem. Loop je daarentegen een hele dag rond op een evenement (waarbij je veelal stilstaat en korte stukken verplaatst) of je slentert door een dierentuin met de kids, dan kan een schoudertas een prima optie zijn. Mits het een fatsoenlijke is!

Waar ik qua draagcomfort op let bij rugzakken:
- Fatsoenlijk en dik gewatteerde schouderriemen die ook daadwerkelijk op de plaats zitten waar je schouders belast worden.
- Bij voorkeur een riem om je middel/heupen, dat voorkomt dat de rugzak te veel beweegt (minder belastend).
- Bij voorkeur een strap die de schouderbanden verbindt over de borst; dan wordt de belasting op je schouders verminderd.
- Bij voorkeur voorzien van ventilatie van het rugdeel; gleuven erin of een mesh/webbing zodat je rug minder zweet. Niet zo belangrijk voor het gewicht maar wel belangrijk voor comfort op hete dagen.
- Persoonlijke voorkeur: Voorkeur een rugzak waar je uit kunt wisselen zonder deze af te doen of het gedeelte dat naar je rug toe zit op de grond te leggen
- Persoonlijk voorkeur: Opening van het hoofdcompartiment dat naar de rug opent ivm veiligheid en diefstal.

Zo ben ik bij de Flipsides van Lowepro uitgekomen; die voldoen aan al mijn 'algemene' voorkeuren (die zijn het belangrijkste) én aan mijn persoonlijke voorkeuren (dat gaf de doorslag).

Qua schoudertassen houd ik rekening met het volgende:
- Een dik gewatteerde schouderband (evt. gel oid) die niet al te makkelijk over de band schuift zodat hij op zijn plek blijft.
- Een band die niet gemaakt is van te dun materiaal, dat gaat bij belasting 'snijden' en irriteren.
- Persoonlijke voorkeur: een tas van waaruit ik ook snel lenzen kan wisselen (Dat geldt voor bijna alle schoudertassen).
- Persoonlijke voorkeur: Voldoende/extra vakken t.b.v. accessoires etc.

Om die redenen heb ik gekozen voor de ThinkTank tassen. Ik weet niet wat ze in de shoulderpadding hebben zitten, maar het draagcomfort van die tassen is ontzettend groot. Ik had gisteren de grootste bij (30) met 2 bodies met grip en L-brackets, 4 lenzen (grote zoom en 3 primes) , 2 grote flitsers en accessoires. Ik heb er drie uur lang probleemloos mee rondgelopen, maar dat was bij een receptie. Ik zou er geen 5 km. wandeltocht mee doen. En ondanks dat ik een grote fan ben van Lowepro rugzakken vind ik hun tassen niets, want de banden zijn in de verste verte niet zo comfortabel als die van de ThinkTank Retrospective.

En natuurlijk: het is persoonlijk dus als het even kan 'passen' die tas.

Dat zijn dus mijn overwegingen, kijk maar of je er iets mee kunt. ;)
Spul waarmee je foto's maakt... www.renevanglabbeek.nl
Gebruikersavatar
ReneG

Clublid
Berichten: 4350


Locatie: Regio Eindhoven
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Welke Think-tank

Berichtdoor Janvis » di mei 29 2018 8:43 pm

Hoi Rene,

Dankjewel voor je uitgebreide uitéénzetting. Ik deel je mening dat het eigenlijk geen kwestie is van OF maar een kwestie is van EN als het gaat om een rugtas of schoudertas. Ik heb momenteel de rugtas die ik destijds heb gekregen bij het afsluiten van een abonnement van de Zoom. Het is best een grote tas waar al mijn spullen in passen maar wellicht is het niet de hoogst haalbare draagcomfort en misschien is het verstandig dat ik ook eens naar een betere rugtas ga kijken

Ik kan me ook wel vinden in je verhaal over het onderscheid tussen niet te lange wandelingen of lange trips. Ik kan me idd voorstellen dat bij een lange trip een schoudertas op den duur niet meer aangenaam over de schouder hangt, hoe goed die tas ook is.

Bij evenementen zoals in Heiligerlee had mij een schoudertas eerlijk gezegd echt een uitkomst geleken. Maar afgelopen jaar hebben we een flinke wandeling in een bergachtig gebied gemaakt in italië waarbij ook het statief mee moest, toen was de rugtas echt een uitkomst en had ik het denk ik met een schoudertas niet gered. Echter tijdens wandelingen in bijvoorbeeld Verona had ik dan weer heel graag een schoudertas willen hebben i.p.v. die lompe rugzak op de rug in die warme stad.

Alles overwegend denk ik dat ik eens naar een winkel ga en me eens in beide systemen ga verdiepen. En dan kan het maar zo wezen dat ik met zowel een nieuwe rugtas als een schoudertas thuis kom.

Als mijn vriendin het er niet mee eens is dat ik twee tassen heb gekocht geef ik gewoon jullie te schuld :prost:
M.v.g. Jan Willem Visser

Flickr
Facebook

Ideeën voor uitjes? Laat het me weten, tips zijn meer dan welkom :-)
Gebruikersavatar
Janvis

Regiocoördinator
Berichten: 1428


Locatie: Bovensmilde
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Welke Think-tank

Berichtdoor ReneG » di mei 29 2018 10:33 pm

Janvis schreef:Als mijn vriendin het er niet mee eens is dat ik twee tassen heb gekocht geef ik gewoon jullie te schuld :prost:


<Politiek correct filter uit> Juist vrouwen zouden de noodzaak van meerdere tassen moeten begrijpen... </Politiek correct filter aan> :mryellow: :?

PS: Ik heb niets gezegd... :lol:
Spul waarmee je foto's maakt... www.renevanglabbeek.nl
Gebruikersavatar
ReneG

Clublid
Berichten: 4350


Locatie: Regio Eindhoven
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Welke Think-tank

Berichtdoor Frans Martens » wo mei 30 2018 9:43 am

Ha Janvis, wil op de valreep nog wel even melden dat ikzelf al geruime tijd met zeer veel plezier een Streetwalker van Thinktank gebruik. Zeer degelijk en comfortabel. Voldoende ruimte voor hetgeen ik mee wil nemen. En daarnaast nog een oude Domke voor over de schouder. Succes met je zoektocht, hou ons op de hoogte.
Frans Martens

Clublid
Berichten: 714


Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Welke Think-tank

Berichtdoor Janvis » wo mei 30 2018 2:36 pm

Ik ga vandaag of morgen nog geen tas kopen hoor, maar wil wel graag voor de zomervakantie wat nieuws hebben. Dus ik heb nog even de tijd om research te doen.
M.v.g. Jan Willem Visser

Flickr
Facebook

Ideeën voor uitjes? Laat het me weten, tips zijn meer dan welkom :-)
Gebruikersavatar
Janvis

Regiocoördinator
Berichten: 1428


Locatie: Bovensmilde
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Welke Think-tank

Berichtdoor Kristian » wo mei 30 2018 5:24 pm

Mij bevalt de Think Thank streetwalker heel erg. Zelf heb ik de pro, maar dat is meer omdat er ook een 300mm bij in moet. Voor jou zal ik eens kijken naar de eerstgenoemde.
1x Nikon D4s
1x Nikon D4
AF-S 14-24 F2.8
AF-S 24-70 F2.8
AF-S 70-200 F2.8 VRII
AF-S 300 F2.8 VRll

http://www.kristiangiesenfotografie.nl
Kristian

Forumlid
Berichten: 183


Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:


Terug naar “Overige fotoapparatuur”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten