Opnieuw import problemen Lr5/6

Deze sectie is bedoeld voor discussies en vragen over hardware en software die niet direct met fotograferen te maken heeft.

Onderwerp:

Opnieuw import problemen Lr5/6

Berichtdoor Kroontje » zo apr 26 2015 1:21 am

In het verleden was er al een probleem met het importeren van foto's op het moment dat er twee versie geïnstalleerd waren.
Toen was het probleem dat de verkeerde Lr versie opstarten nadat ik een SD kaart in de reader stopte om foto's te importeren.

Dit heb ik toen opgelost om in het regedit een regel aan te passen.

Code: Selecteer alles

HKey_Classes_Root/Adobe.AdobeLightroom64/shell/open/command de regel
C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop Lightroom 5\Lightroom.ex "%L"

Wat ik heb gedaan is om deze regel:
C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop Lightroom 5\Lightroom.ex "%L"
te veranderen naar:
C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop Lightroom 4.4\Lightroom.ex "%L"

Nu dacht ik de regel:

Code: Selecteer alles

HKey_Classes_Root/Adobe.AdobeLightroom64/shell/open/command de regel
C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop Lightroom 5\Lightroom.ex "%L"

zou kunnen aanpassen naar:

Code: Selecteer alles

HKey_Classes_Root/Adobe.AdobeLightroom64/shell/open/command de regel
C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop Lightroom 6\Lightroom.ex "%L"

Maar helaas gaat het niet werken.

Is er nog iemand die een Upgrade heb gedaan, die van 5.7 naar 6.0 is gegaan :?:
En die de zelfde problemen heeft gekregen.

Gr Kroontje
Kroontje



Onderwerp:

Re: Opnieuw import problemen Lr5/6

Berichtdoor ebt » ma mei 18 2015 9:22 am

Heb wel geüpgraded kroontje maar nog niets geïmporteerd. Ben pas aankomend weekend weer thuis. Ga het dan proberen. Overigens las ik op fotografietips hier ook iets over van iemand die alleen kleine foto's kreeg na import. Groet bart
nikon d610; tamron 24-70 f2.8; af-s nikkor 16-35 4G ED; af-s nikkor 70-200 2.8 GII ED; af-s micro nikkor 105mm 1:2,8 G ED; Sigma 150-600 mm sports; SB 700; en statief gitzo GT3542LS.
Gebruikersavatar
ebt

Clublid
Berichten: 768


Locatie: colmschate
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Opnieuw import problemen Lr5/6

Berichtdoor philippe » ma mei 18 2015 10:05 am

Welk platform is dat?

Bij mij geen probleem, allé, tot nu toe, LR6 werkt schitterend, o.a. nu de GPU erbij betrokken wordt, gaat als een GTO! :D
En dat comprimeren van de Catalog, briljant gewoon, waarom hebben ze daar niet eerder aan gedacht! :huh:
En importeren: als een vliegmachine... :prost:
philippe

Forumlid
Berichten: 213


Contacteer:

Onderwerp:

Re: Opnieuw import problemen Lr5/6

Berichtdoor kibo » ma mei 18 2015 5:04 pm

aanpassen in het configuratiescherm bij "automatisch afspelen" afbeeldingen van LR 5 naar LR 6
kibo

Forumlid
Berichten: 217


Locatie: Zoetermeer
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Opnieuw import problemen Lr5/6

Berichtdoor Kroontje » ma mei 18 2015 6:11 pm

ebt schreef:Heb wel geüpgraded kroontje maar nog niets geïmporteerd. Ben pas aankomend weekend weer thuis. Ga het dan proberen. Overigens las ik op fotografietips hier ook iets over van iemand die alleen kleine foto's kreeg na import. Groet bart

Hoor het wel ;)
philippe schreef:Welk platform is dat?

Bij mij geen probleem, allé, tot nu toe, LR6 werkt schitterend, o.a. nu de GPU erbij betrokken wordt, gaat als een GTO! :D
En dat comprimeren van de Catalog, briljant gewoon, waarom hebben ze daar niet eerder aan gedacht! :huh:
En importeren: als een vliegmachine... :prost:

Lezen ...doet wonderen ;) C:\ = Windows
kibo schreef:aanpassen in het configuratiescherm bij "automatisch afspelen" afbeeldingen van LR 5 naar LR 6

Wat denk je zelf ? Dat ik daar niet naar gekeken heb............!

Graag alleen verder iets melden als het met het register te maken heeft.....De rest is uit gesloten ;)
Kroontje



Onderwerp:

Re: Opnieuw import problemen Lr5/6

Berichtdoor kibo » ma mei 18 2015 6:48 pm

Upgrade 5.7 naar 6.0 gedaan, zelfde probleem als jij gehad en wonderwel werkte de aanpassing van automatisch afspelen bij mij wel perfect. Maar ja, als jij het persé in het register wilt aanpassen ;) ;) ;)
kibo

Forumlid
Berichten: 217


Locatie: Zoetermeer
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Opnieuw import problemen Lr5/6

Berichtdoor Kroontje » ma mei 18 2015 8:11 pm

Ik zou niet blijven zoeken als het zou werken ;) maar bij mij werkt dat niet, omdat er niks van Lightroom 6 op de c:/programfiles staat. alleen versie 5

En zoals ik al vermoede zat het in de register ;)

Opgelost. Met een regel aanpassen :idea:

Groet
Kroontje



Onderwerp:

Re: Opnieuw import problemen Lr5/6

Berichtdoor Kroontje » ma mei 18 2015 8:27 pm

Voor die het wilt weten, omdat hij/zij het probleem ook heeft..l.stuur maar een PB ;)

Draadje mag dicht.
Kroontje



Onderwerp:

Re: Opnieuw import problemen Lr5/6

Berichtdoor Peter » ma mei 18 2015 8:43 pm

We laten het open

wellicht lezen we de oplossing nog
Gebruikersavatar
Peter

Clublid
Berichten: 7276


Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Opnieuw import problemen Lr5/6

Berichtdoor Kroontje » ma mei 18 2015 9:55 pm

Dan niet :twisted:
Kroontje



Onderwerp:

Re: Opnieuw import problemen Lr5/6

Berichtdoor Peter » ma mei 18 2015 10:03 pm

Ik snap echt niet waarom een persoonlijk probleem op dit forum wordt aangekaart en de oplossing vervolgens alleen maar middels PB kan worden verkregen.

Bespreek het dan niet hier.....denk ik dan
Gebruikersavatar
Peter

Clublid
Berichten: 7276


Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Opnieuw import problemen Lr5/6

Berichtdoor Kroontje » ma mei 18 2015 10:57 pm

Als ik na 3 tot 4 weken niks lees, betreft een reactie op mijn vraag...
En nu in één keer wel een reactie die inhoud heeft op mijn vraag, dan mag hij mijn oplossing weten.
En omdat dit draadje verder geen aandacht trok tot de forumgebruikers..Ga ik ervan uit dat het niet de moeite waard is om de oplossing dan maar op het forum te zetten.
Want niemand heeft er verder last van. Dus dat is dan een persoonlijk probleem wat ik had met Lightroom.

Dus waarom zou ik die moeite doen....?

Het was wat anders geweest als er meerdere mensen er last van hadden.....En dat is niet het geval.
Kroontje



Onderwerp:

Re: Opnieuw import problemen Lr5/6

Berichtdoor philippe » di mei 19 2015 12:00 pm

Kroontje schreef:
ebt schreef:Heb wel geüpgraded kroontje maar nog niets geïmporteerd. Ben pas aankomend weekend weer thuis. Ga het dan proberen. Overigens las ik op fotografietips hier ook iets over van iemand die alleen kleine foto's kreeg na import. Groet bart

Hoor het wel ;)
philippe schreef:Welk platform is dat?

Bij mij geen probleem, allé, tot nu toe, LR6 werkt schitterend, o.a. nu de GPU erbij betrokken wordt, gaat als een GTO! :D
En dat comprimeren van de Catalog, briljant gewoon, waarom hebben ze daar niet eerder aan gedacht! :huh:
En importeren: als een vliegmachine... :prost:

Lezen ...doet wonderen ;) C:\ = Windows
kibo schreef:aanpassen in het configuratiescherm bij "automatisch afspelen" afbeeldingen van LR 5 naar LR 6

Wat denk je zelf ? Dat ik daar niet naar gekeken heb............!

Graag alleen verder iets melden als het met het register te maken heeft.....De rest is uit gesloten ;)



Kroontje, het is van in 1995 geleden dat ik nog een Win. machine gebruikt heb, en 't heeft maar 3 maanden geduurd, dan was ik weer terug bij Apple (sinds 1994).
Ik had op die C:\ niet gelet. In de apple Terminal is het de prompt $ :D
philippe

Forumlid
Berichten: 213


Contacteer:

Onderwerp:

Re: Opnieuw import problemen Lr5/6

Berichtdoor wiebeterpstra » di mei 19 2015 2:23 pm

En dan roepen anderen dat Friezen stug zijn. :wtf:
wiebeterpstra

Forumlid
Berichten: 3034


Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Opnieuw import problemen Lr5/6

Berichtdoor Cookie1397 » di mei 19 2015 3:33 pm

Zijn ze ook :wave:
Gebruikersavatar
Cookie1397

Forumlid
Berichten: 3972


Foto's bewerken toestaan: Nee


Terug naar “Computer hardware en software algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten