Pagina 1 van 1

Snapbridge 2

Geplaatst: vr dec 01 2017 10:44 am
door ATOR
Snapbridge heeft een update gekregen.

Je kunt nu via de app instellingen op je camera veranderen:
- Exposure mode (P/S/A/M)
- Shutter speed
- Aperture value
- Exposure compensation
- ISO sensitivity
- White balance

Andere verbeteringen volgens Nikon: de verbinding is stabieler, je kunt de precisie van de GPS instellen en het downloaden van foto's is sneller.

bron

Na tien minuten spelen:
- Verbinding maken gaat goed en duurt meestal 10 maar soms 50 seconden, dat je elke keer op OK moet klikken om wi-fi aan te zetten vind ik onnodig.
- Je kunt alleen jpg foto's van de camera bekijken en (automatisch) downloaden, raw foto's worden niet ondersteund.
- Witbalans in Kelvin wordt niet ondersteund dus springt de camera elke keer naar auto WB en moet ik hem na Snapbridge gebruik weer terugzetten naar Kelvin.
- Als je zoals ik alleen in raw schiet dan is de app alleen bruikbaar als LiveView remote maar dat werkt nu je camera-instellingen kunt veranderen een stuk handiger dan bij de oude versie.


Er is nog wat werk aan de winkel maar gelukkig: "Nikon will continue to enhance the app's usability and strengthen its functions in order to provide users with increasingly rich imaging experiences well into the future."

Re: Snapbridge 2

Geplaatst: vr dec 01 2017 12:12 pm
door henkk
Bleef hier ook hangen maar je moet gewoon de 1e keer koppelen overslaan/wegswipen. Daarna koppelt hij weer als vanouds maar nu met de nieuwe functies.
Zal alleen werken als je versie 1 al gekoppeld had denk ik.
Gr. Henk
[edit: in de tussentijd is het bericht waar ik op reageerde, veranderd]

Re: Snapbridge 2

Geplaatst: vr dec 01 2017 12:28 pm
door ATOR
Net als jij kwam ik er achter dat je het opnieuw willen pairen van Snapbridge v2 moet overslaan als je v1 al gepaired hebt. Goed dat je het nog even meldt want we zullen vast niet de enigen zijn die daar tegenaan lopen.