Hallo professionals,
Ik ben een hobbykok en probeer altijd van mijn gerechten goede foto's te maken.
Ik bezit een Nikon D5100 en gebruik momenteel een 50 mm lens en maak mijn foto's in RAW.
Mijn instellingen zijn : ISO 100, ontspanstand S, actieve D-lighting OFF, ISO gevoeligheid OFF, Witbalans AUTO, BKT OFF, lichtmeting matrixmeting
Omdat ik beter kan koken dan foto's nemen zou ik het echt fijn vinden als iemand mijn vragen kan beantwoorden en me een paar goede tips kan geven.
1. Zijn mijn instellingen ok? Is er iets wat ik beter kan doen? Ik neem mijn foto's altijd bij daglicht.
2. Ik wil de Vivitar 52mm Close Up Lens Set kopen. Het kost niet veel en het zou me eventueel betere close-ups geven.
3. Welke lens kan u me aanraden voor food en portret?
Alvast superbedankt voor de tips.
advies gevraagd van een hobbykok over fotografie
Onderwerp:
Re: advies gevraagd van een hobbykok over fotografie
Wellicht vind je in dit draadje ook wat relevante info: http://www.nikon-club-nederland.nl/forum/viewtopic.php?f=35&t=62798
groeten Robert
Onderwerp:
Re: advies gevraagd van een hobbykok over fotografie
Even een opmerking m.b.t. genoemde Vivitar voorzetlenzen: Zou ik links laten liggen als je écht kwaliteit wilt.
Terug naar “Vragen en tips over foto's en fotograferen”
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten