Pagina 1 van 1

Capture NX-D of View NX-i

Geplaatst: zo nov 10 2019 11:47 am
door PietLeo01
Hallo Allemaal,

Is het mogelijk om met Capture NX D of View NX-i, een afbeelding van een kleinbeeld z/w negatief om te zetten naar een positief beeld.
Ik heb namelijk met een macro objectief een paar proef foto's gemaakt van z/w negatieven en wil deze nu omzetten naar een positief beeld.

Ben van oorsprong een analoge fotograaf die nu probeert zijn digitale kennis op te krikken, heb nog teveel negatieven en het is zonde om sommige niet meer te gebruiken in dit digitale tijdperk.
Je moet na je pensionering toch wat doen, met al dat materiaal. Zonde om niet meer te gebruiken.

Groeten, Piet Leo

Re: Capture NX-D of View NX-i

Geplaatst: zo nov 10 2019 7:44 pm
door henkk
Ja met Capture NX-D kun je de weergave van positief naar negatief zetten. In het histogram bij Niveau's en Curves moet je de lijn, die normaal van linksonder naar rechtsboven loopt, omzetten naar van linksboven naar rechtsonder. Elk van beide uiteinden van de lijn verslepen naar het andere einde (van onder naar boven resp. van boven naar onder).
Groet, Henk

Re: Capture NX-D of View NX-i

Geplaatst: zo nov 10 2019 7:46 pm
door henkk
PS welkom op het forum. Veel plezier met onze hobby en geniet van je pensioen.

Re: Capture NX-D of View NX-i

Geplaatst: zo nov 10 2019 11:02 pm
door PietLeo01
Hallo Henk,

Ik heb dat geprobeerd het slepen met de lijnen in het histogram, maar het lukte nog niet. Maar ik zal je advies opvolgen, om het bij niveau's en curves te doen.

gr. Piet Leo

Re: Capture NX-D of View NX-i

Geplaatst: di nov 12 2019 4:01 pm
door JohanRimmelzwaan
Zojuist view-nxi geplaatst op mijn laptop. Maar op het volledige scherm staat bij elke foto onderaan een schermpje met de cijfers 1 t/m 9 en daarnaast 5 sterretjes. Hoe krijg ik dit schermpje weg tijdens het presenteren? Benieuwd naar de oplossing. Johan Rimmelzwaan