[Flevoland] [Overig] Bataviawerf

Alleen de redactie kan locaties plaatsen. Reageren in topics kan wel.
Stuur locaties in per email naar fotolocaties@nikon-club-nederland.nl

Onderwerp:

[Flevoland] [Overig] Bataviawerf

Berichtdoor MarileenK » zo jan 23 2011 8:33 pm

[Flevoland] [Overig] Bataviawerf
Door: Marileenk

Adres of GPS coördinaten
Oostvaardersdijk 01-09 (Navigatie: Bataviaplein 2)
8242 PA Lelystad

Hoe kom je er?
Indien je met de auto komt kun je het beste parkeren in de VOC garage (Bataviaplein 60, 8242 PN, Lelystad). Met het OV kun je de bus nemen vanaf NS-station Lelystad: naar Batavia Stad en de Bataviawerf: lijn F van Connexxion. Voor meer informatie zie: http://www.bataviawerf.nl/adres-en-route.html

Wat is er te doen?
De Bataviawerf is een scheepswerf waarbij het VOC-retourschip Batavia aangemeerd ligt welke je van binnen kunt bekijken. Daarnaast is het mogelijk het scheepsbouwproject De 7 Provinciën te beklimmen en bekijken. Er bevinden zich ook verschillende werkplaatsen op het terrein: de beeldsnijderij, de smederij, de tuigerij. Naast een hoop mogelijkheden om te fotograferen kun je hier ook wat leren over het verleden.

Specifieke Tips
Winkelen in Bataviastad.

Interessante links
http://www.bataviawerf.nl/
http://www.bataviastad.nl/nl

Foto’s
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
MarileenK

Clublid
Berichten: 853


Locatie: Houten
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: [Flevoland] [Overig] Bataviawerf

Berichtdoor gewoon peter » za mar 19 2011 11:35 pm

Marileen, ik richt me maar tot jou. De Bataviawerf is schitterend! Heren fotografen, ga daar heerlijk rondsnuffelen en geef je vrouw of vriendin een credit card mee en laat haar lekker shoppen in de outlet. Loop naar de Houtribsluizen, iets verder door en bewonder de hurkende (poepende in de volksmond) man op de strekdam. Voor de details loop weer over de dijk terug naar dat schitterende stuk architectonische pand met daarvoor die prachtige haven met een heel groot aanbod van de bruine vloot. Ben je nog niet moe, loop dan nog verder en aanschouw het Wortman gemaal, 1 van de eerste grote pompen om de polder "leeg" te zuigen, bewonder het oudste poldergebied van Lelystad-haven en proef daar nog wat van de pioniersgeest uit de jaren 50 en 60. Ben je daarna nog niet moe, dan de Knardijk op en maak een prachtige wandeling door de reeds eerder genoemde OVP. Met bezoekerscentrum!! En heb (met vrouw of vriendin) een prachtige dag en ziet zij er weer als nieuw uit.
groet, peter
gewoon peter




Terug naar “NCN Fotolocaties”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast