NIKKOR bestaat 90 jaar

Discussies over ons favoriete merk

Onderwerp:

NIKKOR bestaat 90 jaar

Berichtdoor Tony D » do nov 16 2023 3:47 pm

Afbeelding

Uit het persbericht van NIkon

  Nikon heeft een rijke, 90 jaar lange geschiedenis met NIKKOR en heeft de objectieven al die jaren steeds weten te verfijnen. Nikon blijft zich inzetten voor de beeldcultuur om zo de mogelijkheden voor expressie door het maken van beelden, te vergroten.

  De merknaam NIKKOR
  NIKKOR werd officieel geïntroduceerd in 1932 toen Nikon (toen nog Nippon Kogaku K.K.) het handelsmerk NIKKOR registreerde. Een jaar later, in 1933, werd de eerste zending van de Aero-Nikkor-objectieven voor luchtfotografie geleverd. Nikon is uniek omdat het een van de weinige fabrikanten ter wereld is waarbij het productieproces begint bij de productie van optisch glas. Het voortdurende streven naar perfectie is de basis geweest voor de uitzonderlijke optische prestaties van de NIKKOR-objectieven. In de loop der jaren is NIKKOR, door voortdurend objectieven te ontwikkelen met de allernieuwste optische technologieën, uitgegroeid tot een wereldwijd erkend merk dat bekend staat om haar hoogwaardige objectieven.

  NIKKOR is altijd voorloper geweest op het gebied van innovatie. De NIKKOR P.C 8.5cm f/2, uitgebracht in 1948, stond in het wereldberoemde tijdschrift LIFE, wat een boost gaf aan NIKKOR’s naamsbekendheid en waarmee de "Made in Japan"-kwaliteit werd gevestigd. In 1963 was de Zoom-NIKKOR Auto 43-86mm f/3.5 het eerste standaardzoomobjectief. In 2019 werd het NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct-objectief, dat wordt beschouwd als het boegbeeld onder de NIKKOR Z-objectieven, erkend als het meest lichtsterke objectief in de geschiedenis van Nikon, met een diafragma van f/0.95. Het zijn allemaal objectieven die hebben bewezen dat Nikon zich inzet voor het bieden van uniek en hoogwaardig glas dat gebruikers in staat stelt hun creatieve visie tot uiting te brengen.

  Een ander bewijs van de superieure optische prestaties en betrouwbaarheid van NIKKOR-objectieven is hun belangrijke rol bij de ruimtemissies van NASA. In 1971 werden de Nikon Photomic FTN (NASA-specificaties) en NIKKOR-objectieven gebruikt tijdens de Apollo 15-missie. In 2009 werden de D3S en AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED-objectieven besteld om activiteiten in het internationale ruimtestation (ISS) vast te leggen. Nikon blijft tot op heden een rol spelen in de ruimtemissies van NASA door regelmatig camera's en objectieven te leveren. Dit draagt bij aan de continue vooruitgang van Nikon’s optische technologieën en de verbeterde kwaliteit van fotografie en onderzoek in de ruimte.

  In 2018 gebruikte Nikon haar kennis en expertise om het Z-vattingsysteem te lanceren. Dit systeem bestaat uit systeemcamera's met een nieuwe vatting met een grotere diameter en heeft daarvoor compatibele NIKKOR Z-objectieven en accessoires. De NIKKOR Z-objectieven zijn ontworpen voor een nieuwe generatie optische prestaties. Dankzij de combinatie van de grotere Z-vatting met een binnendiameter van 55 mm en een korte flensafstand van 16 mm ontstaan een grotere ontwerpflexibiliteit en nieuwe mogelijkheden voor beeldmakers.

Ton
Nikon Z6ii, Z 24-120/4 S, 70-300 VR met FTZii, SB700; http://www.photony.nl en medewerker bladredactie
Gebruikersavatar
Tony D

Moderator
Berichten: 2607


Locatie: Vlaardingen
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Terug naar “Nikon”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten