Tekst niet meer te zien in foto bij movie editor

Deze sectie is bedoeld voor vragen en discussies betreffende het filmen met Nikon digitale spiegelreflex camera's.

Onderwerp:

Tekst niet meer te zien in foto bij movie editor

Berichtdoor quukske » wo apr 03 2013 2:42 pm

Afgelopen weekend heb ik met mijn D3100 filmpjes gemaakt van 3 meiden tijdens hun paardrijwedstrijd.

Van alle 3 de meiden wilde ik apart een filmpje make van hun kunsten. Het filmpje is redelijk makkelijk in elkaar te zetten.
Voor de eerste paar seconde gebruik ik een foto waar ik tekst op heb gezet (datum, hoe ze heten, etc) en als nieuw bestand opgeslagen. Dit heb ik met een ander programma gedaan.
De foto en het filmpje heb ik achter elkaar gezet en een achtergrondmuziekje af laten spelen. Vervolgens opgeslagen, klaar is kees, no problemo met de eerste 2 filmpjes.

Voor de laatste heb ik dus ook zo'n beginfoto met tekst gemaakt. Deze tekst is in het foto overzicht van ViewNX gewoon te zien maar zodra ik de foto in de movie editor oproep is de foto alleen zonder tekst te zien.
Ik heb van de foto een kopie gemaakt in de hoop dat dit bestand wel goed weergegeven wordt maar helaas. Vervolgens een andere foto gebruikt om dezelfde tekst in toe te voegen maar ook dit wordt als foto zonder tekst in movie editor weergegeven.

Iemand enig idee wat ik hier verkeerd doe? Het gekke is dat het me de eerste filmpjes in 1x gelukt is en ik (naar eigen weten) bij het bewerken van de 3e foto niets anders heb gedaan.
quukske

Forumlid
Berichten: 22Onderwerp:

Re: Tekst niet meer te zien in foto bij movie editor

Berichtdoor yzf1kr » wo apr 03 2013 2:48 pm

Wat probeer je in te plakken, een NEF, of een geexporteerde JPG?
yzf1kr

Forumlid
Berichten: 2112


Locatie: Uttendorf (AT)
Ervaringsniveau: *

Onderwerp:

Re: Tekst niet meer te zien in foto bij movie editor

Berichtdoor quukske » wo apr 03 2013 11:08 pm

De foto's zijn in eerste instantie al als jpg gemaakt is en is ook weer na bewerking als jpg opgeslagen. Het enige verschil wat ik kan zien is dat het dat de bewerkingen opgeslagen zijn met jpg in kleine letters en het origineel met hoofdletters.
Ik neem aan dat hoofletters/kleine letters jpg het probleem niet zal zijn aangezien ik de 2 andere bewerkte foto's wel kon gebruiken.
quukske

Forumlid
Berichten: 22Onderwerp:

Re: Tekst niet meer te zien in foto bij movie editor

Berichtdoor Léon Obers » do apr 04 2013 2:14 am

Misschien correspondeert de resolutie van de foto niet met die van de film??
Ik doe niks met Movie Editor, maar ik zou me kunnen voorstellen dat als de foto veel te groot is, de helft buiten het beeld valt van de film.
Vriendelijke groet, Léon Obers
Gebruikersavatar
Léon Obers

Forumlid
Berichten: 14887


Locatie: Eindhoven
Ervaringsniveau: *****

Onderwerp:

Re: Tekst niet meer te zien in foto bij movie editor

Berichtdoor quukske » di apr 30 2013 11:22 pm

De resolutie van de foto is hetzelfde als bij de eerder gemaakt filmpjes.
Na het een tijdje te hebben laten zitten voor wat het is heb ik de foto opnieuw uit de camera gehaald, niets aan bewerkt behalve de tekst op de foto gezet. Maar weer opnieuw, tekst niet te zien bij het maken van het filmpje. Niet in de bron, niet bij het afspeelvoorbeeld. Uiteindelijk maar besloten om het zo te houden want andere opties wist ik echt niet meer en het filmpje opgeslagen.

Na het filmpje opgeslagen te hebben, heb ik het terug het terug gekeken. En warempel! De tekst was nu plots wel te zien!

Wat het probleem nu is geweest weet ik nog steeds niet. Zou kunnen zijn dat ie de tekst van het andere programma niet herkent heb ik me nog bedacht maar dan zou de tekst op de 2 andere foto's ook niet te zien moeten zijn want die zijn op dezelfde manier bewerkt.

Anyway, het is gelukt zoals ik het wilde. Als iemand anders tegen hetzelfde probleem aanloopt, Sla eerst eens het in elkaar gezette filmpje op. Mogelijk is het probleem al opgelost voordat je allerlei kunstgrepen uitvoert die tot niets leiden.
quukske

Forumlid
Berichten: 22
Terug naar “Filmen met een Nikon DSLR”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten