Pagina 1 van 1

Zeemeermin

Geplaatst: wo jul 31 2019 3:05 pm
door Richard
Dochterlief in de branding bij Cadzand-Bad.

Afbeelding
Zeemeermin / mermaid op Flickr

Re: Zeemeermin

Geplaatst: wo jul 31 2019 7:29 pm
door Vincent
Lastig beeld om te beoordelen. Ik begrijp de 'waarde' van zulke foto's en momenten maar al te goed sinds ik zelf kinderen heb ;-)

Fotografisch is het geen hoogstandje voor mij, dat hoeft ook niet altijd, maar als je het hier plaatst zonder verhaal erbij dan ga ik er vanuit dat we er iets van mogen zeggen (?) Ik denk dat je er in nabewerking nog wel wat meer uit kunt halen trouwens met een beetje dodge en burn.

Re: Zeemeermin

Geplaatst: wo jul 31 2019 7:35 pm
door Skippy
Ik denk dat er bij dit soort beelden meer uit te halen valt door regie. Als je in zo'n situatie roept "joehoe, even naar de camera kijken en spontaan lachen" krijg je of een vernietigende blik of (hopelijk!) een leukere foto. En een 5:4 crop (dus iets van de onderkant af) zou iets meer kracht aan de foto geven.

Re: Zeemeermin

Geplaatst: do aug 01 2019 4:15 pm
door Richard
Vincent en Luc, bedankt voor jullie reactie. :thumbup:

N.a.v. jullie opmerkingen heb ik de foto bewerkt:

Afbeelding
Zeemeermin / mermaid op 500px.com

@Vincent, zou je meer doordrukken en tegenhouden?

@Luc, bedoel je het formaat zo?

Dochterlief en ik doen vaker fotoshoots en daarbij geef ik haar aanwijzingen.

Beiden vinden we dit de mooiste foto uit de serie ondanks dat de AF geen scherpstelpunt hand. Ze heeft de foto op Instagram geplaatst en een reactie erop was dat ze op een zeemeermin lijkt. Daar heb ik de titel vandaan.

Met haar ingetogen houding kan ik prima leven omdat we 5 dagen eerder mijn schoonmoeder hebben begraven, waarbij mijn vaders overlijden van 28 maart dit jaar naar boven kwam. Dochterlief en mijn vader waren 2 paar handen op één buik. Ze kan anders kijken: viewtopic.php?f=28&t=69754

Daar is dit forum tenslotte voor om over onze favoriete onderwerpen en materiaal te discussiëren. :wink2:

Re: Zeemeermin

Geplaatst: do aug 01 2019 6:43 pm
door Ronald53
Ik heb zelf een probleem met het zó centraal plaatsen van de persoon op deze foto. Vanwege de kijkrichting van het model en de (mijn) indruk dat de golven naar rechts bewegen, zou ik een positie meer naar links(boven) kiezen. Maar dan ontstaat een probleem met rechterarm, die komt wat in de knel, trekt ook de blik naar links, en er zit dan misschien weer teveel geweld van de golven links/linksonder. Kortom, ik vind het een foto die past in het vakantie-album, maar ik zou niet weten hoe 'm zó te bewerken dat de WOW!-factor in werking treedt. Maar ik ben dan ook een leek als het gaat om foto-shoppen!
Succes,
Groet,
Ronald

Re: Zeemeermin

Geplaatst: do aug 01 2019 8:37 pm
door Vincent
Ingetogen houding maakt me niet uit, dat maakt de plaat juist ook weer interessant. Bewerking is naar mijn smaak iets te ver doorgevoerd maar zeker een verbetering vind ik. ;-)

Re: Zeemeermin

Geplaatst: do aug 01 2019 10:54 pm
door Skippy
Hoi Richard, sterkte met het verlies van je schoonmoeder en vader.

Ik heb je foto iets aangepast naar hetgeen ik bedoel (iets meer sprankeling en 5:4 staand), als je het niks vind kan ik 'm weghalen.

Afbeelding

Re: Zeemeermin

Geplaatst: vr aug 02 2019 2:18 pm
door JJG
Fraai moment wel en de laatste crop vind ik het meest geslaagd.

In z/w al eens bekeken?

Re: Zeemeermin

Geplaatst: vr aug 02 2019 9:28 pm
door Brutus
Als we toch aan het croppen zijn, misschien kan je proberen in de bewerking van Skippy nog meer van de onderkant af te halen (alleen schuim, geen 'glad' water), links een plakje eraf, ongeveer halverwege rand en hand en boven iets soortgelijks tussen kruin en rand (en daar misschien nog wat meer).
Het "verhaal" van de foto is je dochter en het schuim. Extra water "verdunt" dit (sorry voor de woordspeling).

Leuk, zo knutselen aan een foto!

Re: Zeemeermin

Geplaatst: za aug 03 2019 1:36 pm
door Richard
Ronald53 schreef:Ik heb zelf een probleem met het zó centraal plaatsen van de persoon op deze foto. Vanwege de kijkrichting van het model en de (mijn) indruk dat de golven naar rechts bewegen, zou ik een positie meer naar links(boven) kiezen. Maar dan ontstaat een probleem met rechterarm, die komt wat in de knel, trekt ook de blik naar links, en er zit dan misschien weer teveel geweld van de golven links/linksonder. Kortom, ik vind het een foto die past in het vakantie-album, maar ik zou niet weten hoe 'm zó te bewerken dat de WOW!-factor in werking treedt. Maar ik ben dan ook een leek als het gaat om foto-shoppen!

Ik ga met Luc mee qua uitsnede.

Photoshop is er niet aan te pas gekomen, de eerste foto is alleen Lightroom, de andere 2 zijn na uitsnede met Nik collection bewerkt; Color Efex en Silver Efex.

Re: Zeemeermin

Geplaatst: za aug 03 2019 1:37 pm
door Richard
Vincent schreef:Ingetogen houding maakt me niet uit, dat maakt de plaat juist ook weer interessant. Bewerking is naar mijn smaak iets te ver doorgevoerd maar zeker een verbetering vind ik. ;-)

Dank je!

Dat is vooral het werk van Color Efex.

Re: Zeemeermin

Geplaatst: za aug 03 2019 1:38 pm
door Richard
Skippy schreef:Hoi Richard, sterkte met het verlies van je schoonmoeder en vader.

Ik heb je foto iets aangepast naar hetgeen ik bedoel (iets meer sprankeling en 5:4 staand), als je het niks vind kan ik 'm weghalen.

Afbeelding

Dank je Luc!

Laat wat mij betreft het duidelijke voorbeeld mooi staan.

Re: Zeemeermin

Geplaatst: za aug 03 2019 1:41 pm
door Richard
JJG schreef:Fraai moment wel en de laatste crop vind ik het meest geslaagd.

In z/w al eens bekeken?


Bij deze:

Afbeelding
Zeemeermin / mermaid z/w op Flickr

Zelf ben ik een kleuren fan. Misschien omdat het komt omdat er aan mijn ogen is gesleuteld.