MO juni 2024, Beoordelen foto's "Zomer”

Fotografie maandopdracht. Per september 2011 is deze foto opdracht overgegaan in de NCN Foto opdracht.

Welke fotograaf heeft de beste of mooiste foto bij het thema 'Zomer' gemaakt?

Peiling loopt tot zo jul 21 2024 12:05 pm

wim hoppenbrouwers
1
3%
Tony D
3
10%
MarcoEos70D
6
21%
HeleenJanssenvanLoon
3
10%
Hester
1
3%
ErikReijnders
1
3%
René S64
2
7%
LosGoud
1
3%
josti
2
7%
Karina2
7
24%
Ronald53
2
7%
 
Totaal aantal stemmen: 29

Onderwerp:

MO juni 2024, Beoordelen foto's "Zomer”

Berichtdoor josti » ma jul 01 2024 12:05 pm

Dag allemaal,

Het thema van juni 2024 was 'Zomer'. Karina2 die de opdracht bedacht, had een wat breder thema voor ogen dan alleen de zon of zonnig. Gelukkig maar want de afgelopen maand juni sloot naadloos aan bij de zes natte maanden daarvoor. Het duurde tot de laatste periode van de maand dat de zon deze maand nog een zomers accent gaf. Er zijn deze maand elf inzendingen binnengekomen en bij alle foto's was de exif eenvoudig te vinden. De foto's voldoen allemaal aan de voorwaarden en ze doen dus alle elf mee in de poll om de eretitel 'foto van de maand'. Alle deelnemers weer hartelijk dank voor jullie inspanning, creativiteit en enthousiasme :thumbup:. De poll staat hierboven weer klaar om in te vullen. De foto's zijn te zien door op de link (verderop in dit bericht) te klikken. Bekijk en beoordeel de foto's. Aan jou de taak om de mooiste of beste te kiezen uit de elf foto's.
Breng je stem uit op de foto van jouw voorkeur. Je mag je stem zoals altijd motiveren, niet verplicht maar leuk en leerzaam voor de makers van de foto's.
Je kunt je stem uitbrengen tot en met 21 juli 2024 ongeveer 12.00 uur.
De ingezonden foto's voor het thema "Zomer" vind je hier.
De winnende foto's van 2024 worden na afloop van de polls in dit draadje getoond.
De foto's die de maandopdrachten van 2017 tot en met 2023 hebben gewonnen, vind je via deze links: 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 en 2023
En tenslotte vind je in dit draadje de foto's die gekozen zijn als foto van het jaar van de maandopdrachten van afgelopen jaren (2015 en verder).

Groet, Jos
Meer foto's zien? Klik hier, daar of op www.joswerkhoven.nl
josti

Maandopdrachten
Berichten: 2945


Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: MO juni 2024, Beoordelen foto's "Zomer”

Berichtdoor ErikReijnders » ma jul 01 2024 8:18 pm

er zijn ook nu weer diverse heel mooie foto's ingestuurd. het maakt het stemmen er niet gemakkelijker op. het geringe aantal deelnemers naakt het dan weer wat gemakkelijker. mijn keuze ging uiteindelijk naar de vakantie voorbereidingen van Karina2 Ook de reiger die daar zo fraai in de zon staat op te warmen had het voor mij kunnen worden. of het toch elke keer weer verassende 3D beeld van de hyena's . Had eerst een foto gemaakt in de tuin van de restanten na een dagje kleinkinden, uiteindelijk aan de kant gegooid als zijnde te rommelig.
Nikon Coolpix a1000 Nikon D800, www.erikreijnders.nl
Gebruikersavatar
ErikReijnders

Clublid
Berichten: 118


Locatie: Heemskerk
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: MO juni 2024, Beoordelen foto's "Zomer”

Berichtdoor LosGoud » di jul 02 2024 9:29 am

Mijn stem was al gegaan naar Wim. Prachtig zomers plaatje in vele dimensies!
Groeten van Ben
Mijn Foto's
Gebruikersavatar
LosGoud

Forumlid
Berichten: 227


Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: MO juni 2024, Beoordelen foto's "Zomer”

Berichtdoor Karina2 » wo jul 03 2024 2:16 pm

ErikReijnders schreef:er zijn ook nu weer diverse heel mooie foto's ingestuurd. het maakt het stemmen er niet gemakkelijker op. het geringe aantal deelnemers naakt het dan weer wat gemakkelijker. mijn keuze ging uiteindelijk naar de vakantie voorbereidingen van Karina2 Ook de reiger die daar zo fraai in de zon staat op te warmen had het voor mij kunnen worden. of het toch elke keer weer verassende 3D beeld van de hyena's ...


Wat een grappig toeval, want ik had voor jouw foto gekozen, Erik. Dit, omdat ik er direct het gevoel van zomer bij kreeg, door het uitnodigend openstaande hek dat behalve naar het gebouw zelf ook naar de mooie blauwe lucht met schapenwolkjes leidt. Frankrijk herkende ik er direct in, een land waar ik graag mijn zomervakantie doorbreng.
Ook deel ik de opmerking over de dierenfoto's. Erg leuk dat deze er tussen zitten. Bij beide foto's zie je dat de dieren genieten. Bij de hyena's van Wim vond ik nog een extra dimensie in het grote contrast zitten tussen de 'zachte, lieflijke' uitstraling van deze dieren op de foto die we meestal veel vaker met agressief en vijandig associëren.

De foto van Ton(y) krijgt wat mij betreft sowieso punten voor lef. Een met regen gevuld beeld plaatsen voor zomer, terwijl de zomer zo wel gestart is. Daarnaast vind ik het vorm/lichtspel in deze foto mooi: de langgerekte vormen van de bomen die afgewisseld worden met lichtbanen waarin zich cirkels van de regendruppels bevinden. In die zin is dit beeld ook een beeld met mooie contrasten in diverse dimensies.

Klaprozen, ik ben er gek op en associeer ik ook zeker met de zomer. Wat ik een beetje jammer vind in dit beeld is, dat de scherpte vooral op het paarse bloemetje vooraan tussen de klaprozen lijkt te liggen en daarmee meer op die bloem dan op de klaprozen zelf (of ze bewogen misschien meer in de wind waardoor ze minder scherp ogen). Dit kan natuurlijk bewust een eigen keuze zijn en blijft daarmee ook zeker een mooi beeld, maar werd het daarom voor mij net niet.

Het zomerkoninkje vind ik leuk gevonden, dat geldt ook voor de vondst van Hester met licht/schaduwspel. Bij het zomerkoninkje oogt op mijn scherm het omringende groen/geel nogal fel en concurreert het met het zomerkoninkje. De foto had voor mij nog net wat meer aan kracht gewonnen als het omringende groen/geel wat getemperd zou zijn geweest. Bij de judaspenning ben ik benieuwd wat een iets ander standpunt of moment had gedaan met de schaduwvormen. Als die daardoor wat ranker zouden worden of net iets anders zouden vallen, had dat denk ik voor mij een iets mooiere of evenwichtigere balans qua vormen en verhouding licht/schaduw opgeleverd.

De cactusbloem zondermeer een prachtige bloem, mooi zonnig geel en ook hier weer een leuk contrast met de prachtige bloem versus de scherpe naalden van de cactus zelf.
De zonnig gele trommelstokjes van Jos(ti) vormen een opmars naar de zomer. Dit beeld oogt voor mij vooral als een zonnig kunstwerk, maar ik had minder een gevoel van zomer, misschien omdat het voor mij vrij statisch overkomt en ik hier iets van dynamiek mis.
Die dynamiek vind ik wel terug in het beeld van Ronald, daar voel ik de loopbeweging van mens en dier. Prima beeld met fijne evenwichtige compositie.
Karina2

Bladredactie
Berichten: 1644


Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: MO juni 2024, Beoordelen foto's "Zomer”

Berichtdoor gvdnberg » di jul 16 2024 8:44 pm

Een mooie serie interpretatie van het onderwerp ZOMER. Bij zomer denk ik aan vakantie, zon, op reis gaan, en alle voorpret daarbij, vandaar dat mijn keuze Karin’s beeld is geworden. In haar foto zie ik eigenlijk alles waaraan je zou kunnen denken bij het woord ZOMER.
Met vriendelijke groet,

Gert van den Berg,
Actieve Nikon gebruiker met The difference maker, mooi glas en nog wat spullen. Vraag even een nefje als je mijn foto's wilt verbeteren. Al mijn foto's zijn gehost op Flickr
Gebruikersavatar
gvdnberg

Clublid
Berichten: 3168


Locatie: Tilburg
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:


Terug naar “Maandopdracht”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten