Pagina 1 van 1

Indoor schaatsen

Geplaatst: za dec 23 2017 8:07 pm
door ARphotography
Onlangs begonnen met indoor schaats fotografie. Best wel lastig met bewegende personen en weinig licht.
Ik was benieuwd wat jullie van deze foto vinden en wat ik kan verbeteren.....

Afbeelding

Re: Indoor schaatsen

Geplaatst: za dec 23 2017 8:18 pm
door Janvis
Ik vind het een knappe plaat hoor, het was mij niet gelukt ;-) Maar als ik dan één dingetje mag noemen dan denk ik dat het mooier was geweest als de ogen scherp waren geweest... Maar nogmaals, ik weet niet eens of ik deze plaat überhaupt had kunnen maken dus wat dat betreft krijg je van mij een sowieso een compliment :-)

Re: Indoor schaatsen

Geplaatst: za dec 23 2017 11:32 pm
door Nikkormaat
Mooi hoor. Scherp op de ogen..... Je vraagt het je terecht af Jan Vis. Probeer het maar eens met éénpunts AF. Afgezien dat de schaatster doordat zij de bocht uit komt niet in een rechtlijnige beweging op je afkomt, gaat het hoofd doorgaans per slag ook nog een beetje naar links/rechts en boven onder.
Verbeterpuntjes zijn het wegwerken van de afleidende lichtjes en de witte spiegeling aan de rechter kant. Welke ijsbaan was het?

Re: Indoor schaatsen

Geplaatst: za dec 23 2017 11:36 pm
door Vincent
Nikkormaat schreef:Welke ijsbaan was het?


Hoorn!!!

Re: Indoor schaatsen

Geplaatst: za dec 23 2017 11:41 pm
door Nikkormaat
Best fijn licht daar. Kom net terug uit Thialf. Daaraan is moeilijk te tippen. Alleen bij meetrekken niet zo'n fijne achtergrond. Dochter blij met 2 PR's uit 3 sprintafstanden.

Re: Indoor schaatsen

Geplaatst: za dec 23 2017 11:45 pm
door Vincent
Nikkormaat schreef:Je vraagt het je terecht af Jan Vis. Probeer het maar eens met éénpunts AF. Afgezien dat de schaatster doordat zij de bocht uit komt niet in een rechtlijnige beweging op je afkomt, gaat het hoofd doorgaans per slag ook nog een beetje naar links/rechts en boven onder.


Een schaatser die recht op je af komt de bocht uit dat moet natuurlijk wel te doen zijn voor een D750 met een Nikon 70-200mm erop... Zo niet dan doe je (of is er) iets verkeerd.

Re: Indoor schaatsen

Geplaatst: za dec 23 2017 11:53 pm
door Nikkormaat
Djunclesam schreef. Zo niet dan doe je (of is er) iets verkeerd.

Één-punts AF vind ik erg lastig mikken. Bij meetrekken en tegelijkertijd zoomen nog lastiger. Bij voorkeur gebruik ik Group, maar dan zitten er uiteraard veel missers tussen. Als jij als expert op dit vlak zegt dat het kan, ga ik het proberen. Overigens heb je ooit na een uitstapje met een D750 gezegd dat je hem voor jouw gebruik in alles te traag vond. Zit het verschil daarin?

Re: Indoor schaatsen

Geplaatst: zo dec 24 2017 12:10 am
door Vincent
Nikkormaat schreef:Overigens heb je ooit na een uitstapje met een D750 gezegd dat je hem voor jouw gebruik in alles te traag vond. Zit het verschil daarin?


Dat gaat over bediening en fps. Ik miste teveel beeld daardoor. Maar zelfs in single-shot mode moet je ook gewoonscherp beeld kunnen maken met de D750. Dat is voor mijn werk gewoon niet voldoende.

Re: Indoor schaatsen

Geplaatst: zo dec 24 2017 11:23 am
door ARphotography
Super bedankt voor jullie reacties. Erg waardevol!!

Scherpte op de ogen. Dat is inderdaad een "scherp" punt. Focus momenteel nog op het lichaam. Lekker grote oppervalkte bij bewegende beelden. En dat zijn ogen toch een stuk kleiner.
Maar ga het zeker proberen.

In de meeste gevallen (net begonnen, dus nog niet zo vaak ;-) ) gebruik ik de 1 punts AF, zodat ik bepaal wat scherp moet worden.
Maar vindt het inderdaad moeilijk bij bewegende beelden. Dus veel oefenen.

djunclesam,
Net even op je website gekeken en zitten inderdaad mooie foto's bij!!
Welke body / lens gebruik jij voor sport fotografie?

En inderdaad het is ijsbaan De Westfries in Hoorn