Snapbridge stopt er ineens mee.

Deze sectie is bedoeld voor discussies en vragen over hardware en software die niet direct met fotograferen te maken heeft.

Onderwerp:

Snapbridge stopt er ineens mee.

Berichtdoor nonfestino » zo jan 02 2022 1:48 pm

Gisteren stopte Snapbridge van het ene op het andere moment met het downloaden van camera (D7500) Er is wel verbinding (iPhone XR) maar geen overdracht meer. Alles geprobeerd. Opnieuw geïnstalleerd. Niets helpt tot nu toe. Iemand?

Groetjes
Cornelis Numan
Gebruikersavatar
nonfestino

Clublid
Berichten: 3


Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Snapbridge stopt er ineens mee.

Berichtdoor nonfestino » vr jan 07 2022 5:18 pm

Probleem opgelost. Snapbridge doet niks met alleen RAW bestanden. Camera moet dus altijd ingesteld zijn op JPG of RAW + JPG.
Gebruikersavatar
nonfestino

Clublid
Berichten: 3


Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Snapbridge stopt er ineens mee.

Berichtdoor Richard » vr jan 07 2022 6:55 pm

Hier niet, Z fc, Z6II en Z7 doen het prima alleen RAW met Snapbridge op Android.

Snapbridge heeft wel eens een herstart nodig, dat wel.
Met vriendelijke groet,

Richard
Gebruikersavatar
Richard

Serverbeheerder
Berichten: 3234


Locatie: West-Friesland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Snapbridge stopt er ineens mee.

Berichtdoor nonfestino » vr jan 07 2022 7:30 pm

De negatieve reacties op Snapbridge zijn niet van de lucht in de Appstore. Dus er gaat wellicht nogal eens wat mis. In mijn geval dus nu opgelost. Blijft bizar dat ie zo wisselend presteert op verschillende devices.

Vr groet
Cornelis
Gebruikersavatar
nonfestino

Clublid
Berichten: 3


Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Snapbridge stopt er ineens mee.

Berichtdoor henkk » vr jan 07 2022 7:58 pm

Nog nooit een issue mee gehad maar gebruik het ook niet veel.
dan maar geen D900 FX meer afwachten
https://www.flickr.com/photos/23578649@N07/albums
Gebruikersavatar
henkk

Moderator
Berichten: 4224


Locatie: Zuidwest Veluwe 37+ NAP
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Snapbridge stopt er ineens mee.

Berichtdoor p.visker » vr jan 07 2022 9:28 pm

Maar als je deze app wil gebruiken om je camera mee te bedienen is het een ramp met Bluetooth gaat het goed maar over naar Wifi voor bediening dus niets!
Na diverse herinstallatie doet ie het is een keer met de D500 maar dag later weer hopeloos.
Bij een kennis van me met de D850 en ook de D500 is het hetzelfde en hoor ook wel bij andere mensen hierover mopperen.
Heb contact gehad met Nikon Nederland hierover maar die kunnen er niets aan doen zeggen ze.
Vond het wel jammer omdat je er leuke dingen mee kan doen.

Vr. Gr. Paul
Gebruikersavatar
p.visker

Regiocoördinator
Berichten: 92


Locatie: Rotterdam
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Snapbridge stopt er ineens mee.

Berichtdoor henkk » vr jan 07 2022 9:45 pm

Jammer dat het zo slecht gaat
Net weer geïnstalleerd en alles doet het prima met D850. Wel meer gedoe dan ik verwachtte toch.

Wat gaat er fout bij jullie?
dan maar geen D900 FX meer afwachten
https://www.flickr.com/photos/23578649@N07/albums
Gebruikersavatar
henkk

Moderator
Berichten: 4224


Locatie: Zuidwest Veluwe 37+ NAP
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Snapbridge stopt er ineens mee.

Berichtdoor p.visker » vr jan 07 2022 10:21 pm

Met over schakelen naar Wifi voor bediening gaat het mis en krijg dan geen verbinding ook niet op 5 cm afstand na herinstallatie. D500 met Samsung S8.
Ken 7 mensen met het zelfde probleem met Nikon en verschillende (ook nieuwere modellen) telefoons.
Gebruikersavatar
p.visker

Regiocoördinator
Berichten: 92


Locatie: Rotterdam
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Snapbridge stopt er ineens mee.

Berichtdoor henkk » vr jan 07 2022 10:43 pm

Hier een Samsung Xcover4s van 2 jaar oud en een d850. Start met bluetooth aan en dan Snapbridge starten. Camera aan.
Koppeling is dan via bluetooth en kies opties bijv.
Afstand bediende fotografie. Cam schakelt dan pas over naar wifi. Duurt wel even en dan schskelt cam op live view. Je ziet een soort timer.
dan maar geen D900 FX meer afwachten
https://www.flickr.com/photos/23578649@N07/albums
Gebruikersavatar
henkk

Moderator
Berichten: 4224


Locatie: Zuidwest Veluwe 37+ NAP
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Snapbridge stopt er ineens mee.

Berichtdoor henkk » vr jan 07 2022 10:46 pm

Wel zorgen dat de camera in de tussentijd niet gaat 'slapen'!
dan maar geen D900 FX meer afwachten
https://www.flickr.com/photos/23578649@N07/albums
Gebruikersavatar
henkk

Moderator
Berichten: 4224


Locatie: Zuidwest Veluwe 37+ NAP
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Snapbridge stopt er ineens mee.

Berichtdoor Skippy » vr jan 07 2022 10:56 pm

nonfestino schreef:Probleem opgelost. Snapbridge doet niks met alleen RAW bestanden. Camera moet dus altijd ingesteld zijn op JPG of RAW + JPG.

Ik meen mij te herinneren dat voor overzetten van RAW's een WiFi verbinding nodig is en voor Jpeg's Bluetooth volstaat.
Skippy

Clublid
Berichten: 10892


Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:


Terug naar “Computer hardware en software algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: jan, mozes en 5 gasten