Pagina 1 van 2

Hamburg, Duitsland - december 2013

Geplaatst: wo dec 11 2013 8:40 am
door Cyrus
Weekendje Hamburg in december 2013. De oogst tot nu toe:

Afbeelding
1. Hamburg, Germany - Old Elbe Tunnel (1911)

Afbeelding
2. Hamburg Fair

Afbeelding
3. Hamburg, Germany - Reeperbahn - Red Light District

Afbeelding
4. Hamburg, Germany - Reeperbahn

Afbeelding
5. Hamburg, Germany - Reeperbahn

Afbeelding
Hamburg, Speicherstadt

De F3 is nog geladen met de rol analoge opnamen. Zodra deze ontwikkeld en gescanned zijn, zal ik de opnamen hier toevoegen.

Re: Hamburg, Duitsland - december 2013

Geplaatst: wo dec 11 2013 10:41 am
door Ton van de Wiel
Een lege Reperbahn?? Was ie echt leeg of lijkt ie leeg omdat de mensen "verdwenen" zijn door een lange sluitertijd?
Mooie serie.

Re: Hamburg, Duitsland - december 2013

Geplaatst: wo dec 11 2013 11:07 am
door Cyrus
Doel je op het straatje met de "ramen"? Dat is overigens niet de Reeperbahn, maar een straatje dat er parallel aan loopt.

Dat straatje was helemaal leeg, omdat ik er rond 16:00 / 16:30 was - toen waren er nog geen klanten en dus kon ik redelijk ongestraft een foto maken, in ieder geval zonder mensen in beeld. De avond ervoor was het er enorm druk en vond ik het niet gepast om platen te schieten, zowel uit respect voor de dames als de klanten.

Re: Hamburg, Duitsland - december 2013

Geplaatst: wo dec 11 2013 11:12 am
door Ton van de Wiel
Edwin, tja daar zeg je wat! Zou je inderdaad wel eens een blauw oog hebben kunnen kosten als je ongevraagd foto's maakt van de bezoekers daar.

Re: Hamburg, Duitsland - december 2013

Geplaatst: wo dec 11 2013 11:22 am
door DannySan
Ik vind het een mooie verzorgde, gevarieerde en kleurrijke serie!

Re: Hamburg, Duitsland - december 2013

Geplaatst: wo dec 11 2013 11:26 am
door jac49
Een geweldige serie van een hele mooie stad ,(ben er vaker geweest (ouwe zeerot)
De z/w zijn heel mooi om naar te kijken, vind de grijs tint en de spiegeling van de tegeltjes in de oude elb tunnel prachtig.
Ook de vroege avond ( nachtfoto's) zijn prachtig, foto 4 met zijn motion blur is ook heel mooi .
Trouwens heb je nog meer foto's van Speicherstadt? staat toch wel hoog op mijn verlanglijstje om daar eens te fotograferen. :)

Re: Hamburg, Duitsland - december 2013

Geplaatst: wo dec 11 2013 11:30 am
door Cyrus
Dank, Jac. Helaas niet meer foto's van Speicherstadt, de verlichting was grotendeels uit. Daardoor was dit zo'n beetje de enige plek waar goed een foto te maken was. Ik ga er beslist nog eens naar terug, want het is een prachtige stad en Speicherstadt is een indrukwekkend gebied!

Ik heb nog een stuk of 25 foto's met de analoge F3 gemaakt van het aanliggende gebied Hafencity - betreffende rol dient nog ontwikkeld te worden.

Re: Hamburg, Duitsland - december 2013

Geplaatst: wo dec 11 2013 7:06 pm
door Frank B
Mooie serie maar ik had # 2 er uit gelaten. Misschien bij de laatste foto de bouwkraan eruit shoppen,.

Re: Hamburg, Duitsland - december 2013

Geplaatst: wo dec 11 2013 7:51 pm
door EviZ
Mooie serie, Edwin!
Nummer vijf is mijn favo!
Zes kijkt ook fijn, al vind ik em wel iets te krap gekaderd, met name aan de onderzijde! Enkelvoudige opname? Want wel mooi qua belichting!

Frank B schreef:Mooie serie maar ik had # 2 er uit gelaten. Misschien bij de laatste foto de bouwkraan eruit shoppen,.

+1

Re: Hamburg, Duitsland - december 2013

Geplaatst: wo dec 11 2013 7:56 pm
door robcctje
Mooie serie,heb je ze allemaal met de D600 gemaakt?

Gr Rob

Re: Hamburg, Duitsland - december 2013

Geplaatst: wo dec 11 2013 8:56 pm
door Ton van de Wiel
Ik heb in gedachten even gedaan wat Frank als advies geeft over de bouwkraan. Let op, in gedachten. (zie mijn onderschrift!)
Toch denk ik wel dat het in dit geval een zinvolle bewerking zou zijn, zolang ik het maar niet weet.

Re: Hamburg, Duitsland - december 2013

Geplaatst: wo dec 11 2013 9:03 pm
door weimaraner
Mooie platen van een mooie stad.

De bouwkranen zou ik erop laten staan. Die staan daar vanwege de bouw van het nieuwe Hamburgs concertgebouw, de Elb Philharmonie. En dat is een van de grootste (zoniet de grootste) financiële blunders van Hamburg - het hoort dus echt bij de stad zeg maar. Als je in Hamburg om een praatje verlegen zit moet je maar eens aan een inwoner vragen wanneer de Elb Philharmonie klaar is - succes gegarandeerd. :)

Re: Hamburg, Duitsland - december 2013

Geplaatst: wo dec 11 2013 9:35 pm
door Cyrus
Dank, mannen!

@EviZ: #6 is een enkelvoudige belichting. Krappe kadering aan onderzijde zit al in de opname, heb hier de 85 F/1.8 gebruikt. Wel iets gecropped, maar dat waren kleine randjes aan de zijkanten en vervolgens iets van de bovenkant, om de verhouding weer op 3:2 terug te brengen.

@Robcc: ja, deze zijn allemaal met de D600 gemaakt. Afwisselend met Nikkor 28 F/2.8 AF-D, Nikkor 85 F/1.8 AF-D en Tamron 24-70 F/2.8.

@#6, bouwkranen: tja, die had ik er uit kunnen shoppen. Maar dan doe naar mijn mening je geen recht aan de werkelijkheid: vanuit elk perspectief zie je in Hamburg wel bouwkranen, vergelijkbaar met Rotterdam: ook Hamburg is in WOII zwaar getroffen door bombardementen (beduidend zwaarder zelfs) en daardoor wordt er nog steeds gebouwd. Die bouwkranen staan m.i. symbool voor het huidige Hamburg.

Re: Hamburg, Duitsland - december 2013

Geplaatst: wo dec 11 2013 9:59 pm
door Ton van de Wiel
Ik ben toch wel blij dat sommigen het met me eens zijn om de bouwkranen niet weg te shoppen. Waarschijnlijk zijn jullie redenen anders dan die van mij. Jullie weten veel van deze stad en daarom zouden jullie hem laten staan. Ik ben denk ik van de oude stempel en ben niet dol op fotoshoppen. Wat ik zie fotografeer ik en dat staat op de foto. Zoals het is.
Wel ben ik weer verheugd met alle gedetailleerde informatie die mensen paraat hebben over de meest veelzijdige onderwerpen. Uiterst leerzaam weer waarvoor mijn dank. Dit sterkt mij overigens in mijn mening. Als mensen zoveel weten over een stad, kun je dat toch beter vertellen door een foto dan door woorden? Dus laat staan die kraan. (zal de kraandrijver ook blij mee zijn en toevallig ken ik er een, ben zaterdag nog met hem in Haarlem geweest)

Re: Hamburg, Duitsland - december 2013

Geplaatst: wo dec 11 2013 10:14 pm
door Cyrus
@Ton: ik wil altijd meer weten over plaatsen waar ik ben, ook al kom ik zonder ook maae één foto terug (wat ondenkbaar is, maar je begrijpt wel wat ik bedoel). Ik licht er één opmerking van jou uit:

Ton van de Wiel schreef:Wat ik zie fotografeer ik en dat staat op de foto. Zoals het is.


En zo doe ik het ook. Weliswaar "shop" ik wel, maar dat gaat dan om de juiste belichting, de bij digitale fotografie onvermijdelijke verscherping (liefst zo min mogelijk, dat wel), rechtzetten en uitsnijden. Zoals dat met analoge film ook ging en nog steeds gaat. Behalve storende vlekjes (stof op de sensor) haal ik verder niets weg noch voeg ik dingen toe die er niet waren.