Snapbridge niet meer nodig voor locatiegegevens

Deze sectie is bedoeld voor discussies en vragen over hardware en software die niet direct met fotograferen te maken heeft.

Onderwerp:

Snapbridge niet meer nodig voor locatiegegevens

Berichtdoor henkk » wo feb 05 2020 6:16 pm

Mijn vermoeden dat mijn android telefoon ook zonder Snapbridge te starten de locatiegegevens doorgeeft aan mijn camera, blijkt juist. Ik hoef alleen maar op beide apparaten Bluetooth aan te zetten (nadat ze ooit al waren gepaard) en de locatiegegevens komen prima in de Exif te staan.
Scheelt weer een handeling.
Voor afstandsbediende fotografie heb ik wel Snapbridge nodig met de wifi-verbinding.

Ben benieuwd of dit ook werkt als je helemaal geen Snapbridge op de telefoon hebt staan. Ik kan het natuurlijk verwijderen maar waarom zou ik (en dan kan ik geen afstandsbediende fotografie meer doen).

Groet, Henk.
dan maar geen D900 FX meer afwachten
henkk

Moderator
Berichten: 3425


Locatie: Zuidwest Veluwe 37+ NAP
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Snapbridge niet meer nodig voor locatiegegevens

Berichtdoor Richard » wo feb 05 2020 10:10 pm

Bedankt voor de tip Henk!

Als we met de Z7 op pad gaan zal ik dat eens testen. De afstandbediening is inderdaad handig om bijvoorbeeld een "selfie" groepsfoto te maken. :wink:
Groeten,

Richard
Gebruikersavatar
Richard

Serverbeheerder
Berichten: 2658


Locatie: Westfriesland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Snapbridge niet meer nodig voor locatiegegevens

Berichtdoor Oktay » do feb 06 2020 5:31 pm

Hoi Henk,

Vraagje, hoe kan ik in mijn exif bestand zien of de locatiegegevens erin zijn verwerkt? Ik ben laatst ook weggeweest en ben benieuwd of hiervan iets is vastgelegd.
Oktay

Forumlid
Berichten: 96


Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Snapbridge niet meer nodig voor locatiegegevens

Berichtdoor Richard » do feb 06 2020 7:41 pm

Z7 zet deze GPS gegevens in de Exif, getallen door puntjes vervangen om de exacte positie te verbergen:

GPSAltitude 0 m Above Sea Level
GPSAltitudeRef Below Sea Level
GPSDateStamp 2019:09:13
GPSDateTime 2019:09:13 16:04:33.19Z
GPSLatitude 52 deg ..' ....." N
GPSLatitudeRef North
GPSLongitude 4 deg ..' ....." E
GPSLongitudeRef East
GPSMapDatum WGS-84
GPSPosition 52 deg ..' ....." N, 4 deg ..' ....." E
GPSSatellites 00
GPSTimeStamp 16:04:33.19
GPSVersionID 2.3.0.0
Groeten,

Richard
Gebruikersavatar
Richard

Serverbeheerder
Berichten: 2658


Locatie: Westfriesland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Snapbridge niet meer nodig voor locatiegegevens

Berichtdoor rgv » do feb 06 2020 8:20 pm

ook bij de d850 ?
rgv

Clublid
Berichten: 117


Locatie: Culemborg
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Snapbridge niet meer nodig voor locatiegegevens

Berichtdoor Richard » do feb 06 2020 8:36 pm

Die heb ik niet. :wink:
Groeten,

Richard
Gebruikersavatar
Richard

Serverbeheerder
Berichten: 2658


Locatie: Westfriesland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Snapbridge niet meer nodig voor locatiegegevens

Berichtdoor w.wind » do feb 06 2020 8:40 pm

Henk werkt met de D850
Met vriendelijke groeten,
Wim van der Wind


D850, Df, Nikon lenzen, Sirui statief
Gebruikersavatar
w.wind

Moderator
Berichten: 1310


Locatie: Stolwijk
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Snapbridge niet meer nodig voor locatiegegevens

Berichtdoor henkk » vr feb 07 2020 12:23 am

Je kunt het in bijv. VNX-i zien of PSE. Zo veel details als hierboven zie ik overigens niet, alleen de coordinaten zelf.
Het ziet er net zo uit als bij een d700 met aparte gps-unit.
dan maar geen D900 FX meer afwachten
henkk

Moderator
Berichten: 3425


Locatie: Zuidwest Veluwe 37+ NAP
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Snapbridge niet meer nodig voor locatiegegevens

Berichtdoor madpatrick » zo feb 16 2020 10:49 am

Ik moet ten aller tijden Snapbridge aanzetten om verbinding (bluetooth) te krijgen met mijn telefoon.
Kan het zijn dat dit niet werkt met een Iphone ? of met mijn D7500 camera ?

Ik kan namelijk geen losse bluetooth verbinding maken met met mij camera zonder Snapbridge
madpatrick

Forumlid
Berichten: 3


Ervaringsniveau: **
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Snapbridge niet meer nodig voor locatiegegevens

Berichtdoor henkk » zo feb 16 2020 1:52 pm

Op mijn Android staat mijn camera in het lijstje 'gekoppelde apparaten' in het bluetooth-menu.
Als ze elkaar niet onmiddellijk vanzelf vinden, helpt het om op de camera-aanduiding in het lijstje te tippen; dan gaat de telefoon opnieuw op zoek.
dan maar geen D900 FX meer afwachten
henkk

Moderator
Berichten: 3425


Locatie: Zuidwest Veluwe 37+ NAP
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:


Terug naar “Computer hardware en software algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: henkk, Jan van Beek, wadwandelaar en 4 gasten