D7100 en Android

Discussies over al het andere dat je bij fotografie nodig hebt. Denk aan tassen, filters, etc.

Onderwerp:

D7100 en Android

Berichtdoor Robhimself » ma sep 02 2019 9:56 am

Heb flink gegoogled en flink wat threads op het forum doorgelezen, maar wat ik vond betrof telkens nèt een andere DSLR of was echt te oud.

Mijn vraag, hoe krijg ik een D7100 (bezit er twee) aan de praat via een Samsung S9. De aanschaf van de erg dure Camero Control Pro is nogal wat (en 100% zekerheid dat het gaat werken heb ik niet) en bovendien niet geschikt voor android, dus ik heb eerst een aantal andere (freeware) apps geprobeerd. Resultaat in vrijwel alle gevallen: na aansluiten van de D7100 via de originele Nikon 8 pins USB via OTG-adapter aan de USB-C aansluiting op de Samsung S9 gebeurt het volgende: òf de camera wordt helemaal niet herkend, òf de camera wordt herkend (inclusief serienummer en firmware), maar verder noppes nada.

Samengevat heb ik:
niet geprobeerd: qDslrDashboard (erg slechte beoordelingen) en Nikon Camera Pro (wel erg duur voor een gokje en werkt niet met smartphone)

wel geprobeerd: Camera Connect & Control (herkende camera maar deed niets)
DSLR-control (van LektorHansen): deed niets
Helicon Remote: sloeg zelfs zonder D7100 telkens vast
diverse andere (maar de meeste hadden andere, te weinig of verkeerde functionaliteit of waren erg shitty/verdacht)

Verdere hints & clues:
de Samsung S9 is snel met zijn USB 3.1 C-aansluiting en werkt prima en zeer snel via OTG met twee andere camera's (een warmtebeeld en infraroodcamera). Dus daarin zie ik het probleem niet. Mogelijk is zijn OTG en 6 (!)K-video compatible aansluiting te slim voor de D7100? Lijkt me vergezocht.

Ik gebruik het liefst een kabel (betrouwbaarder); de Nikon kabel is nieuw en origineel en werkt prima met PC

Voor mij zijn Live-beeld en bediening het belangrijkst. Incidenteel wat Makrowerk en ik wil filmen testen met beeld en bediening. (een gebruikelijk minischerm via HDMI laat geen bediening toe). Af en toe lonkt een mooie gimbal.

Ik heb een thread gevonden (viewtopic.php?t=51868) waar iemand het op een D3200 (met kabel) wel werkend kreeg. Ik heb ergens ook een succesje gelezen met de D7200 (kan ik niet meer terugvinden). D7100 en D7200 zijn vrijwel identiek op de ingebouwde Wifi van de D7200 en expeed4 ipv 3 na.

Ik ben erg tevreden met mijn twee D7100's. Upgraden naar D7200 of D7500 (en dat is eerder een downgrade, minder resolutie, geen extended handgreep mogelijk en maar één sleuf) vind ik wat overdone.

Iemand een hint, suggestie, idee of zelfs ervaring?
Robhimself

Forumlid
Berichten: 1


Ervaringsniveau: *****
Foto's bewerken toestaan: Nee

Terug naar “Overige fotoapparatuur”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten