Nationale Oldtimerdag 21 juni 2015, Lelystad.

Plaats hier je tips over komende evenementen die interessant kunnen zijn om te fotograferen. Zet de periode/datum en plaats in je onderwerptitel.

Onderwerp:

Nationale Oldtimerdag 21 juni 2015, Lelystad.

Berichtdoor CaptainHook » wo mei 27 2015 9:19 am

bron: http://www.citymarketinglelystad.nl/een ... ldhouwwerk

‘Een oldtimer is als een rollend beeldhouwwerk’
De Nationale Oldtimerdag in Lelystad is uitgegroeid tot de grootste in haar soort in ons land. Tijdens de 31e editie van dit evenement op zondag 21 juni a.s. komen ruim 400 historische automobielen bijeen en is er tijd voor nostalgische verhalen, lekker eten, een drankje met een fantastisch uitzicht over het Markermeer, gevoel voor mode en modieuze verschijningen. Daarnaast genieten de bezoekers van muzikale acts, straattheater, doedelzakklanken en klassieke dansvormen.

Stralend middelpunt van het evenement zijn de klassieke automobielen met als bijkomende ingrediënten grommende, pruttelende motoren, gepoetste koetswerken, bijpassende kleding en van trots glimmende eigenaren.

Naast de jurering op staat van originaliteit en het voorrijden bij de start van de toertocht zijn er presentaties van onder meer de Historische Auto Ren Club (HARC), Mercedes Benz Club Nederland en de Cobra Club Nederland. De schijnwerpers zijn dit jaar extra gericht op jubilea van iconische Britse automerken. Zo is er een uitgebreide ‘Eregalerij 80 Jaar Jaguar’ (met een eerste model uit 1936) en een unieke ‘Bentley 95 Parade’ (met de auto van de Sjah van Perzië uit 1955). Het thema 70 Jaar Bevrijding zal eveneens niet onopgemerkt voorbij gaan (met o.a. een Opel Kaptein uit 1939 met een houtvergasser) en aan de waterkant presenteren zich fraaie authentieke brandweervoertuigen waaronder een stoombrandspuit uit 1901.

Nieuw is het onderdeel ‘Barnfind’ waar een historische vrachtwagen van het Nederlandse merk Kromhout laat zien hoeveel werk er moet worden verricht om omgetoverd te worden van roestbak naar pronkstuk.

“Oldtimers van soms al lang niet meer bestaande automerken zijn als een rollend beeldhouwwerk. Zij maken deel uit van onze cultuurhistorie en vormen voor één dag een rijdende museale collectie”, beschrijft Wim Oude Weernink, autojournalist en autohistoricus, het kenmerk van de Nationale Oldtimerdag. De opstellocatie is te vinden via de ANWB-borden ‘Batavia Stad’.

Vanaf station Lelystad Centrum rijden pendelbussen rechtstreeks naar de manifestatie en er is een speciale en aantrekkelijk geprijsde combikaart voor alle stadsbuslijnen in Lelystad. De toegang tot het evenement is gratis. In de directe omgeving zijn grote parkeerlocaties.


bron: http://www.oldtimerdaglelystad.nl/

De 31ste editie van de Nationale Oldtimerdag krijgt een Brits tintje. De Nationale Oldtimerdag in Lelystad is het jaarlijks terugkerende festijn voor historische automobielen, dat plaatsvindt op de derde zondag in juni. Het evenement heeft een uniek podium aan de boorden van de vroeger zo onstuimige Zuiderzee (Bataviaboulevard Lelystad). Ieder jaar weten ruim 400 vintage, veteran en classic cars de weg naar dit unieke podium te vinden. Deze oldtimermeeting is uitgegroeid tot de grootste in haar soort in ons land en is gratis toegankelijk. Wij hopen u tijdens de 31e editie te kunnen verrassen met thema's als "70 jaar Bevrijding", "95 jaar Bentley" en "80 jaar Jaguar". Daarnaast treft u uiteraard ook de muzikale omlijsting, automobilia markt en aantrekkelijke vormen van straattheater. Wij willen alle participanten (oldtimerbezitters, vrijwilligers en sponsors) danken voor hun bijdrage aan dit topevenement en zien jullie graag terug op 21 juni 2015 voor de 31e editie van de Nationale Oldtimerdag Lelystad.

Hier wat beelden van een vorige editie: https://www.flickr.com/photos/chasa-ima ... 39825/show
CaptainHookOnderwerp:

Re: Nationale Oldtimerdag 21 juni 2015, Lelystad.

Berichtdoor CaptainHook » di jun 09 2015 4:44 pm

http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/124734/lelystad-auto-sjah-van-perzie-op-nationale-oldtimerdag

Afbeelding
De 31e editie van de Nationale Oldtimerdag brengt een aantal historische auto's naar Lelystad. Zo is de Bentley Continental Coupé uit 1956 te zien waarmee de Sjah van Perzië, Rehza Pahlavi, destijds rondreed.

Ook staat de Lagonda Drophead Coupé in Lelystad waarin veldmaarschalk Montgomery op 1 september 1945 zijn intocht maakte in Amsterdam, waar tienduizenden Amsterdammers hem toejuichten. Verder komt de Buick Convertible van Alfred Heineken naar Lelystad en de Bugatti waarmee in 1930 de Grand Prix van Monaco werd gewonnen.

Een andere publiekstrekker is de Rolls Royce Silver Cloud van de Amerikaanse filmdiva Zsa Zsa Gabor met onder meer koplampringen en deurklinken van 18 karaats goud. De Nationale Oldtimerdag wordt op 21 juni gehouden op de Bataviaboulevard.
CaptainHookOnderwerp:

Re: Nationale Oldtimerdag 21 juni 2015, Lelystad.

Berichtdoor CaptainHook » wo jun 17 2015 5:34 pm

  Vaderdagactie in de stand van Autovisie!

  Altijd al eens in een Ferrari willen racen? Kom dan naar de stand van Autovisie en zet samen met je zoon de snelste tijd neer in een Ferrari racesimulator. De snelste race wint een spectaculaire prijs!

En voor wie met het openbaar vervoer wil komen:
http://www.arriva.nl/nieuws-en-acties/a ... dtimerdag/

  Actie: 2 voor de prijs van 1 naar Nationale Oldtimerdag

  Op zondag 21 juni a.s. vindt de 31e editie van de nationale Oldtimerdag plaats. Komt u met de bus, dan kunt u gebruikmaken van de aantrekkelijke combikaart voor € 2,-.

  U koopt de combikaart bij de chauffeur van de stadsbus van Arriva die in Lelystad reist.
  Speciale pendelbus

  We zetten extra bussen in om er voor te zorgen dat u snel en comfortabel op uw plaats van bestemming kunt komen. Reist u met de trein naar Lelystad dan kunt u ook gebruikmaken van de speciale pendelbus, die u rechtstreeks naar de Bataviaboulevard brengt. De pendelbus stopt bij de bushalte op de Museumweg (grenzend aan het evenement) en rijdt rechtstreeks terug naar Station Lelystad Centrum. Daarnaast kunt u op zondag in en rond het Stadshart gratis parkeren en kunt u vanaf daar op de pendelbus stappen.
CaptainHook
Terug naar “Komende evenementen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast