Oosterdok Amsterdam

Onderwerp:

Re: Oosterdok Amsterdam

Berichtdoor josti » di jan 09 2018 9:59 pm

:) Yep
Meer foto's zien? Klik hier, daar of op www.joswerkhoven.nl
josti

Maandopdrachten
Berichten: 2117


Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Oosterdok Amsterdam

Berichtdoor Skippy » di jan 09 2018 10:03 pm

gvdnberg schreef:
Skippy schreef:
gvdnberg schreef:Mooie serie Luc, alleen ziet nummer 5 er wat donker uit, nauwelijks detail in de donkere delen, terwijl dat juist mooi zou kunnen zijn. Met name het zeilschip zou naar mijn mening best wat tekening mogen hebben.

Dank Gert, het zeilschip is heel bewust op deze wijze belicht om het silhouette-effect te krijgen. Smaken verschillen :wink:


Hoi Luc, in tegenstelling tot heel veel van je mooie cleane onderwerp-gerichte foto's vind ik deze foto 4 wat minder strak en daarom zou ik meer detail willen zien. Als de onderkant van de foto minder water had gehad en de donkere delen meer aan de onderkant waren gesitueerd, dan zou ik ook kiezen voor het silhouette karakter. Vandaar mijn opmerking. Inderdaad een kwestie van smaak, of van leren kijken (door mij). :wink:

Ik begrijp je hoor Gert. Het vooraf bedachte thema van mijn fotowandeling was "licht" de geplaatste foto's moesten daar in passen vandaar mijn timing qua aanvang ca. vier uur 's-middags en andere keuzes. Daarom ook heb ik o.a. onderstaande foto bewust niet in deze serie opgenomen. Deze foto valt net naast de boot :wink: Foto is paar minuten na de silhouette foto gemaakt op bijna dezelfde plek. Geeft wellicht wat inzicht in mijn werk- en denkwijze :)

Afbeelding
Skippy

Clublid
Berichten: 9293


Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Oosterdok Amsterdam

Berichtdoor gvdnberg » di jan 09 2018 11:04 pm

Ja duidelijk Luc. Op de andere foto's van de serie heb ik ook met plezier naar het mooie gelige licht gekeken. Ik vind 4 wel mooi, maar de rest van de serie mooier door het licht. En deze laatste foto hoort inderdaad niet in die serie thuis, geheel mee eens!
Met vriendelijke groet,

Gert van den Berg,
Voorzitter Nikon Club Nederland


The difference maker, mooi glas en nog wat spullen. Vraag even een nefje als je mijn foto's wilt verbeteren. Al mijn foto's zijn gehost op Flickr
Gebruikersavatar
gvdnberg

Bestuurslid
Berichten: 2204


Locatie: Tilburg
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:


Terug naar “Straat-, documentaire- en reisfotografie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten