Lightroom 6 en updates

Deze sectie is bedoeld voor discussies en vragen over hardware en software die niet direct met fotograferen te maken heeft.

Onderwerp:

Lightroom 6 en updates

Berichtdoor Kroontje » do jul 30 2015 10:01 am

Omdat het andere draadje weer dicht is gegooid :shock:
Gaan we hier dan nog maar even verder ;)

Het blijkt dat Adobe gisteren een update heeft uit gebracht naar 6.1.1

Lees daarna dat het niet DE fix in zich heeft om de GPU van de grafische kaarten te verhelpen.
Even een link alvast...
https://blogs.adobe.com/lightroomjournal/2015/07/lightroom-6-1-1-is-now-available.html
Dit zal tevens ook de Camera Raw update zijn


EdiT:
En dan deze er ook maar bij :
[url]http://feedback.photoshop.com/photoshop_family/topics/lightroom-cc-quick-develop-very-slow-6-sec-vs-1-sec-in-lr-5-7?utm_source=notification&utm_medium=email&utm_campaign=new_comment&utm_content=reply_button&reply[id]=15625248#reply_15625248[/url]

Gr Kroontje
Kroontje



Onderwerp:

Re: Lightroom 6 en updates

Berichtdoor philippe » do jul 30 2015 12:13 pm

In de hoop de forumregels niet te overtreden, zou ik nog heel eventjes een opmerkingetje willen toevoegen over het gebruik door LR6 van het GPU geheugen (de vorige thread werd immers gesloten, no hard feelings).
De Stand Alone versie ondersteund deze, van de CC versie weet ik het niet.

Ik had de indruk dat dit GPU gebruik niet zoveel zoden aan de dijk bracht. Mijn MacPro 5,1 heeft een ATI Radeon HD 5770 met 1024MB geheugen.
Daarop zitten twee monitoren, een Apple cinema en een Eizo ColorEdge. Een monitor gebruikt ook het GPU geheugen, twee dus meer, dacht ik.
Daar er nog een PCi slot vrij was heb ik, uit nieuwsgierigheid, een tweede, identieke (refurbished), GPU bijgestoken, met als gevolg dat LR6 nu heel wat efficiënter het beeld vernieuwt. :D
Ik vermoed dat de snelheid verbetering door het GPU gebruik van LR6 is niet alleen afhankelijk van de GPU's geheugen capaciteiten maar ook afhankelijk is van de belasting van die GPU, dit is uitsluitend gebaseerd op mijn persoonlijke ondervinding...

Wat ik nu nog eens wil uitzoeken is: indien ik de twee monitoren aansluit op de tweede GPU en de eerst GPU vrij laat, of dit efficiënter zou zijn...

Trial and error...
philippe

Forumlid
Berichten: 221


Contacteer:

Onderwerp:

Re: Lightroom 6 en updates

Berichtdoor Kroontje » do jul 30 2015 12:35 pm

Over het geheugen en capciteit...
Ik draai hier een i7 3.50Ghz met 32gig.
Als Lr bevriest kom mijn processor lang niet boven de 10%
Daarnaast zit er een kaart in van 2gig GT640 dus dat lijkt mij ook voldoende ;) Heb verder in Lr niet de display op auto gezet, maar zelf gekozen.
Als ik op ander fora lees, maakt het niet uit wat er onboard zit. Win of Apple...AMD of NVIDIA
Dus lijkt mij dat er een betere update moet komen om het trage Lr op te lossen.
Kroontje



Onderwerp:

Re: Lightroom 6 en updates

Berichtdoor rbfoto.nl » do jul 30 2015 1:51 pm

Ik heb echt nergens last van met mijn macbook.
GPU-gebruik staat aan, gaat supersnel.
Groeten Ronald
Specialisatie: sportfotografie
Gebruikersavatar
rbfoto.nl

Clublid
Berichten: 5025


Locatie: Harderwijk
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Lightroom 6 en updates

Berichtdoor Kroontje » do jul 30 2015 1:58 pm

Ronald, dan heb je geluk :)
Het is wisselend..De één draait moeiteloos en een ander traag (Win en Mac)
De draadjes over deze situatie beginnen erg lang te worden.
Maar ook bij Adobe op de site wordt er geklaagd :shock:

Het is nu voor mij alleen nog de vraag...
Zit er verschil in de CC en de standalone versie, betreft CPU/GPU ondersteuning....En die vraag is nog nergens beantwoord.
Want ik kan twee dingen doen..
1) Grafische kaart om wisselen naar een GTX 900 serie (GTX serie staat wel op de Adobe page als aanbevolen)
2) CC uit proberen voor het eind van het jaar.

En 6.0 heeft goed gedraaid in het begin...Dus ik ga geen omzwaai maken naar een Mac :D Daar heb ik geen elastiek voor
Kroontje



Onderwerp:

Re: Lightroom 6 en updates

Berichtdoor rbfoto.nl » do jul 30 2015 2:34 pm

Dit heb ik erin:

Afbeelding
Groeten Ronald
Specialisatie: sportfotografie
Gebruikersavatar
rbfoto.nl

Clublid
Berichten: 5025


Locatie: Harderwijk
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Lightroom 6 en updates

Berichtdoor Jacob_O » do jul 30 2015 2:41 pm

Alhoewel het volgende artikel betrekking heeft op CS6 en CC is er allicht nog wat nuttige info te vinden m.b.t. videokaarten:

http://www.studio1productions.com/Articles/PhotoShop.htm
Jacob_O

Forumlid
Berichten: 1631


Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Lightroom 6 en updates

Berichtdoor Kroontje » do jul 30 2015 2:46 pm

rbfoto.nl schreef:Dit heb ik erin:

[ Afbeelding ]

Dank. Dan hoef ik geen andere te proberen ;)
Kroontje



Onderwerp:

Re: Lightroom 6 en updates

Berichtdoor Kroontje » do jul 30 2015 6:36 pm

Jacob_O schreef:Alhoewel het volgende artikel betrekking heeft op CS6 en CC is er allicht nog wat nuttige info te vinden m.b.t. videokaarten:

http://www.studio1productions.com/Articles/PhotoShop.htm

Een beetje oud nieuws....denk ik ;)
Omdat ze over CS6 hebben...
Maar bedankt voor het plaatsen.
Kroontje



Onderwerp:

Re: Lightroom 6 en updates

Berichtdoor Jacob_O » vr jul 31 2015 10:40 am

Maar het stukje m.b.t. de geheugenbus, 128 of bijv. 256 en het daaruit voortvloeiende prestatieverschil, lijkt me nog steeds aan de orde.
Vandaar dat ik bij mijn recent gebouwde PC gekozen hebt voor een MSI N760-2GD5/OC met een 256 bits bus.
Misschien iets om rekening mee te houden bij de eventuele aanschaf van een nieuwe graka?
Jacob_O

Forumlid
Berichten: 1631


Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Lightroom 6 en updates

Berichtdoor Michele » do aug 13 2015 12:18 am

die zogenaamde versnelling via de grafische kaart geloof ik wel..ik heb een AMD en daar doet LR 6 het niet op. Groter probleem vind ik de beroerde werking van mijn Wacom Intuos 4 sinds ik de upgrade heb geïnstalleerd. Echt een drama.... Alles ging clean en soepel tot en met 5.7.xxx en na 6.1 upgrade werkt de intuos voor geen meter meer. Ben terug naar een klassieke muis om nog te kunnen werken. En adobe en wacom tikken elkaar de bal toe.
Laatst gewijzigd door Michele op do aug 13 2015 2:47 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Choose life, drive Maserati!
www.cars-at-speed.com
Gebruikersavatar
Michele

Forumlid
Berichten: 561


Locatie: Achtuhr duh duinuh
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Lightroom 6 en updates

Berichtdoor ATOR » do aug 13 2015 1:31 am

Die Wacom problemen heb ik ook, heel vervelend. Van die rare dingen als plots niet meer kunnen rechtsklikken.
Gebruikersavatar
ATOR

Clublid
Berichten: 2838


Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Lightroom 6 en updates

Berichtdoor Kroontje » do aug 13 2015 10:11 am

Ook daar heb ik over gelezen gezien dat Wacom eind van de maand Juli een update had klaar staan.
En had ook in een Lr forum gelezen dat voor die tijd Wacom problemen zou veroorzaken....Zelf heb ik daar nooit last van gehad.
Heb in tussen wel de update gedraaid om te kijken hoe of wat.
Lr versie 5.7.1 gaat prima (deed ie eigenlijk al wel)
Lr versie 6.1.1 er nog even opgehad en geeft bij mij nog steeds het zelfde effect dat Lr even niet reageert.
En adobe en wacom tikken elkaar de bal toe.

Klopt, maar daar zitten de Grafische boeren ook bij, zoals AMD en Nvidia.

Het vreemde is dat Adobe nog steeds de zelfde systeem eisen stelt als twee jaren geleden.
Ik weet dat ze daar op het Lr forum meelezen door een paar gecertificeerde (Adobe) mensen en zei geven bij ieder probleem dat zich aanmeld als langzaam...Zet de CPU uit..en meer niet.

Ik persoonlijk wacht nu tot eind van het jaar af..wat zij gaan doen.
Kroontje



Onderwerp:

Re: Lightroom 6 en updates

Berichtdoor CaptainHook » do aug 13 2015 10:16 am

De CPU uitzetten, of de GPU uitzetten? :wink:
Uitzetten gaat in ieder geval niet, hooguit software matige (API) GPU interface disablen... :think:
CaptainHook



Onderwerp:

Re: Lightroom 6 en updates

Berichtdoor Johan v. V. » do aug 13 2015 10:31 am

Wat voor nadelen heeft het uitzetten van de GPU eigenlijk. Ik heb geen idee wat dat ding doet. :oops:
Vriendelijke groet,
Johan van Veelen


Wat Nikon- en ander spul om plaatjes mee te schieten.
Gebruikersavatar
Johan v. V.

Clublid
Berichten: 3615


Locatie: Amersfoort
Foto's bewerken toestaan: Ja


Terug naar “Computer hardware en software algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten