Pagina 1 van 1

Unseen fotofestival

Geplaatst: zo sep 22 2019 5:10 pm
door JJG
Vanaf afgelopen vrijdag t/m vandaag was op het Westergasterrein in A'dam het fotofestival Unseen.

Als groot fan van Miho Kajioka haar werk was ik erg blij dat zij daar een 'artist talk' zou geven van een half uurtje. Puur voor die talk een kaartje gekocht à 23,50, de rest van het programma zou ik daar wel zien. Een vriend overgehaald mee te gaan. Groot was de teleurstelling toen om 15u dat ze eigenlijk zou beginnen bekend werd dat ze vertraging had met haar vlucht en de presentatie niet door zou gaan. Toen maar direct door gegaan naar de booth waar de galerie die haar representeert haar werk heeft hangen. Ik vertelde tegen een medewerker van die galerie, Ibasho galerie uit Antwerpen, dat ik baalde van de afzegging. 'Geef even je nummer dan bel ik wanneer ze er is want ze komt wel, maar dan later'. Ik gaf m'n kaartje en ze herkende mijn achternaam (???) Instagram doet wonderen zo nu en dan. Rond 1730 belde ze en zodoende ontmoette ik Miho. Een charmant en licht excentriek Japans dametje waar ik een aantal minuten mee heb staan praten. In het Engels haha. Heel gaaf! Inspirerend ook. Haar laatste boek gekocht. Een waar kunstwerk zoals alleen Japanners dat kunnen. Prachtig dun en doorzichtig papier met kleine fotografische kunstwerkjes en mooi aan elkaar gebonden. Tegelijk ook een rib uit m'n lijf à 95 euro. Maar gesigneerd en elke cent waard.

http://mihokajioka.com/

Verder sprak ik Hans Bol, nooit van de beste man gehoord maar qua beeld lijkt het op voorgaande. Een heerlijk no-nonsense persoon maar wel al jaren de vaste drukker van o.a. Het Fotomuseum in Rotterdam en heeft nog veel meer eervol werk op zijn naam staan.

http://carolineobreen.com/artists/hans-bol/

Paul Cupido sprak ik ook, erg kort wel maar ook zijn werk valt in dezelfde straat als voorgaande.

https://www.paulcupido.nl/

Ik vergeet bijna Geert Broertjes. Die haalde inspiratie uit zijn ernstig ziek zijn. Chemokuren. Na zijn chemokuren plaste hij over z'n filmrolletjes daarmee kwam zijn ziekte fysiek terug in zijn beelden. Erg indrukwekkend.

https://www.parool.nl/ps/fotograaf-geer ... ~b00ffaaa/

Erg veel moois gezien! Ook heel veel te conceptueel naar mijn smaak.

Daarnaast natuurlijk de nodige biertjes hier en daar en zeker een aanrader om volgend jaar te bezoeken!

Is hier iemand toevallig ook geweest?

Re: Unseen fotofestival

Geplaatst: zo sep 22 2019 9:11 pm
door Taco1973
JJG schreef:Is hier iemand toevallig ook geweest?


Ja leuk! Ik ben vandaag geweest en ben het met je eens, zeker de moeite waard om langs te gaan. Doordat de verschilllende gallerien allemaal een eigen keus maken van wat ze ophangen is er een heel breed palet aan fotografie stijlen te zien. Het was vandaag wel een beetje te druk voor mijn smaak.

Ik heb een heel lijstje met nieuwe (en soms oude) namen opgeschreven ter inspiratie voor mijn eigen fotowerk. Ik zal een paar noemen:

Ik was erg gecharmeerd van de sfeerbeelden van het duo Anna Cabrera & Ángel Albarrán.
https://albarrancabrera.com/current-upcoming

Ik hou zelf veel van Zuid Afrika (en Afrika in het algemeen) en kijk dan ook altijd uit naar forografen van daar of fotografen die daar werk hebben gemaakt. Vanmiddag werd ik geraakt door de portretten van Mohaum Modisakeng en de landschappen uit Madagascar van Scarlet Hooft Graafland
http://www.mohaumodisakengstudio.com
[url]http://www.scarletthooftgraafland.nl/shg/site/menu/index
[/url]

Ook de gekleurde landschappen van Inka & niclas vond ik erg mooi. Hun andere beelden iets minder.
http://inkaandniclas.com/#/visible-spectrum-book-conveyor-arts-2014/2

Re: Unseen fotofestival

Geplaatst: ma sep 23 2019 11:36 am
door strangeartefact
Leuk, dank je voor de info.

Re: Unseen fotofestival

Geplaatst: ma sep 23 2019 12:55 pm
door JJG
Taco, ik ga jouw favorieten later vandaag eens bekijken!

Albarran Cabrera kende ik al en inderdaad fantastisch mooi!