Vliegtuigspotten

Wanneer u vragen heeft over foto's dan wel het fotograferen zelf, of wanneer u juist tips daarover heeft, dan kunt u deze hier kwijt.

Onderwerp:

Re: Vliegtuigspotten

Berichtdoor oalammers » ma okt 09 2017 8:13 pm

Voor een beginnende luchtvaart fotograaf klopt het zeker, maar als je wat verder bent kan fotograferen in tegenlicht erg mooie beelden opleveren!
oalammers

Forumlid
Berichten: 102


Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Vliegtuigspotten

Berichtdoor WillyEef » di okt 10 2017 4:17 pm

Beste Oalammers,

Klopt helemaal. Maar als ik naar de foto's kijk, is het misschien verstandig om de vliegtuigen eerst eens met de zon in de rug te nemen.

Als de vliegtuigen het ""echte"" onderwerp zijn, is het in het voorjaar en najaar (als de zon lager staat) nog beter om te fotograferen. De vaak (onderbelichte) onderkant wordt dan ook beter belicht. Nog beter natuurlijk als er sneeuw ligt met reflectie van de sneeuw op het onderkant van het toestel. Nog maar niet te spreken van de vroege ochtend waarbij de ""slierten"" ochtendmist zichtbaar over de vleugels gaan. Zo krijg je de prachtigste opnamen.

Met vriendelijke groet,

WillyEef.
WillyEef

Forumlid
Berichten: 20Onderwerp:

Re: Vliegtuigspotten

Berichtdoor oalammers » di okt 10 2017 4:53 pm

Klopt helemaal! Heb ruime ervaring maar om te beginnen is het inderdaad makkelijk met de zon in de rug en de te Chiel onder de knie te krijgen.
oalammers

Forumlid
Berichten: 102


Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Vliegtuigspotten

Berichtdoor evelakes » di okt 10 2017 5:35 pm

Teveel zon geeft ook geen fijne bijdrage liever een een dun bewolkt dagje waar de zonnestralen af en toe doorheen komen van die mooie witte wolken partijen, controleer vaak het zichtveld
op de app voor ik vertrek anders heb je van haze foto's nu het weer kouder wordt heb je ook minder last van grondwarmte kan ook veel impact hebben op de helderheid en het focus systeem.
Met een kanon lukt het ook.
https://500px.com/evelakes
Gebruikersavatar
evelakes

Clublid
Berichten: 1063


Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:


Terug naar “Vragen en tips over foto's en fotograferen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten