Film bewerken D7000

Deze sectie is bedoeld voor vragen en discussies betreffende het filmen met Nikon digitale spiegelreflex camera's.

Onderwerp:

Film bewerken D7000

Berichtdoor Kaaaren » zo jun 03 2012 12:36 pm

hallo allemaal,

Gister heb ik een hele berg film materiaal opgenomen, dat wil ik nu graag gaan bewerken in premiere.
het probleem waar ik tegen aan loop is dat het beeld schokkerig is in de voorvertoning van premiere
wanneer ik de filmpjes afspeel op de computer is er geen probleem.

Weet iemand hoe ik dit kan voorkomen?

Alvast bedankt!
Gebruikersavatar
Kaaaren

Forumlid
Berichten: 75


Locatie: waalre
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Film bewerken D7000

Berichtdoor plincky » zo jun 03 2012 1:11 pm

ALs je een filmpje afmaakt in premiere is het dan nog steeds? Kan zijn dat je computer moeite heeft met het renderren in Premiere.
Maakt je vaker video's in dat programma? en wat voor videokaart heb je in je pc?
Gebruikersavatar
plincky

Forumlid
Berichten: 2361


Locatie: Nijkerk
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Film bewerken D7000

Berichtdoor Kaaaren » zo jun 03 2012 3:46 pm

Ja heb het al vaak gedaan maar met lage kwaliteit film, dan gaat het wel goed.

denk dat het na het renderen ook wel goed komt. maar het is lastig film bewerken als je de beelden niet goed kunt bekijken.
Gebruikersavatar
Kaaaren

Forumlid
Berichten: 75


Locatie: waalre
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Film bewerken D7000

Berichtdoor plincky » zo jun 03 2012 3:57 pm

Dan denk ik dat je pc echt het probleem is. Videobewerking kost klauwen met geheugen.
Ik heb 8Gb intern en een gamervideokaart met 1 gb. dual core 3.2 ghz cpu en mijn pc heeft ook nog moeite met lange filmpjes. (werk met pinnacle studio 15)
Als je een standaard computer hebt dan kom je echt in de problemen. Ook als je een lange film maakt heb je grote kans dat hij bij het einde (renderen van complete film) nog fouten gaat maken of vast loopt.
Wil je echt goed videobewerken heb je een monster computer nodig ben ik bang.
Wel leuk al die HD film kwaliteit alleen alle randapperatuur moet vaak ook aan zeer hoge eisen voldoen.
Gebruikersavatar
plincky

Forumlid
Berichten: 2361


Locatie: Nijkerk
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Film bewerken D7000

Berichtdoor Mde » wo jun 20 2012 8:01 pm

Je kan in premiere je voorkeuren vanvoorvertonen (rechtervenster) aanpassen> er gaat dan minder PC power naar de beeldkwaliteit van je video ( tijdens montage). De Montage gaat dan makkelijker omdat je timing beter klopt.
Mde

Forumlid
Berichten: 48



Onderwerp:

Re: Film bewerken D7000

Berichtdoor royvandenheuvel » vr dec 28 2012 12:40 pm

De montage zal wellicht wel af zijn, maar voor volgende projecten. Je moet de extensie van je video's veranderen van *.mov naar *.mpg. Op een of andere manier werkt de quicktime decoder in premiere een stuk trager. Met deze oplossing draait het weer als een zonnetje! In Adobe Bridge kun je met 'batch rename' al je bestanden in een keer hernoemen.

Zie ook: http://helpx.adobe.com/premiere-pro/kb/ ... yback.html
royvandenheuvel

Forumlid
Berichten: 1


Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Film bewerken D7000

Berichtdoor whoami » do jan 03 2013 3:55 pm

is al eerder genoemd
1) je preview settings
2) mocht je een 2de schijf in je pc hebben. Kijk dan ook naar je 'scratch disk' instellingen in premiere (ook voor photoshop)
whoami

Clublid
Berichten: 588


Locatie: Alphen aan den Rijn
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Ja


Terug naar “Filmen met een Nikon DSLR”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten