Wisseling van de wacht in het forumbeheer

Plaats hier je vragen en opmerkingen over dit forum.

Onderwerp:

Wisseling van de wacht in het forumbeheer

Berichtdoor voorhammr » wo mar 22 2017 9:46 pm

In de afgelopen periode is er goed overleg geweest binnen het forum moderator en beheerteam. Uit deze gesprekken is gekomen dat zowel Peter Wennink als Ed Schouten na velen jaren goed werk te hebben verricht hun rol als forumbeheerders graag aan anderen willen overdragen. Chris (Highlander) heeft aangegeven de rol van Peter als forumbeheerder over te willen nemen, Robert (Erpeewee) zal indien nodig assisteren of wanneer Chris even afwezig is de honneurs waarnemen. We hebben er in de nieuwe indeling voor gekozen om verder te gaan met één forumbeheerder.

We willen vanuit het bestuur Peter en Ed nogmaals bedanken voor hun jarenlange bijdrage aan de club. Door hun inspanningen en energie is het forum zo groot geworden zoals het nu is.

Peter en Chris hebben hieronder een eigen stukje tekst geschreven waarin Peter afscheid neemt en Chris zich even voorstelt en de taken van een forumbeheerder uitlegt.
Er is in samenwerking tussen Ed en het Bestuur een tekst opgesteld welke tevens hieronder is geplaatst.

=============================Ed Schouten========================================

Wisseling van de wacht bij het moderator team. In het team van moderators en forumbeheer werken een aantal mensen al wat langer en zij maakten daarbij de aanpassing van de regels binnen de vereniging mee. Waar eerst werd gemodereerd volgens algemene regels van goed fatsoen, komen daar toch wat meer regels bij om in de pas te blijven lopen met de regels van de vereniging en de bijstellingen die daarvan het gevolg zijn.
Daardoor is het wenselijk om met regelmaat te toetsen of de juiste persoon nog op de juiste plaats aan het werk is. En dat geldt natuurlijk van twee kanten, niet alleen vanuit de vereniging, maar vooral ook vanuit de betreffende vrijwilliger(s).

In de recente gesprekken is daarbij aan het licht gekomen dat Ed Schouten te weinig voldoening haalde uit zijn taak als forumbeheerder. Na gesprekken heeft Ed besloten dat hij zijn taak overdraagt en afscheid neemt van de moderator groep. Ed heeft een flink aantal jaren deel uit gemaakt van de moderatoren en vindt daar, mede door zijn intensieve baan, geen goede balans meer tussen vrije tijd en taken voor de vereniging.
Langs deze weg bedanken wij Ed voor zijn inzet en bijdragen aan een goed lopend forum. Wij hopen dat Ed nog lang actief lid van de vereniging zal blijven, waar we hem kennen als een enthousiaste fotograaf.

Namens Ed Schouten en Het Bestuur

P.S. Ed zijn forumnaam is op zijn verzoek gewijzigd in: Cookie1397
=============================Peter Wennink========================================
Beste fotovrienden.

Aan alles komt een einde, sinds 2011 ben ik lid van Nikon Club Nederland. Na ruim 5 jaar doe ik een stap terug en stop ik als forumbeheerder. Ik merk aan mezelf dat het mij de afgelopen periode steeds meer moeite kost om de energie nog op te brengen. De laatste grote wijziging van het forum ligt inmiddels achter ons, alhoewel er nog wat kleine aanpassingen op de rol staan. Een forum is echter steeds in ontwikkeling en vraagt om mensen die de passie hebben om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Als deze passie minder begint te worden dan is het beter het stokje over te dragen aan een nieuwe generatie. Het is niet altijd van een leien dakje gegaan. Achter de schermen hebben we als team soms maatregelen moeten nemen in het algemeen belang. Niet iedereen zal het altijd eens zijn geweest met de keuzes die het moderatoren team heeft moeten maken. Maar het heeft mij ook veel vriendschap opgeleverd. Ik heb veel mensen leren kennen. Forumbeheer is met een lach en een traan. Je kunt niet iedereen tevreden houden. De lach heeft altijd overheerst, gelukkig maar.

Ik hecht waarde aan een forum waar een ieder zich thuis voelt. Van de professional tot aan de beginnende amateur. Een forum dat laagdrempelig en zelfregulerend is. Ik heb gepoogd hieraan mijn bijdrage te leveren. Een forum is (grotendeels) anoniem. Velen gebruiken een nickname die gerelateerd is aan hun eigen naam.
Ik juich dat toe, je eigen persoonlijkheid zichtbaar op het forum. We hebben allen dezelfde liefhebberij. Minder anonimiteit ..., graag zelfs

Ik dank in de eerste plaats het moderatoren team voor de prettige samenwerking de afgelopen jaren. Ik dank tevens het bestuur voor het vertrouwen in mij. Maar ik dank vooral alle gebruikers van het forum voor jullie aanwezigheid en bijdragen, zonder jullie geen forum. Maak er samen wat moois van

Ik blijf natuurlijk clublid. Wellicht zien we elkaar weer eens op een van de vele activiteiten.
Wees lief tegen elkaar en maak het 'ze' niet te moeilijk. :wink2:
Ik wens mijn opvolger(s) een leuke tijd toe

nogmaals dank allen

Tabee !
Peter


=============================Chris op de Hoek========================================

Voor die mij nog niet kent, ik ben Chris op de Hoek, aka Highlander. Vanaf 2014 ben ik lid van de NCN en in 2015 begonnen als leerling moderator.
En nu mag ik dan aan de slag als forumbeheerder, een taak die ik samen met Robert, aka Erpeewee als back up, ga vervullen.En ik kan zeggen we hebben er allebeide heel veel zin in.
Afgelopen maandag hebben we via skype een spoedcursus forumbeheer van Peter gehad. En er zijn in één keer een hele boel tabbladen en knopjes bijgekomen, maar gelukkig kunnen we
Peter altijd bellen mochten we er niet uit komen.

Als nieuwe forumbeheerder wil graag gelijk gebruikmaken van de gelegenheid om jullie iets te vertellen over het " forumbeheer ". Als forumbeheerder heb je de volgende taken:
- Beantwoorden vragen uit de mailbox (forumbeheer@nikon-club-nederland.nl) veel van die vragen gaan over het inloggen, wachtwoord of gebruikersnaam vergeten.
- Maar ook vragen over het forum of verzoeken van gebruikers.
- Het aanmaken van forums of subforums, bv: als er een nieuwe camera of objectief moet worden toegevoegd.
- Onderhoud van de het forum samen met de jongens van serverbeheer, bv: oude gebruikers accounts verwijderen of indien nodig mensen blokkeren.
- En zo af en toe hebben we last van spammers en die moeten dan geblokkeerd worden zodat het forum vrij blijft van Viagra en illegale paspoorten aanbieders.
- Soms ook wijzigingen of besluiten die vanuit het bestuur van de NCN zijn genomen, die dan vertaald moeten worden richting het forum.
- En als laatste als forumbeheerder ben je het aanspreekpunt voor de moderators, maar je bent er ook voor de forumgebruiker, en bij een meningsverschil tussen die beide ben je als forumbeheerder het eerste aanspreekpunt.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is wat een forumbeheerder zo al doet, maar mochten er
vragen of opmerkingen zijn, schroom niet, mail, PB of trek me aan de mouw tijdens een club-uitje.

Met vriendelijke groeten,

Chris op de Hoek
Bestuurslid IT
=====================================
Nikon D500 & J5
Nikon AF-S 14-24MM F/2.8G
Nikon AF-S 24-70 f2.8
Nikon AF-S VR 70-200 f2.8
Nikon AF-S VR 200-500 f5.6
Nikon AF 10.5MM F/2.8G ED DX FISHEYE
Gebruikersavatar
voorhammr

Bestuurslid
Berichten: 1243


Locatie: Weesp
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Wisseling van de wacht in het forumbeheer

Berichtdoor Robert » wo mar 22 2017 9:58 pm

Peter en Ed, bedankt voor de prettige samenwerking en jullie bijdrage aan de Club.
Ik hoop jullie nog regelmatig tegen te komen bij foto-uitjes.
groeten Robert
Gebruikersavatar
Robert

Forumbeheerder
Berichten: 2500


Locatie: Gelderland
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Wisseling van de wacht in het forumbeheer

Berichtdoor gvdnberg » wo mar 22 2017 10:04 pm

Peter en Ed, ook van mijn kant (privé) en onze kant (bestuur) veel dank voor jullie inzet. En dan bedoel ik niet alleen als forumbeheerder en/of moderator, maar ook als mede vrijwilligers die actief meedenken over hoe de vereniging verder zou moeten of zou kunnen. Dat vereist regelmatig aanpassingen die getoetst moeten worden op haalbaarheid en praktisch handelen. We weten dat allemaal en langs deze weg bedank ik jullie voor je inzet, meedenken en commentaar als er een onhaalbare suggestie werd gedaan. Samen maken we de club, en daar hebben jullie een flinke bijdrage in gehad!!
Ik hoop jullie nog regelmatig tegen te komen en wens jullie in ieder geval het allerbeste en fotoplezier in de tijd die nu beschikbaar komt.

Gert van den Berg,
Voorzitter NCN
Gebruikersavatar
gvdnberg

Clublid
Berichten: 2563


Locatie: Tilburg
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Wisseling van de wacht in het forumbeheer

Berichtdoor Nikkormaat » wo mar 22 2017 10:06 pm

Hartelijk dank aan de stille krachten achter de schermen Peter en Ed, succes en voldoening voor Chris en Robert
Laatst gewijzigd door Nikkormaat op wo mar 22 2017 10:13 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
In ruim 50 jaar van Agfa Silette1, Nikon FTn, FT2, F301, FA, F80, Panasonic DMC-FT2 naar D 750. Prachtig, die technische ontwikkelingen. Er is nog veel bij te leren.
Gebruikersavatar
Nikkormaat

Clublid
Berichten: 1936


Locatie: Kennemerland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Wisseling van de wacht in het forumbeheer

Berichtdoor Patrick » wo mar 22 2017 10:10 pm

Dank Ed en Peter voor al jullie werk de afgelopen jaren.

Chris en Robert: sterkte met jullie nieuwe taken. Ik heb het destijds een heel leerzame ervaring gevonden om te doen. Niet altijd dankbaar werk, maar gelukkig vaak wel. :thumbup:
Patrick Flickr Nikon D700 en diverse Fujifilm camera's met veel te veel glas
Gebruikersavatar
Patrick

Technisch Beheerder
Berichten: 25096


Locatie: Velserbroek
Ervaringsniveau: *****
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Wisseling van de wacht in het forumbeheer

Berichtdoor w.wind » wo mar 22 2017 10:12 pm

Peter en Ed bij deze wil ik jullie hartelijk bedanken voor de prettige samenwerking en inzet voor de club
Ik hoop jullie nog vaak te zien bij uitjes
Groeten,
Wim
Met vriendelijke groeten,
Wim van der Wind


D850, Df, Nikon lenzen, Sirui statief
Gebruikersavatar
w.wind

Moderator
Berichten: 1321


Locatie: Stolwijk
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Wisseling van de wacht in het forumbeheer

Berichtdoor Bert vD » wo mar 22 2017 10:44 pm

Als alles op rolletjes loopt dan betekent dat dat er achter de schermen veel werk wordt verzet. Bedankt daarvoor Ed en Peter. En succes Chris en Robert. Geweldig dat jullie het "stokje" overnemen.


Groet Bert
Groet Bert
Gebruikersavatar
Bert vD

Clublid
Berichten: 986


Locatie: Salland Overijssel
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Wisseling van de wacht in het forumbeheer

Berichtdoor rbfoto.nl » wo mar 22 2017 10:58 pm

Ed bedankt!

Chris en Robert, heel veel succes.

En peter, zoals je op 24-7-2014 in een PM zelf schreef: "Het kan me ...etc"
Zo denk ik er nu ook over ;)
Laatst gewijzigd door rbfoto.nl op wo mar 22 2017 11:07 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Groeten Ronald
Specialisatie: sportfotografie
Gebruikersavatar
rbfoto.nl

Clublid
Berichten: 5380


Locatie: Harderwijk
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Wisseling van de wacht in het forumbeheer

Berichtdoor Henk » wo mar 22 2017 11:03 pm

Peter en Ed, dank voor jullie inzet voor ons kluppie. Mede dank zij jullie is het forum altijd een plek geweest waar iedereen zich thuis kan voelen en waar beginnende ruzietjes snel in de kiem gesmoord worden. Geen makkelijke en dankbare taak bij tijd en wijle, maar goed om te lezen dat jullie er ook altijd veel voldoening uit hebben gehaald. En inderdaad is er ook een tijd waarop je moet besluiten het stokje over te dragen.

Peter, ik hoop je snel weer te zien samen met Yolanda bij één van de uitjes in het oosten (ergens anders mag ook :D )

Chris en Robert, veel succes. Jullie kennende zal het zeker goed komen.
groeten Henk.
Foto Melenhorst.net
Gebruikersavatar
Henk

Postmaster
Berichten: 1530


Locatie: Deventer
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Wisseling van de wacht in het forumbeheer

Berichtdoor jacobus » do mar 23 2017 8:53 am

Ed bedankt en als oud lid bedank ik ook Peter voor al zijn inzet

Marcel
Sony RX100 Mark4
Gebruikersavatar
jacobus

Forumlid
Berichten: 511


Locatie: Delft
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Wisseling van de wacht in het forumbeheer

Berichtdoor LJ-Jochem » do mar 23 2017 9:47 am

Ed en Peter, bedankt voor de tomeloze inzet voor de club en het forum!

Chris en Robert veel succes met het in de voetsporen treden van :D
Groet, Jochem

| Nikon D750 | Samyang 14mm f/2.8 IF ED UMC AE | Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD | Tamron SP 90mm f/2.8 Di VC USD | Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 |Yongnou Speedlight YN568EX |
|Flickr | 500px
|
Gebruikersavatar
LJ-Jochem

Clublid
Berichten: 738


Locatie: Beesd
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Wisseling van de wacht in het forumbeheer

Berichtdoor Landerd » do mar 23 2017 10:05 am

Peter en Ed enorm bedankt, en Chris enorm veel succes.
Mijn naam is: Marc van Zuylen (en ik woon in de gemeente Landerd).

http://www.landerdfotografie.nl

D810, D800, 14-24mm 2.8, 24-70mm 2.8, 70-200mm 2.8, SB900, SB600.
Landerd

Clublid
Berichten: 402


Locatie: Zeeland, Landerd, Nederland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Wisseling van de wacht in het forumbeheer

Berichtdoor Ludo » do mar 23 2017 9:53 pm

Peter en Ed, bedankt voor jullie inspanningen ! :thumbup:

Chris en Robert, veel succes met deze nieuwe uitdaging ! :wave:
Met vriendelijke groet,
Ludo


Fotografeert met Nikon digitaal en -analoog > Flickr
Gebruikersavatar
Ludo

Socialmedia
Berichten: 1075


Locatie: Tilburg
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Wisseling van de wacht in het forumbeheer

Berichtdoor Thor » vr mar 24 2017 2:58 pm

Ook ik wil graag Ed en Peter danken voor de geleverde energie, en hoop dat Chris en Robert die energie kunnen behouden binnen de club!
met de groeten uit Lelystad
Nikon D300s Nikkor 16-85 / 18-200 / 70-300 Samyang 85:1.4 Nikon SB600 D70/D60/P600/S3500 & FZ1000
Gebruikersavatar
Thor

Forumlid
Berichten: 854


Locatie: De Nieuwe Wildernis
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Wisseling van de wacht in het forumbeheer

Berichtdoor DWE » vr mar 24 2017 5:36 pm

Dank voor jullie inzet de afgelopen jaren Ed en Peter! Chris en Robert, veel succes met de nieuwe uitdaging :)
Bekijk mijn foto's op Flickr
Gebruikersavatar
DWE

Ontwerp & Ontwikkeling
Berichten: 181


Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:


Terug naar “Het Forum”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten